31 Aralık 2013 Salı

Estetik bir burun nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Estetik bir burun nasıl olur?

Estetik bir burun nasıl olmalı konusu her insanın yüz hatlarına göre değişmektedir. Ölçüleri ve yüz hatlarına uyumlu olan ve doğallığını kaybetmemiş olan bir burun estetik ve ideal bir burundur. Gelişen teknoloji ile bilgisayar programları sayesinde yüz hatlarınıza uygun en ideal burun belirlenebilmektedir. Çok mükemmel denilen bir burun sizin yüz hatlarınızla uyumlu olmadığı takdirde estetik olmayacak aksine daha çirkin bir görünüm kazandıracaktır. Burun estetiği ameliyatları erkeklerde 18, kızlarda ise 17 yaşından sonra yapılmaktadır. Bu süre içinde yüz kemikleri gelişimlerini tamamlamaktadır.

Burun estetiği ameliyatları genel anestezi altında yapılmakta ve mikro-rinoplasti yöntemi kullanılmaktadır. Ameliyattan sonraki bir hafta biraz sıkıntılı geçse de sonuç olarak kısa zamanda normal hayatınıza devam edebilmektesiniz. Bu süreci ağrı kesicilerle daha kolay atlatacaksınız. Estetik bir buruna sahip olmak istiyorsanız bu konuda iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Ameliyatı yapacak olan cerrahın bu konudaki tecrübesi ve yapılacak olan hastane hakkında detaylı bilgi edinmeli, size en uygun burun şeklini belirledikten sonra karar vermelisiniz.

İlgili aramalar: estetik burun nasıl olmalı? estetik bir burun nasıl olur?

Ses Kısıldığında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Ses Kısıldığında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Sesiniz kısıldığında tekrar kendinizi toparlayana kadar bir müddet dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlara kısa kısa değinelim.

Sigara içmeyin ve içilen ortamlardan da uzak durun. Tozdan, dumandan ve pis kokulu alanlardan uzak durun. Alkol kullanmayın. Bol su tüketin (Yetişkin insanlar günlük 2 litre kadar su tüketmeli). Gırtlağı fazla yormadan diyaframdan konuşun. Konuşurken kendinizi çok fazla yormayın ve iyileşme sürecinde gerekmedikçe konuşmamaya özen gösterin. Çok soğuk ve çok sıcak yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durun. Çok baharatlı, çok acılı, çok ekşili yiyeceklerden uzak durun. Kola, gazoz gibi asitli içecekler tüketmeyin. Tıkabasa yemekten kaçının. Yemeğin üzerine yatmayın. Yatarken yastığınızı yükseltin. İçinde yaşadığının yerin havasının temiz olmasına, nem ve ısısının olması gereken değerlerde olmasına dikkat edin. Boğazınızı temizlemek için yaptığınız hareketlerden kaçının.

İlgili aramalar: ses kısıklığında ne yapılır? ses kısıldığında nelere dikkat edilmelidir? ses kısıklığı nasıl geçer??

30 Aralık 2013 Pazartesi

Burun Ameliyatından Sonra Ağrı Olur Mu?

Sponsorlu Bağlantılar:

Burun Ameliyatından Sonra Ağrı Olur Mu?

Her ameliyatta olduğu gibi burun ameliyatında da 1-2 gün ağrı olması normal bir durumdur. Bu durum ağrı kesicilerle en aza indirilmektedir. Genel olarak hastalarda çok fazla bir ağrı olmamaktadır. Burun çevresinde hafif bir sızı şeklinde olan ağrılar ise ağrı kesici ilaçlarla giderilmektedir. Halk arasında çok ağrı hissedildiği düşünülse de bu yanlış bir düşüncedir. Ameliyat sonrasında ağrıdan çok sıkıntı veren tamponlardır. Hastada nefes alma zorluğu yaşanması biraz sıkıntı vermektedir.

Burun ameliyatlarında yaşanan sıkıntı sadece 1 hafta içinde son bulmaktadır. Hasta ameliyat öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri uyguladığı takdirde bu dönemi çok kolay atlatarak normal hayatına dönecektir. Gerek görünüm açısından gerek sağlık açısından yapılan burun ameliyatları sonucunda hasta kendini çok daha iyi hissedecektir. Burun ameliyatına karar vermeden önce bu konuda iyi bir araştırma yapmalı ve mutlaka tam teşekküllü bir hastanede ameliyat olmalısınız.

İlgili aramalar: burun estetiğinden sonra burunda ağrı olur mu? burun ameliyatından sonra ağrı olur mu?

Ağda Sonrası Ne Sürülür?

Sponsorlu Bağlantılar:

Ağda Sonrası Ne Sürülür?

Bacakların bakımı ve güzel görünmesi için öncelikle yapılması gereken istenmeyen tüylerden kurtulmaktır. Bayanların en çok kullandıkları yöntemlerden biri de ağda yapmaktır. Özellikle son zamanlarda yapılan sir ağda sonrası bacaklar özel yağlarla temizlenmektedir. Yağ ile güzelce temizlendikten sonra cildi koruyan ve nemlendiren, kızarıklıkları gidermek ve tahriş olmasını önlemek amacı ile koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Ağda sonrasında en az 24 saat güneş ışınlarından korunmalısınız. Ayrıca alkol içeren ürünler, duş ve banyo yapılması, denize, havuza ve saunaya girilmesi, kaşıma ovalamak oldukça sakıncalıdır. Ağda sonrası oluşan kızarıklıklar sürülen bakım kremleri sonucunda kısa zamanda yok olacak, pürüzsüz bir cilt ortaya çıkacaktır. Piyasa da birçok marka bakım ürünleri bulunmaktadır. Cildinize en uygun olan kremi seçerek ağda sonrası kullanabilirsiniz. Bayanların en büyük sorunlarından biri istenmeyen türlerle savaşmaktır. Ağda yaparak bu sorundan kurtulmak en iyi ve uzun süreli çözümdür.

İlgili aramalar: ağda sonrası nasıl bakım yapılır? ağdadan sonra ne sürülür?

Tüp Bebekte Yaş Önemli Midir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebekte Yaş Önemli Midir?

Tüp bebek uygulamalarında kadınların yaşı en önemli faktörlerden biridir. Yapılan hormon testleri ve ultrasonografi yumurtalık kapasitesi uygun ise 45 yaşına kadar tüp bebek uygulamaları yapılmaktadır. Burada önemli olan kadınların erken yaşta tüp uygulaması yaptırmaları daha doğru olmaktadır. Bayanlarda özellikle 37 yaşından sonra yumurta kalitesinin bozulması hamile kalmayı ve sağlıklı bebek dünyaya getirme riskini arttırmaktadır.

Tüp bebek uygulamalarında kadının yaşı ve az yumurta elde edilmesi en önemli faktörlerden biridir. Yumurtalık kapasitesi iyi olduğu takdirde 40 yaş üzerindeki kadınlarda ise genetik tanı uygulanarak gebelik elde edilmesi de mümkündür. Sağlıklı bebek dünyaya getirmek isteyen kadınların doğurganlık zamanlarını geçirmeden yani 35 yaşından önce tüp bebek yapmaları daha sağlıklı olmaktadır. 40 yaşını geçen kadınlarda tüp bebek sahibi olma şansı yüzde 20 ye kadar düşmektedir. Belli bir yaşa kadar çocuk sahibi olmayı bekleyen ve daha sonra tüp bebek yaparım düşüncesi çok yanlıştır. Doru yapılan bir tedavi ile erken yaşta tüp bebek yapılması anne bebek açısından daha sağlıklı olmaktadır.

İlgili aramalar: tüp bebekte yaş önemli midir? tüp bebek tedavisinde yaşın önemi var mı? tüp bebekte yaş sınırı var mı?

29 Aralık 2013 Pazar

Göğüs Büyütme Ameliyatının Riski Var Mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göğüs Büyütme Ameliyatının Riski Var Mıdır?

Göğüs büyütme işlemi bir ameliyat olduğu için genel olarak ameliyatlarda görülebilecek komplikasyonlar ve kendine özgü bazı komplikasyonlar görülme ihtimali az da olsa vardır. Göğüs büyütme ameliyatlarında en sık rastladığımız komplikasyonlardan biri hematomdur (doku altı kan birikmesi). Eğer meme dokusu altında hematom oluşursa biriken kanın tahliyesi gerekir. Bunun dışında genellikle ameliyattan 10-15 gün sonra görülebilen vücut sıvısı birikimidir. Yanıklardan sonra gördüğümüz derinin kabararak su toplaması gibidir. Bunun kendiliğinden geçmesi beklenir. Göğüs büyütme ameliyatının risklerinden bir tanesi de hemen her ameliyatta oluşabilecek enfeksiyondur. Meme ameliyatlarında pek rastlanmaz ama risk her zaman vardır. Bu sebeple göğüs büyütme ameliyatının tam donanımlı bir hastanede tam steril bir alanda yapılmasının önemi büyüktür. Enfeksiyon vakaları operasyonun bir hafta sonrasında kendini gösterir. Uygun bir antibiyotik tedavisi ile kısa zamanda iyileşme gösterir. Bunların dışında dikiş açılması, ameliyat kesisinin geç iyileşmesi, memede şekil bozukluğu, memelerde asimetri ve hastanın sonuçtan memnun olmaması gibi bir takım şikayetlere rastlanılabilir.

Göğüs büyütme ameliyatındaki en özel komplikasyon kapsül kontraktürüdür. Meme dokusunun altına konulan ve silikonu saran zarın sıkışması ve sertleşmesi şeklinde meydana gelir. Bu da memede şekil bozukluğuna neden olur. İlk aydan sonra görülmekle berber daha çok operasyonun 3. ayından sonra ve ilk yılı dolmadan ortaya çıkar. Şiddetine göre masaj ya da tekrar ameliyat gerektirebilir.

İlgili aramalar: göğüs büyütme ameliyatının riskleri nelerdir? meme büyütme operasyonunun komplikasyonları nelerdir? göğüs büyütme ameliyatının riski var mı?

Kimler Liposuction Yaptırabilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kimler Liposuction Yaptırabilir?

Liposuction'dan bölgesel yağlanma sorunu yaşayanlar faydalanabilir. Kadın-erkek ayrımı olmaksızın yapılabilir. Her yaşta kişiye yapılabilir fakat ergenlik çağını geçirmiş kişilere uygulanması doğrudur. Ergenlik çağında ve ergenlik çağından sonra metabolizmanın işleyişi daha farklıdır. Vücuttaki yağ dengesi henüz oturmamıştır. Çoğu erkek ve kadın 20'li yaşlardan önce yağsız iken bu yaştan sonra bölgesel yağlanma ile karşı karşıya kalabilirler. 20'li yaşlardan sonra yağ dengesi oturmuş olacağından bu yaştan sonra liposuction uygulanması daha doğru olur. Liposuction için kriterler bunlarla sınırlı değildir. Ayrıca çok fazla kilo alan morbid obeziteler için de liposuction yaptırmak fayda sağlamayacağı için düşünülmemelidir. Liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. Yalnızca bölgesel yağları aldırmada ve normalin biraz üzerinde, fazla kilolu olmayan kişiler için kullanılmalıdır. Amaç vücudun normal görünümünün kazandırılmasıdır.

Liposuction yaptıracak kişilerin liposuction yaptıracakları sırada başka bir sağlık sorunlarının bulunmaması gerekir. Liposuction'dan önce bir takım tetkikler yapılarak uygun olup olmadıkları araştırılmalıdır. Bu yaparak liposuction sonrası ortaya çıkabilecek olası komplikasyonlar en aza indirilir. Şeker, kalp, tansiyon hastalarında mutlaka ileri düzeyde laboratuar inceleme tetkikleri kullanılarak bu işlemi yapmaya uygun olup olmadıkları tespit edilmelidir. Öncelik her zaman hastanın sağlığı olmalıdır. Mutlaka uzman ve işinde iyi doktorlar tarafından yapılmalıdır.

İlgili aramalar: kimler liposuction yaptırabilir? kimler yağ aldırabilir? herkes liposakşın yaptırabilir mi? kimler liposuction yaptıramaz?

Burun Estetiği Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Burun Estetiği

Burun yüzün görünümünü etkileyen önemli organlardan biridir. Şekil bozukluğu olan burunlar estetik ameliyatla düzeltilerek güzel bir görünüm sağlanmaktadır. Burun estetiği sadece görünüm açısından yapılan bir ameliyat değildir. Sağlık sorunları olan hastalarda da uygulanmaktadır. Burun estettik ameliyatları ülkemizde çok uygun fiyatlarla yapıldığı için yurt dışından birçok kişi bu ameliyat için ülkemize gelmektedir. Estetik ameliyatlarda sağlanan başarılar oldukça yüksektir. Ameliyatlarda cerrahın tecrübesi alınacak sonuç için önem taşımaktadır.
burun estetiği

Burun estetik ameliyatları bayanların daha çok tercih etiği görülmektedir. Ancak erkeklerde bu konuda kadınları aratmamaktadır. Gerek sağlık açısından gerek görünüm açısından yapılan muayene sonucunda yüzünüze en uygun burun şekline doktorunuzla birlikte karar vermelisiniz. Sizin istediğiniz burun şekli yüzünüze uygun olmadığı zaman ortaya daha çirkin bir görüntü çıkacaktır. Gelişen teknoloji ile bilgisayar ortamında belirlenen şekillerde size uygun olan burun şeklini görebilmektesiniz. Burun estetiği ameliyatlarında burun delikleri de küçültülmektedir. Hastalar ameliyat sonrasında psikolojik açıdan da kendilerini iyi hissetmektedir. Burun estetiği ameliyatlarında fiyatlar uygulanacak tedavi, yapılacak hastane ve cerraha göre değişim göstermektedir. Bu konuda iyi bir araştırma yaptıktan sonra karar vermelisiniz.

Göğüs Büyütme Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göğüs Büyütme Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?

Göğüsler kadının dişiliğini ön plana çıkaran organların başında gelir. Genetik olarak ya da başka nedenlerle göğüslerin vücutta orantısız şekilde küçük durması kadının çekiciliğini azaltan bir durumdur. Göğüs büyütme ameliyatı için başvuran hastalar genellikle 20-30 yaşları arasında kadınlardır. Göğüs büyütme ameliyatı göğüsleri küçük olan ya da çok fazla sarkma olmadan zamanla hacmi küçülmüş göğüsleri olan hastalar için yapılmaktadır. Göğüste sarkma varsa, göğüs büyültme ameliyatı ile birlikte göğüs dikleştirme ameliyatı da yapılmalıdır. Hafif sarkmalarda göğüs büyütme ameliyatı, göğsü hem büyütmek hem de dikleştirmek için tek başına yeterli olabilecek bir operasyondur.

Göğüs büyütme ameliyatı için öncesinde hastanın psikolojisi araştırılmalıdır. Sonuçtan çok fazla beklentisi olan, yaşadığı her sorunu estetik kusurlarına dayandıran hastalar ruhsal açıdan sağlığa kavuşmadıkça, bu hastaların ameliyat edilmemesi gereklidir. Göğüs büyütmeden sonra yeni göğüslerin doğal bir görünüme sahip olması da oldukça önemlidir.

İlgili aramalar: meme büyütme ameliyatını kimler yaptırır? göğüs büyütme kimlere yapılabilir?

Burun estetiği caiz mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Burun estetiği caiz mi?

Estetik ameliyatların hiçbiri dini açıdan caiz görülmektedir. Ancak bazı zararları ve çirkinliği gidermek ya da olası kazalar sonucu sağlık açısından yapıldığı takdirde caiz olarak görülmektedir. Burada estetik ameliyatların sadece güzelleşmek amacı ile yapılmasını günah olarak saymaktadır. Keyfi nedenlerle ya da sadece daha da güzelleşmek için değil de burun yapısındaki doğuştan bozukluklar sebebiyle burun estetiği yaptırmak günah gözüyle bakılmamaktadır. Bu tür bozukluklar kişi de derin psikolojik yaralar açabilmekte daha büyük sorunlara neden olabilmektedir. Bu durumlarda yapılan burun estetiğine caiz olarak bakılmaktadır.

Allah tarafından emanet olarak verilen bedene eziyet edilmesi doğru değildir. Doğuştan bazı kusurları düzeltmek ya da sağlık açısından yapılan estetik ameliyatlar caiz görülmektedir. Birçok ilahiyatçılar bu konuda sürekli açıklamalar yapsa da insanlar daha güzel görünmek için burun estetiği ameliyatlarını yaptırmaktadır. En az kadınlar kadar erkeklerinde burun estetiği yaptırdıkları görülmektedir. Dini açıdan burun estetiği ameliyatlarına oldukça yüksek meblağlar ödenmesi de israf olarak değerlendirilmektedir. İsraf dinimizce haram olduğu için din adamları yüksek meblağlarla yapılan bu ameliyatların kesinlikle caiz olmadığı konusunda aynı fikirdelerdir.

İlgili aralamar: burun estetiği caiz mi? burun estetiği yaptırmak günah mı? estetik burun ameliyatı haram mıdır?

28 Aralık 2013 Cumartesi

Burun ameliyatından sonra burundan nefes alınır mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Burun ameliyatından sonra burundan nefes alınır mı?

Burun ameliyatı sonrasında nefes alamama iki nedene dayalı olmaktadır. Ameliyat öncesinde hastalarda bulunan burun kıkırdağı eğriliği, burun eti büyümeleri ve polip, diğer bir neden ise ameliyata bağlı olarak burun çatısının daralmasıdır. Bu nedenler sonucu burun ameliyatı olan hastalar nefes almakta zorluk çekebilmektedir. Başarılı bir ameliyat sonrası 1 haftadan sonra hastalar rahat nefes alabilmektedir. Nefes darlığı ciddi bir problem teşkil edeceği için bu durumda hemen doktorunuza müracaat ederek sorunun kaynağını ve tedavisini yaptırmalısınız. Burun ameliyatı sonrasında burnunuzda bulunan tamponlar çıkarılana kadar ağızdan nefes almak zorunda kalmaktasınız. Ağızdan nefes almak ağız kuruluğuna sebep olduğu için bol sıvı tüketerek bu sorunu da ortadan kaldırabilirsiniz.

Bebeklerde Yarık Damak Yarık Dudak Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebeklerde Yarık Damak Yarık Dudak Neden Olur?

Bebeklerde yarık damak yarık dudak annelerin hamileliğinin 8-12 haftalarda görülen gelişim bozuklukları sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu durumun kalıtımsak faktörler ve çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıktığı gözlenmiştir. Bunun yanı sıra annenin ilk üç aylık hamilelik döneminde geçirdiği kızamıkçık enfeksiyonu, hamilelik döneminde sigara içmesi, vitamin eksikliği de bebeklerin yarık dudak olma ihtimalini arttırmaktadır. Yapılan araştırmalarda her 1000 çocuktan dudak yarığı görülmektedir. Dudak yarığı tek taraflı ya da iki taraflı olabilmektedir. Bazı bebeklerde ise damak yarığı ile birlikte de görülmektedir.

Dudak yarığı hamilelik döneminde pek anlaşılmamaktadır. Ancak doğumdan sonra görülen dudak yarıkları tedavi edilebilmektedir. Ameliyatın mümkün olduğu kadar erken, ilk 3 ay gibi yapılması önerilmektedir. Anne ve babalar bu durumdan kendilerini sorumlu tutabilmektedir. Hamilelik döneminde bazı faktörler etken olsa da bu durumdan anne ve babalar kendilerini suçlamamalıdır. Yarık dudak doğan bebeklerin en büyük problemi beslenme zorluğundan dolayı gelişimlerinin yavaş olması, alt ve üst solunun enfeksiyonlarına maruz kalmasıdır. Yarık dudak sadece ülkemizde görülen bir durum değildir. Uzakdoğulularda daha sık görüldüğü bilinmektedir. Bu durumda yapılması gereken bebeklerin bir an önce ameliyatları yapılara normal hayatlarına devam etmesini sağlamaktır.

İlgili aramalar: yarık damak neden olur? bebeklerde yarık dudak neden olur?

Meme nasıl dikleştirilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Meme nasıl dikleştirilir?

Bu makalemizde meme nasıl dikleştirilir, meme dikleştirme işlemi sağlıklı mıdır, bu tür sorulara yanıt arayacağız.Öncelikle meme dikleştirme yönteminde koltuk altındaki kısımlardan faydalanılmaktadır.Koltuk altı kısımlarından uygulanan yöntem ile hiçbir iz kalmaz ve ağrı yaşanmaz. Ayrıca kimyasal bir madde kullanılmaz. Bu yöntem yeni geliştirilmiş olsa da artık daha fazla uygulanmaktadır ve güzel sonuçlar alınmaktadır.

Bu yöntem de meme içe doğru itilerek kendi üzerinde katlanır ve sıkışır. Bu yöntem diğer yöntemlere göre daha kalıcı olarak bilinmektedir. Bu yöntemin en güzel tarafı belirttiğimiz gibi ağrı sızı yapmaması ve iz bırakmamasıdır. Memeler kadınlar da büyüklükten ötürü rahatsızlık hissi uyandırır ve omuz bölgesini rahatsız ederler. Meme dikleştirme işlemi sırasında eğer istenirse meme küçültme işlemi de uygulanır. Meme küçültme işlemini en çok tercih eden kadınlar hamilelikten yeni çıkmış ve çocuk emzirmiş kadınlardır. Bu kadınlar genellikle meme sarkması problemi ile karşı karşıya kalırlar. Bu işlemi yaptırmak için alanında uzman kişilere gidilmesinde fayda vardır. Bu yeni metodu alanında uzman estetik cerrahları uygulamaktadır.

İlgili aramalar: meme nasıl dikleştirilir? meme dikleştirme nasıl yapılır? meme sarkması nasıl düzeltilir?

27 Aralık 2013 Cuma

Bacaklardaki batıklar nasıl çıkarılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bacaklardaki batıklar nasıl çıkarılır?

Batıkların önlenmesinde en kullanışlı yol kese kullanımı olarak bilinmekte ve vücuda kuru kese yapılmasıdır. Bu uygulama cildi aşındırdığı için taze deriyi de zedeleyebilir. Bu yüzden bu uygulamaydı kullanmak isteyen bayanlar keseyi yavaşça ve gözlemleyerek yapmalıdırlar.

Bir diğer yol ise ponza taşı uygulamasıdır, ponza taşı ile deri hafifçe aşınmadan kese yapılmalıdır fakat taze derinin tahriş olmamasına dikkat etmek gereklidir. Piyasada ki tüm nemlendirici yağlar cildin yumuşaması ve ciltten kıl çıkmasını kolaylaştırması ile batık oluşumunu önlerler. Fakat seçtiğiniz yağın kılın gelişimine etkisi olmaması gereklidir, bunun için iyi araştırmalar yapmak lazımdır ve bu yağın bitkisel olmasına dikkat edilmelidir. Fakat diyeceksiniz ki tüm yağlar kılları besliyor fakat biberiye yağı kıl kökünü onarıcı ve arındırıcı bir etkisi vardır. Mesela gül yağının kıl gelişimine hiçbir şekilde etkisi yoktur. Birde badem yağından uzak durulması gereklidir, bu yağ da saç derisini beslemekte ve onarıcı etkisi bulunmaktadır. Piyasada ki bitkisel yağlar iyice araştırılmalı ve bunlardan en uygunu, kıllar için en etkisiz olanı araştırılıp buna göre tercih yapılması gereklidir.

İlgili aramalar: bacaklardaki batıklar nasıl geçer? bacaktaki batıklar nasıl çıkarılır? batık kıllar için ne yapılabilir?

Kepçe kulak ameliyatı fiyatları

Sponsorlu Bağlantılar:

Kepçe kulak ameliyatı fiyatları

Kepçe kulak ameliyatları yapılan teknikler, estetik yapacak olan cerrah, ameliyatın yapılacağı hastane, kullanılacak olan malzemelere göre değişim göstermektedir. Bu fiyatlarda uygulatmak istediğiniz anestezi tercihi de fiyatı etkilemektedir. Ortalama olarak bir fiyat söylemek gerekirse 1000 dolar ile 2000 dolar arasında değişmektedir. Özellikle çocuklarda genel anestezi uygulanırken yetişkinlerde lokal anestezi uygulanmaktadır. Lokal anestezide fiyatlar daha düşük olurken genel anestezide fiyatlar daha yüksek olmaktadır.

Kepçe kulak ameliyatlarında devlet çocuklara ücretsiz olarak bu imkânı sağlamaktadır. Yetişkinler için ücretli olarak yapılmaktadır. Bu konuda öncelikle iyi bir estetik cerrah ve fiyat araştırması yaptıktan sonra tam teşekküllü bir hastanede olmanız çok daha iyi sonuçlar verecektir. Estetik ameliyat konumunda olan kepçe kulak ameliyatlarını çocuklarınız büyümeden yaptırmanız psikolojileri açısından önem taşıdığı gibi sizde yüksek meblağlar ödemeden bu sorunu ortadan kaldırmış olacaksınız. Çocuklarınızın kepçe kulak olduğunu daha bebekken fark edesiniz, hiç zaman kaybetmeden doktorunuzun önerdiği zaman da bu ameliyatı yaptırmalısınız.

İlgili aramalar: kepçe kulak ameliyatı ne kadardır? kepçe kulak ameliyatı fiyatı nedir? kulak estetiği ne kadar?

Estetik Dikiş Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Estetik Dikiş Nedir?

Estetik dikiş halk arasında ameliyat ve yara izlerini tamamen yok eden bir yöntem olarak bilinmektedir. Hiçbir yara ve ameliyat izi tamamen yok edilemez, sadece belli olmayacak derece düzgün yapılan bir dikiş bu izin belirginliğini ortadan kaldırmaktadır. Günümüzde yapılan birçok ameliyat ve estetik operasyonlarında yara izleri yok denilecek kadar düzgün dikilerek belirsiz halde yapılmaktadır.

Kesi yapılan tüm ameliyatlarda mutlaka iz kalmaktadır, bu izleri estetik cerrahların yok ettiği düşüncesi yanlıştır, ancak ameliyatı yapan doktorlar kesi işlerini mümkün olduğu kadar görünmeyen yerlerden ya da vücut çizgileri arasından yaparak bu izlerin görünmemesini sağlamaktadır. Birçok kişi vücutlarında bulunan yara ve ameliyat izlerinden şikâyet ederek estetik doktorlarının yolunu tutmaktadır. Bu izlerin tamamen kaybolup pürüzsüz bir cilde sahip olacaklarını düşünmektedirler. Oysa bu düşünce çok yanlıştır. Öncelikle bu izlerin kaybolmayacağını ancak belirginliğinin azaltılarak en aza indirileceğini bilmesi gerekmektedir.

İlgili aramalar: estetik dikiş nedir? estetik dikiş nasıl olur?

Saç Ektiren Ünlüler

Sponsorlu Bağlantılar:

Saç Ektiren Ünlüler

Saçlarınız yoğun şekilde döküldüğü zaman çok üzülür ve dökülmeyi önleyici birçok yöntem denersiniz. Saç kaybı kadınlara göre erkeklerde daha çok yaşanmaktadır. Genç yaşta görülen saç kaybı sizleri psikolojik olarak da sizleri etkilemektedir. Bu konuda sorun yaşayan kişiler saç ektirerek eski görüntülerine kavuşmaktadır. Saç ekimi kıl kökü nakli olarak bilinmektedir. Saçların en yoğun olduğu ense ve yan kısımlardan alınan saçlar seyrek olan bölgelere nakledilmektedir. Günümüzde birçok kişi bu sorunu yaşamaktadır, ancak saç ekimi yöntemi ile bu soruna kesin çözüm getirilmektedir. Saç ekimi uygun şartlar ve uygun ortamlarda yapılmadı takdirde sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. Bu konuda detaylı bir araştırma yapmadan karar vermemelisiniz. Saç dökülmesi sorunu yaşayan birçok ünlü de saç ekimi yaptırmıştır. Yalın, Mustafa Sandal, Memduh Ün, Acun Ilıcalı (kesinlik yok, yalanlıyor), Cihan Ünal, Kenan İmirzalioğlu, Hakan Yılmaz, Gökhan Özen, Tamer Karadağlı, Yılmaz Erdoğan, Nejat İşler, Mustafa Denizli, Mahmut Tuncer, Coşkun sabah, Avrupa Birliği bakanı Egemen Bağış ve eski futbolcu Tanju Çolak saç ektiren ünlüler arasında yer alan bilinen isimlerden bazılarıdır. Aslında saç ekimi yaptıran ünlülerin sayısı buradaki listenin çok daha fazlası fakat ünlü isimler saç ekimi yaptırdıkları bilinmesin diye bu operasyonları gizli tutmak istiyorlar.

Yabancı ünlüler arasında Kapıdaki Düşman filminden herkesin tanıdığı Jude Law, ve hepimizin tanıdığı diğer büyük Hollywood aktörleri Jamie Foxx, Mel Gibson, Tom Hanks, Kevin Costner, John Travolta, Edward Norton, Arnold Schwarzenegger, Christian Slater, Brendan Fraser gibi bir çok isim bulunmaktadır. Saç ektirme uygulamaları son zamanlarda oldukça sık yapılmakta, iş dünyasından, müzik dünyasından, sinemadan, siyasetten bir çok erkek ve hatta kadın yaptırmakta ve çok başarılı sonuçlar elde edildiği de görülmektedir. Günümüzde kellik sorun olmaktan çıkmıştır. Saçlarına önem veren ve biraz parası olan herkes başarılı bir doktor yardımıyla doğal bir saç ekimi yaptırarak eski görüntüsüne kavuşabilir.

İlgili aramalar: saç ektiren ünlüler kimlerdir? ünlü isimler arasında saç ektirenler hangileridir? saç ekimi yaptıran ünlü kişiler kimler?

Yarık Dudak, Yarık Damak Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Yarık Dudak, Yarık Damak Neden Olur?

Yarık dudak-yarık damak 1000 doğumdan birinde görülmektedir. Anne karnında bebeklerin dudak ve damakları 6 ila 10 haftalar arasında birleşmektedir. Bu birleşme olmadığı zaman dudak yarıkları ve damak yarıkları olmaktadır. Hamileliğin bu dönemlerinde ultrason ile bakıldığı zaman deformiteler görülebilmektedir. Nedeni tam olarak bilinmese de dudak yarıkları ve damak yarıklarının bazı nedenlere bağlanmaktadır.

Hamilelik döneminde alınan ilaçlar, çevresel faktörler, annenin hamilelikte alkol ve sigara kullanımı, stres, genetik olması, röntgen ışınlarına maruz kalması, travmalar vitamin eksiklikleri, geçirilen bazı hastalıklar nedenler arasında sayılmaktadır. Yarık dudak ve yarık damak tedavisi cerrahi müdahale gerektirmektedir. Bu konuda oluşturulan ekip içinde plastik cerrah, çocuk doktoru, çocuk diş hekimi, kulak burun boğaz uzmanı, beslenme uzmanı, psikolog, anestezi uzmanı, ortodontist, konuşma terapisti birlikte hareket etmektedir. Son zamanlarda gelişen teknoloji ile bu konuda oldukça başarılı sonuçlar alınmaktadır. Estetik cerrahların müdahalesi ile yapılan ameliyatlar bir süre sonra belirsin bir iz kalmaktadır. Ameliyat sonrası bebeklerin bakımı da çok önemlidir. Bu süreç içinde doktorun önerileri göz ardı edilmemelidir. Çocuklarda 18 yaşına kadar gerekli durumlarda müdahaleler yapılmaktadır. Sonuç olarak tedavi edildiği zaman çocukların hayata küsmesi önlenmektedir.

İlgili aramalar: yarık damak neden olur? yarık dudağın nedenleri nelerdir? yarık damak yarık dudak nasıl tedavi edilir? dudak yarığı tedavisi nedir? doğuştan damak yarığının nedeni ne?

26 Aralık 2013 Perşembe

Achromasia (Akromazi) Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Achromasia (Akromazi) Nedir?

Cildin doğal pigmentasyonunu (renk verici maddelerin toplanması) kaybetmesi durumudur. Ciltteki renk değişikliğidir.

Son derece şiddetli hipokratik fasiyesi ile ilişkili ve kronik solukluk hastalığı.

Akrema: Beslenme yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan renksizlik.

Cinsiyet Belirleme Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Cinsiyet Belirleme Nasıl Yapılır?

Gebelik döneminde olan her kadının heyecanlandığı birçok olay vardır. Bu olaylardan biri de bebeğinin cinsiyetini öğrenmektir. “Kız mı olacak yoksa erkek mi?” sorusuna cevap bulmanın tek yolu ise bir doktora başvurmaktır. Bazı çiftler doktorlara başvurarak ultrasonla çocuklarının cinsiyetini öğrenmek isterken bazı çiftlerde bu heyecanı doğuma saklamaktadır. Ultrason haricinde ise testler sayesinde doğacak olan bebeğin cinsiyeti belirlenebilmektedir. İngiliz bir bilim adamı tarafından geliştirilen bir testle, anne adayından alınan bir damla kanla bu test uygulanabilmektedir. Alınan kan örneğinde bulunan kromozomların fazlalığına göre bu test sonuç vermektedir. Bu testleri internet üzerinden satın almanız mümkün fakat bu testler genel olarak bebeğin cinsiyetine göre kürtaj yaptırmak isteyen kişiler tarafından uygulanmaktadır. Çünkü bu testler gebeliğin 6. haftasıyla 8. haftası arasında uygulanmaktadır. Bu da kürtaj yaptırmaya olanak sağlıyor. Bu testlerin alınması ve uygulanması kürtaj amacı ile yapıldığından etik bir olay değildir ve uygulanmaması gerekir.

Bir de cinsiyete yön vermek gibi bir durum vardır. Bu anne adayının tükettiği yiyeceklerle bebeğin cinsiyetinin genellikle bir alakası olduğudur. Yani anne adayı potasyum bakımından zengin yiyecekler tüketirse bebeğin genellikle erkek olduğu, aynı şekilde magnezyum bakımından zengin yiyecekler tüketen anne adayının ise genellikler kız çocuğu olduğu araştırmalarla sabittir. Fakat bu besinleri tüketmeniz halinde “çocuğunuzun cinsiyetini kesin olarak belirleyebilirsiniz” gibi bir iddia yoktur.

25 Aralık 2013 Çarşamba

Mikroenjeksiyon ve Tüp Bebek Farkı

Sponsorlu Bağlantılar:

Mikroenjeksiyon ve Tüp Bebek Farkı

Mikroenjeksiyon, tüp bebek yöntemine göre daha farklı bir yöntemdir. Bu yöntemlerin arasında sadece laboratuvar ortamındaki farklılıklar boy göstermektedir. Tüp bebek yönteminde yumurta ve sperm bir ortamda kendi yolları ile döllenir. Fakat mikroenjeksiyon yönteminde sperm yumurtanın içine enjekte edilir ve bu yolla döllenme sağlanır. Laboratuvar ortamındaki fark ise spermin yumurtayı hangi yolla dölleyeceğine bağlıdır. Mikroenjeksiyon genellikle spermlerin yeterli sayıda olmadığı ve spermlerin yeterli kalitede olmaması durumunda daha etkili bir yöntemdir. Bu durumda yani spermlerin kalitesiz olduğu durumlarda yapılan mikroenjeksiyon yöntemi tüp bebek yöntemine göre daha pahalı bir yöntemdir. Tüp bebek yöntemi daha kolay uygulanır.

Kulak Mantarı Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulak Mantarı Nedir?

İnsan vücudunda normalde dış kulak yollarında mantar sporları bulunduğu bilinmektedir. Bu mantarlar bilindiği gibi nemli ortamlarda üredikleri gibi kulağa su kaçırılması gibi durumlarda ve nemli ortamlarda üremekteler. Yaz aylarında özellikle havuz, deniz ve hamam gibi tatil mekanlarından ayrıldıktan itibaren birkaç gün içinde görülebilir. Bir de orta kulak iltihabı sırasında çok sık görülmektedir. Uzmanların çok sık karşılaştıkları sorun ise lokal antibiyotik kullanımı sırasında bu hastalığın görülebilmesidir fakat sistematik ilaçların yan etkileri yoktur.

Kulak mantarı kaşıntı, kötü kokulu akıntı, kulakta ağrı ve işitme kaybı yapabilirler. Eğer kulak ağrıyorsa iltihap deriye işlemiştir. Kulak mantarları sıklıkla çok kulak karıştıran kişilerde ortaya çıkar bu nedenle kulak karıştırılmamalıdır. Kulak karıştırma bu nedenle uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Elinizdeki mikroplar kulağınıza temas edebilir.

İlgili aramalar: kulak mantarı nedir? kulak mantarı neden olur? kulak mantarı olanlar nelere dikkat etmelidir?

Tüp Bebek Tedavisinde Yapay Rahim

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebek Tedavisinde Yapay Rahim

Tüp bebek tedavisinde elde ettiğimiz embriyoları, daha önceden fabrikalarda hazırlanmış olan embriyoları medyum denilen sıvıların içerisinde geliştirmekteyiz. Ancak iki veya daha fazla embriyo transferine rağmen gebelik elde edilemeyen vakalarda embriyo ile rahim iç zarı arasında uyuşmazlık vardır. Eğer böyle bir durum var ise transferi yapmadan önce laboratuvar ortamında gerekli incelemeler yapılarak tüp bebek tedavisi başlamadan önce annenin rahim içerisinden örnekler alınarak fabrikalardan alınan örnekler ile birleştirilerek bu birleşimi laboratuvar içinde geliştiriyoruz. Dolayısı ile transferden önce karşılaştırma imkanı buluyoruz. Bu bulduğumuz imkan sayesinde anneye transferi yapılacak embriyonun uyum sağlayıp sağlamayacağı rahatça tespit edilmekte ve gebelikte yaşanabilecek problemler ortadan kalkmaktadır. Eğer tüp bebek tedavisinde anne rahminden alınan ve bu şekilde oluşturulan yapay rahim içerisinde embriyolar gelişmiyor ise bu uygulamanın yapılamayacağını anlamış bulunuyoruz ve buna göre bir başka uygulama ile tüp bebek tedavisini gerçekleştiriyoruz. Yapay rahim uygulamasında gelişen embriyo eğer uygun ise çok beklemeden anne rahmine enjekte edilmekte ve burada normal gelişme sürecine bırakılmaktadır.

24 Aralık 2013 Salı

Bebek Anne Karnında Nasıl Beslenir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebek Anne Karnında Nasıl Beslenir?

Bebek, anne rahmine düşmesinden itibaren yaşamını ve gelişmesini düzgün bir şekilde sürdürebilmesi için, oksijene ve temel gıda besinlerinin ihtiyacının yanısıra kendisi için zararlı maddeleri de dışarıya atmak zorundadır. Bebek bütün bu olayların hepsini annesi yardımıyla yapmaktadır. Anne ile bebek arasında yaşanan bütün bu olaylar, yani; beslenme, oksijen alımı, zararlı maddelerin vücuttan dışarı atılması plasenta organı sayesinde gerçekleşmektedir. Bu organ bebek anne rahmine yerleşmesinden itibaren bebek ile birlikte gelişmeye başlamaktadır. Plasenta rahmin iç duvarına yerleşmiş olup bebeğin yanında pozisyon almaktadır. Anne bebeğini doğurana kadar, plasenta, anne ile bebeğin arasındaki tek bağ olduğundan dolayı çok önem arz eden bir organ olmaktadır. Plasenta doğumdan sonra rahim ağzının genişlemesiyle dışarıya atılmaktadır. Plasenta organında anne ve bebek kanı bir araya gelmektedir. Fakat ne annenin kanı, ne de bebeğin kanı annenin kanına karışır. Sadece bebeğin ihtiyacı olan temel maddeleri ve oksijeni verirken bebekte zararlı maddeleri dışarıya atması için anne kanına verir. Böylelikle bebeğin gelişmesi ve yaşaması için gerekli işlemler meydana gelmiş olur.

İlgili aramalar: anne karnında bebek neyle beslenir? bebek anne karnında ne yer? anne karnındaki bebek nasıl nefes alır?

23 Aralık 2013 Pazartesi

Down Sendromluların Ortak Özellikleri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Down Sendromluların Ortak Özellikleri Nelerdir?

Down sendromu, belli bir tedavisi bulunmayan zorlu bir hastalıktır. Down sendromunun oluşmasındaki etken ise kromozom sayılarının hatalı olmasıdır. Normal insanlarda 46 kromozom bulunurken Down sendromlu insanlarda 47 kromozom bulunmaktadır. Down sendromlu çocukların ortak özellikleri ise;

*Yüzlerinin yuvarlak ve biraz basık olması,
*Kafataslarının kısa olması,
*Saçlarının seyrek, ipeksi ve parlak olması,
*Gözler birbirinden ayrık ve çekik olması,
*El ayalarının geniş fakat parmakların kısa olması,
*Ayakların dar, parmak aralıklarının ise fazla olmasıdır. Bunlar down sendromu olan çocukların belli başlı fiziksel özellikleridir.

Down sendromu olan çocukların zihinsel ve manevi ortak özelliklerinden bazıları ise; neşeli olmaları, dürüst olmaları ve yalan söylememeleri, kurallara uyum sağlamaları, herkesle uyumlu olmaları, yardımsever olmaları, şefkatli olmaları, kin ve bencillik gibi duygulara sahip olmamaları, sempatik olmaları, kötü durumlardan çabuk etkilenmeleri, duygusal olmaları, resim ve müzik gibi sanatlara yatkın olmalarıdır. Belirttiğimiz bu ortak özellikler genellikle down sendromu olan çocukların çoğunda görülmektedir. Tabi ki bunlar ailenin yapısına, çevre şartlarına da bağlıdır. Down sendromu olan her çocukta bu özelliklerin hepsi görülmeyebilir. Fiziksel özellikler de yine aileye bağlı bir durumdur. Fakat saydığımız fiziksel özellikler de genellikle görülmektedir.

İlgili aramalar: down sendromluların ortak yönleri nelerdir? davn sendromlu hastaların benzerlikleri nelerdir?

Lazerle Göz Ameliyatında Kör Olma Tehlikesi Var Mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Lazerle Göz Ameliyatında Kör Olma Tehlikesi Var Mı?

Lazerle göz ameliyatı olmadan önce kornea kalınlığı, korneanın şekli, gözbebeği ve göz tabakalarının iyi bir şekilde kontrol edilmeli ve ona göre bir tedavi yöntemi geliştirilmelidir. Lazerle göz ameliyatları ciddi operasyonlar olmakla birlikte, gözlerinizi sıfır dereceye düşürme gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Yani lazerle göz ameliyatı olmak isteyen hastaların hemen hemen yarısı gözlerinin normal olmasını beklemektedir. Fakat lazerle göz ameliyatlarının birçoğu 1 dereceye düşürdüğünden 100 hastadan 50'si vazgeçebilmektedir. Lazerle göz ameliyatında kör olma tehlikesi sıfırdır yani yoktur. Hiçbir lazer operasyonunda bu duruma rastlanmamıştır. Lazer operasyonun sonra kişinin korneası incelebilir ya da mikrop kapabilir. Bu sebeplere bağlı olarak körlükle lazer operasyonuyla hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Göz başka bir sebepten de mikrop kapabilir.

Tüp Bebekte Cinsiyet Seçilir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebekte Cinsiyet Seçilir Mi?

Tüp bebek tedavisinde en çok sorulan sorulardan biri de tüp bebekte cinsiyet seçimi yapılıp yapılamayacağıdır. Tüp bebekte elde edilen döllenmiş yumurtalardan (emriyo) alınan hücreler laboratuar ortamında incelenip bu emriyonun gelişerek ileride kız mı yoksa erkek mi olacağı tespit edilebilir. Bu işleme cinsiyet seçimi denir.

Bebeğinin cinsiyetini tayin etmek isteyen ebeveynlerin öncelikle tüp bebek tedavisine başlamaları gerekmektedir. Yumurta hücrelerinin sayısını arttırmak için bazı ilaçlar kullanılarak yumurtalar çoğaltılır. Yumurta sayısını arttırma işlemine indüksiyon denir. İlaç kullanımında annenin yaşı önemlidir. Annenin yaşına uygun dozda ilaç kullanılır. İndüksiyon uygulaması bir hafta ila 12 gün arasında değişen bir süre yapılır. Yumurtaların belirli olgunluğa gelmesi beklenir. Geldikten sonra çatlatma iğnesi kullanılır ve yumurta toplama sürecine geçilir. Yumurta toplama rahatsızlık verici bir işlem değildir ve kolaylıkla yapılır. Duruma göre lokal veya genel anestezi kullanılır. Eş zamanlı olarak babanında sperm hücreleri alınır ve yumurtalar bu sperm hücreleri ile döllenerek embriyolar elde edilir. Daha sonra elde edilen bu embriyoların gelişimi izlenir. İzlemin 3. Gününde PGT yöntemiyle (cinsiyet seçimi) cinsiyetler tespit edilir. Bu işlemden 2 gün sonra istenilen cinsiyette olan sağlıklı embriyolar nakil edilerek işlem tamamlanır. Nakil gerçekleştirildikten 12 gün sonrasında gebeliğin tespiti için kan testi yapılır. Gebeliğin gerçekleşip gerçekleşmediği anlaşılır.

İlgili aramalar: tüp bebekte cinsiyet seçilir mi? tüp bebek tedavisinde bebeğin cinsiyeti belirlenebilir mi? tüp bebekte istenilen cinsiyette bebek olur mu?

Çıkık Nerelerde Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Çıkık Nerelerde Olur?

Çıkık daha çok omuz ekleminde görülür. Bunun yanı sıra çenede, kalçada, dirsek bölgesinde, el ve ayak bileklerinde, parmaklarda (daha çok başparmakta), köprücük bölgesinde ve çenede de çıkığa rastlanılmaktadır. Çıkık, sürekli hareket halinde olan eklemlerde; omuz, kalça gibi açılıp kapanma sırasında daha geniş hareket alanına sahip olan eklemlerde ve kemiğin bulunduğu bağın ve kapsülün daha az dirençli olduğu eklemlerde daha çok görülmektedir.

Kulağı Az İşitenler Ne Yapabilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulağı Az İşitenler Ne Yapabilir?

Kulak, insan vücudunda bulunan en önemli organlardan biridir. Hem duyma işlevini yerine getiren hem de vücudun dengesini sağlayan organ kulaktır. Fakat bazı durumlarda kulak bu işlevlerden birini yani duyma işlevini yitirebilir veya hafif oranda kaybedebilir. Bu gibi işitme sorunlarının anlaşılabilmesi ise bazen çok kolay olabilirken bazen de çok fazla test sonucunda ortaya çıkmaktadır. Kişiler ise kulağı az duyduğu zaman bazı yöntemler ile bunu giderebilirler. Fakat her işitme sorunu kişinin tek başına giderebileceği türden bir sorun olmamaktadır.

Kulağı az duyan kişiler bu duruma neden olan şeyi bulmalıdır. Eğer kulağa bir cisim veya sıvı girmiş ise kendi çabaları ile çıkarabilirler. Tabi ki kulağa ve kulak zarına zarar vermemek önemlidir. Kulağa sivri şeyler sokularak ya da kulağa pamuklu çubuklar sokularak bir işlem yapılmamalıdır. Eğer yakınınızda birileri varsa kulağa giren cismi ve yerini onlar aracılığı ile tespit etmeli ve cisim çok fazla ilerlememişse çıkarılmalıdır. Fakat cisim ilerlemiş ise hemen bir doktora gidilmelidir. Su veya başka bir sıvı girmiş ise yapılacak bazı hareketler ile bu sıvılar çıkarılabilir. Yaptığınız denemeler ile başarılı olamadıysanız yine bir doktora başvurmalısınız. Kulağın az işitmesine neden olan sorun yüksek sesten kaynaklanıyorsa ortamdan çıkmalı ve kulağınız düzelene kadar yüksek sesli ortamlarda bulunmamalısınız. Kulak kirden kaynaklı bir sorun varsa doktora başvurarak kulağınızı temizletebilirsiniz.

İlgili aramalar: kulağı az işitenler ne yapabilir? kulağı iyi işitmeyenler ne yapmalı? kulağım iyi duymuyor ne yapabilirim?

22 Aralık 2013 Pazar

Abdominal Gestation (Abdominal Gebelik) Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Abdominal Gestation (Abdominal Gebelik) Nedir? Bir dış gebelik türüdür. Dış gebelikte döllenmiş yumurta rahim dışında bir bölgede bulunur ve burada gelişmeye çalışır. Dış gebeliğin en sık görüldüğü yerler kadın genital organlarından biri olan çift taraflı fallop tüpleridir. Bunun dışında yumurtalıkta, abdominal gebelik dediğimiz karın içerisinde bir bölgede, ve servikste (rahim ağzı) görülür.

Kulak İçi Neden Kaşınır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulak İçi Neden Kaşınır?

Kulaklar birçok nedenden dolayı kaşınmaktadır. Bunlar insanları gerçekten rahatsız eden ve can sıkan durumlardır. Bunların başlıca nedeni genellikle kulak mantarıdır. Kulak mantarının neden olduğu kaşıntılar aniden başlar ve aşırı şiddetli şekilde devam eder. Fakat uzun süreli bir kaşıntı şikayetiniz var ise bunun nedeni genellikle derinin iltihaplanmasıdır. Bunun dışında kulakta oluşan kepek benzeri döküntüler de kulak kaşınmasına neden olabilmektedir. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmaktan geçmektedir. Bu ürünlerden uzak durulduğunda bu rahatsızlık çabuk geçmektedir. Bazı durumlarda ise hekimler kulak kaşıntısının alerjik olduğunu söylerler ve bu yüzden kaşındığını belirtirler. Alerjik kaşıntılar için antihistamik diye tabir edilen alerji hapları ya da çeşitli spreyler kullanılabilir. Saman nezlesi gibi alerjik kaşıntılar genellikle burunda, boğazda ve kulak içinde kaşıntıya neden olurlar. Ayrıca kulağa su kaçması da kulağın içinin kaşınmasına neden olan diğer bir nedendir. Banyoda kulağın için su kaçırmamaya dikkat etmek gerekir. Eğer kulağınıza su kaçarsa saç kurutma makinesini kulağınıza çok yaklaştırmadan uzaktan tutarak kulağınız içine kaçan suyun buharlaşara kulağın kuru kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kulak temizlenmesi ve koruyucu damlalar kullanılması kulakların kaşınmasını engellemek için önlem olarak alınabilecek diğer yöntemlerdendir. Özellikle yüzücülerin mutlaka koruyucu damlalarla destek alarak kulaklarının ıslak kaldığı durumlarda iltihaplanmaması ve mikrop kapmaması için bu damlalar çok etkili yöntemdir. Yüzücülerin sıklıkla yaptırması gereken kulak temizleme operasyonunu bizler de yaz ayları yaklaşıp tatile gitmeden önce mutlaka yaptırmalıyız ve kulaklarımızın sürekli olarak temiz kalmasını sağlamalıyız.

İlgili aramalar: kulak içi neden kaşınır? kulağın içinde kaşıntı neden olur? kulak içi kaşıntısı nasıl geçer? kulağın iç kısmında kaşınma neden görülür?

Tüp Bebek İçin En İyi Doktorlar

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebek İçin En İyi Doktorlar

Tüp bebek tedavilerinde yaklaşık olarak 15 gün anne ile ilgilenir ve her türlü testler her türlü hormon değerleri araştırılarak tüp bebek tedavisinde en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlamak için iyi bir doktora ihtiyacınız vardır. Fakat tüp bebek tedavisine karar vermiş çiftler, hangi doktora başvurup en iyi tedaviyi alacakları konusunda kararsız kalırlar. Biz bu konuda sizlere yardım etmek için Türkiye’mizde ki önemli tüp bebek uzmanlarını sizlere tanıtacağız.

Profesör Doktor Mustafa Bahçeci
57 doğumlu Sivas’ta doğmuş Ankara üniversitesi tıp fakültesi mezun olan bahçeci aynı fakültede 1985 yılında doğum ihtisasını tamamlamıştır. Türkiye'de birçok kez tüp bebek tedavisinde başarılı sonuç alan nadir doktorlarımızdan biridir.

Doçent Doktor Ulun Uluğ
1969 yılında İstanbul’da doğmuş olan doktorumuz Eskişehir Anadolu lisesinde ortaöğretim görüp Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirmiştir. Bu konuda kendini geliştirmiş olan doktorumuz 80 in üzerinde yerli ve yabancı dergi ve gazete de makalesi bulunmaktadır. Ayrıca 200 ün üzerinde bilimsel atıf yapmıştır.

Operatör Doktor Süleyman Tosun
1965 yılında Türkiye’mizin Ankara ilinde doğmuş olan Süleyman Tosun Hacettepe üniversitesi tıp fakültesinden 1989 yılında mezun olmuştur. Birçok başarılı tüp bebek tedavisine imza atmış olan Süleyman Tosun yurtiçi ve yurtdışı birçok bilimsel yayınları mevcuttur.

Daha birçok doktorumuz kendini tüp bebek tedavisi konusunda geliştirmiş ve bu konuda başarılara imza atmaya devam etmektetir. Fakat Türkiye’de en fazla ismi duyulan 3 doktorumuz bunlardır. Sizde çevrenizdeki tüp bebek tedavisine girmiş ve başarılı sonuç aldığınız ve memnun olduğunuz doktorları bu yazımıza yorum yaparak tüp bebek düşünen diğer ailelerinde ön bilgi sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki en iyi doktor bulma yöntemlerinden biri referanstır ve tüp bebek konusunda da referanslı doktorlarla öncelik vermenizi tavsiye ederiz.

İlgili aramalar: en iyi tüp bebek tedavisi uzmanları kimlerdir? tüp bebekte en iyi doktorlar hangileridir? tüp bebek tedavisinde en başarılı hekimler kimler?

Doğumlar Arasındaki Zaman Farkı

Sponsorlu Bağlantılar:

Doğumlar Arasındaki Zaman Farkı

Bir bebeği doğduktan sonra ikinci bir bebeği düşünen çiftler elbette ki vardır. İlk bebeğinin heyecanını, mutluluğunu, sevincini elbette ki her çift ister. Fakat doğumlar arasındaki zaman farkı çok önemlidir. Bu zaman farkını gözeterek doğum planı yapmak çift için sağlıklı bir plan olacaktır. Çünkü doğumdan sonra belirli bir zaman koymadan ikinci bebeği beklemek hem ikinci doğacak bebeğiniz için hem de anne için bir hayli risk taşımaktadır. Yani ikinci gebelik döneminde düşük olması ve anne adayının sağlık durumunun kötüye gitmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden dolayı da iki doğum arasında belirli bir zamanın geçmesi faydalı olacaktır. Ayrıca ilk bebeğinize ayırabileceğiniz daha çok vakit kalacaktır. Onun heyecanını ve mutluluğunu daha rahat yaşayabileceksiniz.

Şimdi de bu zaman farkının ne kadar olması gerektiğini anlatmaya çalışacağız. Öncelikle doğumdan sonraki ilk 6-7 ay içerisinde kesinlikle ikinci bir bebeği düşünmemelisiniz. Çünkü doğumdan sonraki bu aylar içinde yapılan çocuğun düşük veya sağlıksız doğma riski bir hayli fazladır. Bu kadar sık doğum yapan annelerde ise kansızlık gibi sorunlar görülebiliyor. Anne vücudunun doğumdan sonra kendini toparlaması için ikinci bir gebeliğin daha sonraları olmasında yarar var. İlk doğumun hemen sonrasında olan ikinci bir gebelik ise ilk doğan bebeğinizin gelişimi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu sebepten dolayı da doktorlar doğumlar arasında kesinlikle 2 yıl kadar bir zaman olması konusunda hem fikirdir.

İlgili aramalar: ne kadar arayla hamile kalınmalıdır? kaç yıl arayla doğum yapılmalı? ikinci bebek için ne kadar beklemek gerekir? doğumlar arasında ne kadar zaman olmalıdır?

Çıkık İçin Çıkıkçıya Gidilir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Çıkık İçin Çıkıkçıya Gidilir Mi?

Kırıkçı ya da çıkıkçı diye tabir ettiğimiz tıp bilgisi olmayan insanlara asla gitmemeliyiz. Tıp doktorları yıllarca bu işin eğitimini alan insanlardır. Tüm iskelet sisteminin yapısını bilirler. Hangi kemiğin hangi bölgeden çıktığını tahminlere dayalı olmadan bilir ve sorunun sadece basit çıkık olup olmadığını araştırır. Fakat siz bir çıkıkçıya giderseniz çıkıkçı belki çıkığı yerine deneme-yanılma yaparak oturtabilir fakat o bölgede çıkığa sebep olan nedeni araştırmayabilir. Bunun yanı sıra bir çatlak, aşınma ya da çıkığın olduğu bölgede başka bir anormal durum olup olmadığını bilemez. Bunlar için röntgen gibi radyolojik tetkikler gerekir. Çıkıkçı kemiği olması gereken yere oturtmaya çalışırken bölgede bulunan sinirlere ya da damarlara zarar verebilir. Bunlar geri dönüşümü olmayan sorunların ortaya çıkmasına da neden olabilir. Doktorlar bunlara dikkat eder ve çıkık oluşan bölgede kanama, şişlik , aşınma ya da bağ yapıda, kapsülde bozulma olmuşsa bunlara yönelik girişimler, tedaviler başlatabilir. Çıkık tedavisi sonrasında bir takım fizik tedavi hareketleri verebilir ya da dikkat etmeniz gereken bazı önerilerde bulunabilir. Hele ki bir kemik kırığı için bu tip yerlere gitmek çok yanlış olacaktır. Kemiğin yanlış kaynamasına neden olabilir, kırığın kurtarılamaz hale gelmesine sebep olabilirler. Eğri bir uzuvla yaşamak zorunda kalabilirsiniz.

İlgili aramalar: çıkık için çıkıkçıya gidilir mi? çıkıkçıya gitmek sakıncalı mı? kırıkçıya gidilir mi?

Çıkık Olduğunda Ne Yapmak Gerekir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Çıkık Olduğunda Ne Yapmak Gerekir? Çıkık için çıkığın olduğu bölgeyi sabitleştirerek ve hareket ettirmeden bir ortopedi doktoruna gidebilirsiniz. Ortopedi doktorunun olmadığı yerlerde en yakın sağlık kuruluşuna gidebilirsiniz. Çıkık için mahalle aralarında tıp bilgisi olmayan çıkıkçılara gitmeyiniz ve yakınlarınızı götürmeyiniz. Çıkıkçılar yeterli bilgi ve deneyime sahip olmadıklarından durumunuzun daha kötüye gitmesine neden olabilecek bir takım girişimlerde bulunabilirler. Şifa bulmak için gittiğiniz yerden daha kötü bir şekilde ayrılabilirsiniz.

İlgili aramalar: çıkık için ne yapılır? çıkıkta ne yapmak lazım?

Çıkığın Belirtileri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Çıkığın Belirtileri Nelerdir?

Çıkığın olduğu bölgede belirgin bir biçim bozukluğu görülür ve aynı zaman harekette ağır bir bozukluk yaşanır. Bu durum elle düzeltilse bile bulunduğu yerden çıkan kemik genellikle tam olarak yerine oturmaz ve bırakılınca eski haline döner. Çıkığın en önemli belirtisi de budur zaten. Bölgedeki kemik yapısı bozulunca ya dışarı doğru bir çıkıntı ya da çökme görülür. Yerinden çıkmış kemik olduğu halde eklem bölgesi hareket ettirilmeye çalışırsa sürtünme gerçekleşir. Bu da kıkırdama sesi duyulmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra ağrı görülebilir.

İlgili aramalar: çıkığın belirtileri nelerdir? çıkık nasıl anlaşılır?

21 Aralık 2013 Cumartesi

Tüp Bebekte Düşüğün Nedenleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebekte Düşüğün Nedenleri

Tüp bebekte düşük ve düşüğün nedenleri konusuna açıklık getirmeden önce gebelik sırasında düşük nedir, neden olur, onları bilmek gerekir. Düşük, gebeliğin 20 haftası tamamlanmadan veya bebek 500 grama ulaşmadan herhangi bir sebepten dolayı gebeliğin son bulmasına denmektedir. Normal bir gebelikte görülen düşük ile tüp bebekle kalınmış gebelikler arasında hiçbir fark yoktur. Tüp bebekte gebelik düşük; genellikle kanama, ağrı ve beraberinde kanlı parça düşürme gibi şikayetler üzerine anlaşılır. Düşük, annedeki ya da bebekteki rahatsızlıktan kaynaklanabileceği gibi ağır eşya kaldırmak, şiddetli ve ani korkular, aşırı stres nedenleriyle gerçekleşebilir. Annede şeker hastalığı varsa, hipertansiyon varsa ya da diğer ciddi rahatsızlıklar varsa bunlar mutlaka gebelik sırasında iyi takip edilmelidir. Tüp bebekte düşük bir çok sebebi olduğu gibi daha çok ağır eşya kaldırmaktan, bir anda hareket etmekten kaynaklanır.

Eğer tüp bebek yaptırdıktan sonra bir düşük meydana gelirse gebelik sonlanır ve tüp bebek başarısız şekilde sonuçlanmış olur. Bundan sonraki süreçte hemen hastaneye gidip doktorunuzdan kürtaj yaparak içeride kalan parçaları da kürete etmesi gerekir. Tabi ki kürtaj yapılmadan önce gebeliğin son bulup bulmadığını kesinlikle doktorlar tarafından bakılır. En ufak kanama, ağrı ya da anormal durumda mutlaka doktora haber vermek gerekir.

Çıkık Nedir? Çıkık Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Çıkık Nedir?

Çıkık eklemi oluşturan kemiklerin bulundukları konumdan bir takım nedenlerle ayrılmasıdır. Eklem bölgesindeki kemiklerin doğal yapısı bozulur.
omuz çıkığı, çıkık omuz resmi

Çıkık Neden Olur?

Çıkık; eklem yerinde konjenital (doğumsal) bir takım bozukluklarda ya da dışarıdan eklem bölgesine dolaylı veya dolaysız yollarla gelebilecek bir darbeden veya baskıdan kaynaklanabilir.

Çıkığın doğumsal nedenleri çeşitlilik gösterir;

Genetik bozukluktan kaynaklanabilir. Annede, baba da ya da yakın akraba grubunda görülmüş doğumsal çıkıklar bebekte de doğumsak çıkık görülmesine neden olabilir.

Annenin hamileliği sırasında kullanıldığı bazı ilaçlardan kaynaklı olabilir. Annenin çok zayıf olmasından, bebeğin aşırı kilolu olmasından ve doğum sırasında ters gelişi de doğumsal çıkıkların nedenleri arasındadır.

Doğumsal olmayan çıkıklar genellikle; sportif faaliyetler sırasında, trafik kazaları sonucunda ve yüksekten düşmelerde görülür. Bu dışarıdan gelen darbeler eklemin yapısını bir arada tutan bağın ve kapsülün yırtılmasına neden olur. Bunun sonucunda kemikler birbirinden ayrılarak çıkık oluşur.

Kronikleşen çıkıklar ise, geçirilmiş bir çıkıktan sonra eklem yapısının düzgün biçimde onarılmaması sonucunda görülür. En ufak bir darbe de hatta hapşırma, öksürme gibi vücut üzerinde basınç oluşturan eylemlerde bile kemiklerin birbirinden ayrılması söz konusudur. Bu da sık rastlanılan bir durumdur.

İlgili aramalar: çıkık nedir? çıkık neden olur? çıkığın nedenleri nelerdir?

Abarognosis Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Abarognosis Nedir?

Çevremizde bulunan her türlü nesnenin kafamızdan ağırlığını tahmin edebilme yetimiz vardır. Tıpta kullanılan Abarognosis terimi ise kişinin bir şeyin ağırlığını tahmin etme yeteneğinin eksikliğidir.

Abelienation ve Mental Abelienation Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Abelienation Nedir?

Tıp dilinde; delilik, cinnet gibi anlamları karşılar. Mental Abelienation: Psikolojide kullanılan terim; aklını yitirme, zihinsel bozukluk ya da dengesizlik gibi anlamlara gelir.

Abacus (Abaküs) Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Abacus (Abaküs) Nedir? Tıp dilinde; Nomografi yolu ile elde edilen grafiğe abacus adı verilir. Tıp dışında abacus; sayı sayma, hesaplama gibi işlemler için kullanılan bir takım hesaplama araçlarına verilen isimdir. Bugünde sayı boncuğu adıyla okullarda kullanılan çocuklara sayı saymanın ilk basamaklarını öğreten, çocuklar için hem öğretici hem eğlenceli bir araçtır.

Tüp Bebekte Erken Gebelik

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebekte Erken Gebelik

Tüp bebek tedavisine başlamak için öncelikle birçok doktora ve daha önce tüp bebek tedavisi yaptırmış kişilere başvurmanız, size tedavi süresince, hem moral açısından hem de bilgi açısından yararlı olacaktır. Tüp bebekte erken gebelik konusu doğal gebelikte mevcut değildir.

Tüp bebekte ya laboratuvar ortamlarında oluşturulan hücreler ana rahmine yerleştirildikten sonra belli bir süre gebeliğin başarılı olup olmadığı tespit edilir. Gebelik süresi genel olarak 20 günü bulabilmekte fakat bazı durumlarda erken gebelik dediğimiz tüp bebek tedavisi erken sonuç vermezse olabilir. Fakat tüp bebek tedavisi yapılmış bazı bayanlar veya çiftler erken gebelik sonucu oluşan vücut tepkilerine karşı korkuyorlar ve ne olduğuna anlam veremiyorlar. Böyle bir durumda yani, olumsuz bir belirti durumunda öncelikle doktorunuza başvurmanız lazım. Fakat genel olarak doğum belirtilerinde rastlıyorsanız hemen eczaneye giderek bir doğum testi alıp tahlil yapmanız ve tahlilden gebelik sonucu alırsanız bunun korkulacak bir yanı olmadığını bilmeniz gerekmektedir.

Doktorlar genel olarak hastalarına bilgi verirken belirtilerin 20 gün sonra içinde olacağını fakat erken olmayacağını söylerler bundan dolayı tüp bebek tedavisi yaptırmış hastalar erken gebelik sonucunda şaşırmaları gayet doğaldır. Fakat haberi aldıklarında bu ilk şaşkınlıklar sonradan tamamen mutluluğa dönüşecektir.

Down Sendromlular Evlenebilir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Down Sendromlular Evlenebilir Mi?

Down sendromu olan kişilerin evlenmesi çok fazla rastlanılan bir olay değildir. Fakat down sendromu olan kişiler uygun eğitimler ve desteklerle daha uzun yaşamaktadır. Bu da down sendromu olan kişilerin normal bireyler gibi cinsellik sahibi olmasına olanak sağlamaktadır. Down sendromu olan bireylerin evlenmeleri çok gelişmiş ülkelerde daha fazla karşılaşılan bir durumdur. Çünkü çok gelişmiş ülkelerde verilen olanaklar daha fazladır ve toplum gün geçtikçe bu durumu daha çok benimsemektedir. Az gelişen ülkelerin bazılarında ise bu bireylerin evlenmeleri yasalarca engellenmiştir. Down sendromu olan bireylerin evlenmelerine izin verilse de verilmese de bireyin anne ve babasından ayrılması neredeyse olanaksızdır. Yapılan araştırmalarda Down sendromu bulunan, ergenlik dönemindeki ve yetişkin bireylere sorulan sorularda bireylerin çoğunun, evlenmenin ne demek olduğunu, nasıl bir şey olduğunu bildikleri ve evliliğe hazır oldukları gözlemlenmiştir.

“Down sendromu olan bireylerin evlenmelerine normal insanlar olarak izin vermeli miyiz?” sorusu ile kendi kendimize düşünmeliyiz. Çünkü izin verilse de verilmese de yapılması, planlanması ve önlem alınması gereken birçok konu olacaktır. Eğer down sendromu olan bireylerin evlenmesine izin verilirse, öncelikle bireyin ergenlikten itibaren cinsellik konusunda eğitim alması, evlilik hakkında bilgi sahibi olması için çaba harcanmalıdır. “Hamilelik oluşabilir mi, oluşursa doğan çocuk engelli olacak mı?”, “Hamilelik oluşursa nasıl bir süreç oluşacak?”, “Eğer bu evlilikten çocuk olursa anne veya babasından dolayı psikolojisi nasıl etkilenecek?”, “Cinsel istismar gibi bir durum oluşabilir mi, oluşabiliyorsa nasıl engellenecek?” gibi birçok sorunun da cevabı bulunmalıdır.

Bunların aksine izin verilmezse, down sendromu olan bireyler hayatlarının sonuna kadar bekar kalacaklardır. Bu durumda da down sendromu olan kişilerin cinsel ihtiyaçları olsa da bu ihtiyaçların önüne geçilmesi ve engellenmesi için özel olarak eğitim verilmesi ve yaşamları bu doğrultuda şekillendirilmesi gerekecektir.

İlgili aramalar: down sendromlular evlenebilir mi? dows sendromu hastaları evlenebiliyor mu? davn sendromluların evlenmesinde sakınca var mı?

Tüp Bebekte Aşamalar

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebekte Aşamalar

Tüp bebek tedavisine, yumurtaların uyarılması ile başlanmaktadır. Adet kanamasının 2. ve 3. gününde ultrason incelenmesi ve östrojen oranı ölçülerek, bu sonuçlara göre hazırlanacak ilaçların dozları ayarlanmaktadır. Yumurtaların ilaçlarla ve tedavi yöntemleriyle uyarıldıktan sonra yumurtaların toplanması tedavisine geçilmektedir. Yumurtalar olgunlaştıktan sonra toplama işlemi yapılmaktadır. Bu işlem ise vajinal ultrason sayesinde yumurtalığın içine iğne yardımıyla girilerek yumurta içeren foliküller boşaltılmaktadır. Bu sıvı tüp içerisine alınır. Bu sıvının içinde sadece mikroskop ile görülebilen yumurta hücresi bulunmaktadır. Bu tedavinin süresi 12 ila 17 gün arasında değişmektedir. Bundan sonraki aşama mikroenjeksiyon tedavisidir. Döllenme mikroenjeksiyon yöntemi ile yapılabildiği gibi klasik tüp bebek ile olur. Mikroenjeksiyon yöntemi ile yapılan döllenmede amaç yumurtaların çevresindeki kumulus hücrelerini temizlenmektedir. 4.aşama ise embriyo transferidir. Embriyolar iki hücreli aşamadan daha fazla hücreli aşamasına gelmeden herhangi bir döneminde transfer edilmesi mümkündür. En çok tercih edilen transfer aralığı 4-8 hücreli aşamadır. Embriyolar 3-4 günde bu aşamaya gelebilmektedirler. Embriyo transferi 3 ve 6. günler arasında transfer edilebilirler.

İlgili aramalar: tüp bebeğin işlem aşamaları nedir? tüp bebek tedavisinde aşamalar nelerdir?

20 Aralık 2013 Cuma

Kepçe Kulak Ameliyatı Zor Mudur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kepçe Kulak Ameliyatı Zor Mudur?

Kepçe kulak ameliyatı ameliyat olacak kişinin yaşına ve kepçe kulağın durumuna göre farklılık göstermektedir. Bunun nedeni kepçe kulakların deformasyonlarının farklı olmasıdır. Fazla deforme olmuş kepçe kulak operasyonları daha kapsamlı yani kıkırdak bölgesinde olacağı için daha zor olmaktadır. Bu durum lokal anestezi ile yapılsa da kıkırdak yapısında oynama yapılacağı için daha zorludur. Fakat kepçe kulağın daha az deforme olması durumunda kulağın kıkırdağının yapısına dokunmadan kulak arkasına açılabilecek deliklerle bu operasyon tamamlanabilmektedir. Bu operasyon sırasında da lokal anestezi yapılmaktadır. Bu seçenek diğer seçeneğe göre daha kolay olandır ve bunun yapılması için erken tedavi olunması da gerekmektedir. Daha erken yapılan operasyonlar daha kolay ve başarılı olmaktadır.

İlgili aramalar: kepçe kulak ameliyatı zor mu? kepçe kulak estetiği kolay bir ameliyat mı?

Kulak Kiri Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulak Kiri Neden Olur?

Kulak kirinin oluşumu yağ ve ter bezlerinin iflas etmesi ile döküntüler sonucunda oluşmaktadır. Bunun birçok nedeni olabilmektedir. Ayrıca kulak kirinin belirli bir miktarı aşmadığı sürece normal olduğunu ve kulağınızı koruyarak sağlıklı tuttuğunu da bilmeniz gerekmektedir.

Kulak kiri kulak içini kayganlaştıran ve anti bakteriyel özelliği sayesinde kulaklarınız için normal miktarları sağlıklıdır. Kulak kirinin normal miktarında olmaması hep problemdir. Yani hem az olması hem de fazla olması sorun teşkil etmektedir. Az olduğu durumda kaşıntı ve kuruluk ile problem yaşanmaktadır. Kulak kiri normal şartlarda fazlalaşmaya başladığı durumda kulak kendini temizleme özelliğine sahiptir. Bu kulak kirinin kendiliğinden temizlenmesi kulak zarının dışından dışarıya doğru normal bir akıntı ile yapılmaktadır. Kulak kirinin kendiliğinden temizlenmesine yardım etmek için çene hareketleri yardımıyla dışarıya doğru atılmasını sağlayabilirsiniz.

Kulak kiri yalnızca kulağın dış kulak kısmında oluşur bu kısımda oluşan kir genellikle dış kulağın 1/3’lük dış bölgesine yerleşirler. Kulak kiri temizlemesi için pamuklu çubuk kullanmak kulak temizlemek için yapılabilecek en kötü maddedir. Bunu yapmak kulak kirlerini daha derine itebilir ve bu yüzden dış kulak yolu tahrip olabilir.

İlgili aramalar: kulak kiri neden oluşur? kulakta kir niçin oluyor? kulak neden kirlenir?

Kulağın Az Duymasının Nedenleri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulağın Az Duymasının Nedenleri Nelerdir?

Kulağın az duymasına neden olabilecek birçok etken vardır. Bu etkenler bazen kulağın az duymasına neden olurken bazen de ilerleyerek kalıcı işitme kayıplarına neden olabilmektedir.

Dış kulak denilen yerde kulak kirinin birikmesi, bir cisim girmesi ve iltihapların oluşması kulağın az duymasına neden olabilir. Dış kulakta sonradan veya doğuştan beri var olan şekil bozuklukları da kulağın az duymasında etkili olabilir. Orta kulakta ise iltihap oluşması, basıncın düşmesi, kireçlenme başlaması, kulak zarının delinmesi ya da zedelenmesi de az duymaya sebeptir. İç kulak denilen bölgede ise yaşın ilerlemesine bağlı olarak ya da yüksek sese maruz kalınması ile sinirler zarar görebilir ve kulak az duymaya başlayabilir. Tabi ki yaş ilerlemeye devam ettikçe ya da yüksek ses durumu sürdükçe duyma kaybında artış olacaktır. Çalıştığınız yerin gürültülü bir ortam olması, genetik olarak kulaktaki şekil bozukluğu, yaşın ilerlemesi, kullanılan bazı antibiyotikler ve ilaçlar, ateşli hastalıklar gibi nedenler de kulağın az duymasında etkilidir. Eğer kulaklarınız az duymaya başlıyorsa, duyma kaybının yanında ağrı hissediyorsanız ve ateşiniz yükseldiyse acil olarak bir kulak - burun – boğaz doktoruna başvurmalı ve gerekli tedavilere başlanılmalıdır.

İlgili aramalar: kulağın az duymasının nedenleri nelerdir? kulağın az işitmesi neden olur? kulak neden az işitir?

Tekerlekli Sandalye Nasıl Temin Edilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Tekerlekli Sandalye Nasıl Temin Edilir?

Çok çeşitli özelliklere sahip olarak üretilebilen tekerlekli sandalyeler, kişinin yaşamı doğrultusunda göstermesi gereken faydalar açısında özel olarak hazırlanmış modeller veya standart modeller üzerinden üretilmektedir. Bu nedenle çeşitli özellikler gösteren tekerlekli sandalyeleri üretebilen özel medikal kuruluşlar üzerinden tekerlekli sandalyeler temin edilebilir. Günümüz teknolojisi ile üretilmekte olan modeller genellikle akülü olarak üretilmekle birlikte, isteğe bağlı olarak aküsüz modeller de vardır. Kişilerin bu medikal şirketlere başvurması yoluyla temin edilebilen tekerlekli sandalyeler, ayrıca kişinin alım gücüne ve isteklerine bağlı olarak çeşitli ek özellikler dahil edilerek de üretilebilmektedir.

Bu anlamda geniş bir perspektife sahip olan tekerlekli sandalye seçimi sırasında, hastalığın türüne veya yaşam tarzına bağlı olarak seçilecek tekerlekli sandalyelerin uzman bir doktorun görüşünün de alınması suretiyle belirlenmelidir.

İlgili aramalar: tekerlekli sandalye nasıl temin edilir? tekerlekli sandalye nereden alınır? tekerlekli sandalye nerede satılır?

19 Aralık 2013 Perşembe

Burun Estetiği Sonrası Süreç Nasıl Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Burun Estetiği Sonrası Süreç Nasıl Olur?

Burnunuzun içerisine yerleştirilen cerrahi tampon ameliyattan 2 gün sonra alınır. Burun çevresindeki atel ve bandaj ise yaklaşık bir hafta içinde kaldırılır. İlk günlerde sizin için zor da olsa sırt üstü yatmaya özen gösterin. Yana doğru yatmak önerilmez ve burnunuzu çarpmanıza neden olabilir. Özellikle ilk birkaç gün burnunuzu hafif darbelerden bile korumanız gereklidir.

Burun ameliyatından sonra yüzünüzde burun etrafındaki kısmın şiştiğini ve morardığını göreceksiniz ve bu morluk ve şişlik birkaç gün boyunca sürecek. Soğuk kompres uygulaması şişliği en aza indirmeye yardımcı olur ve bunun yanı sıra ağrıyı da azaltır. Ağrılar için doktorunuz ayrıca ağrı kesici tavsiye edebilir. Burun estetiği sonrası morluk ve şişliklerin tamamen iyileşmesi 10 gün ila 14 gün arasında sürer. Yani ameliyattan 1-2 hafta sonra ameliyat olduğunuz çok fazla anlaşılmadan günlük hayatınıza dönebilirsiniz.

Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca başınızı dik tutmanız gerekebilir. Yorucu aktivitelere dönmeniz için 2 hafta ila 1 aylık bir süre gerekebilir.

İlgili aramalar: burun estetiği sonrası süreç nasıl olur? burun estetiğinden sonra neler olur? estetik burun ameliyatından sonra neler yaşanır?

Göğüslere silikon takılırsa anlaşılır mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göğüslere silikon takılırsa anlaşılır mı?

Göğüs protezi yaptırırken vücut ölçülerimize göre yaptırmaya dikkat etmeliyiz. Vücudunuza göre abartılı bir büyüklükte olursa göğüslerin silikon olduğu anlaşılabilir. Buna karşın diğer bir alternatif ise bir seansta göğüslere uygulanan yağ seansıdır. Böylece göğüslerde silikon olmaksızın göğüsler büyütülür ve aynı zamanda doğal olarak kalırlar.

Uzmanlar bu operasyonlarda daha çok yağ ekleme yerine silikon protezler kullanmaktadır. Bu kullanılan silikonların dışında içi su ve tuz dolu protezler de kullanılmaktadır. Bilindiği üzere Amerika'da vücuda silikon uygulanması yasağı kalktıktan sonra su dolu protezlerin kullanımı giderek azaldı. Kullanılan silikon protezler genellikle damla şeklinde oluyor ve kullanılacak protez çeşidi hastanın vücut yapısına göre seçiliyor.

Bu tarz protezler dışarıdan daha doğal bir görüntü verdiği için müşteriler genelde bu tarz protezleri seçmektedirler. Fakat son yıllarda silikon teknolojisinin gelişmesi ile birlikte yoğun silikon içeren, anatomik şekilli protezler kullanılıyor. Bu tarz son teknoloji ürünü protezlerle daha iyi sonuçlar almak mümkün. Yine de beklentileri fazla olan ve bu işlem için kendini hazır hissetmeyen hastalara protez uygulanmaması gerekiyor. Vücudun da silikon protez takılmasını engelleyecek herhangi bir sağlık sorunu bulunan hastalara da önerilmez.

Eğer göğüsleriniz tüm vücudunuzla birlikte değerlendirdiğinizde küçük kalıyorsa orantılı bir silikon taktırdığınızda anlaşılmayacaktır fakat minyon tipli dediğimiz bir yapıya sahipseniz ve göğüslerinizde beden yapınız gibi ufaksa silikon taktırdığınız anlaşılabilir. Eğer silikon taktırdığınız dışarıdan belli olmasın istiyorsanız kullanılacak protezi doktorunuzla birlikte çok doğru seçmelisiniz.

İlgili aramalar: göğüslerime silikon taktırdığım anlaşılır mı? göğüse silikon taktırınca dışarından belli olur mu? meme silikonu takıldığı anlaşılıyor mu?

18 Aralık 2013 Çarşamba

Bebek Anne Karnında Neden Ölür?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebek Anne Karnında Neden Ölür?

Bebeğin anne karnında iken ölmesinin birkaç nedeni vardır. Bunlar anneye bağlı nedenler, bebeğe bağlı nedenler, plasentaya bağlı nedenler ve kordon dolanmasıdır. 100 bebekten 5 veya 10 tanesinin anne karnında ölmesinin sebebi genelde anneye bağlı olmaktadır. Anne adayında hipertansiyon veya diyabet hastalığı varsa bebeğin anne karnında ölme riski daha da artmaktadır. Bu yüzden insülin tedavisi gören anne adaylarının hamile kalırken şeker oranını iyi düzenlemesi lazımdır. Bebeğe bağlı nedenler ise; bebeğin anormal olarak gelişmesi ve büyümesinden kaynaklanmaktadır. 100 bebekten 40 veya 50 si bebeğe bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetmektedirler. Kalp kapakçığının dar olması, trizomi türlerinden birisinin görülmesi, gibi daha birçok nedenden dolayı bebekler anne karnında ölebilmektedirler. Plasentaya bağlı neden ise bebek ile anne karnına bağlanmış olan plasenta bazı nedenlerden dolayı anne karnında kopmaktadır. Anne de hipertansiyon gibi plasentayı etkileyecek damarlarını etkileyecek rahatsızlıklar söz konusu ise bebek anneden ayrılarak yaşamını yitirebilmektedir. Son olarak kordon dolanmasına gelirsek, bebeğin kordonunun uzunluğu kordon dolanması riskini artırmaktadır. Anne karnındaki bebek hareket etmektedir. Ayrıca annenin de hareketleri bebeği etkileyeceğinden anne adayları dikkatli davranmak zorundadır. Kordon dolanması anormal bir durum olmadığından normal doğumlarda veya sezaryen doğumlarda da görülebilmektedir.

İlgili aramalar: bebek anne karnında neden ölür? bebeğin anne karnında ölmesinin nedenleri nelerdir? doğumdan önce bebek niçin ölür?

Göğüs Ameliyatsız Büyütülür Mü?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göğüs ameliyatsız büyütülür mü?

Kadınlar bir toplumda kendilerini kabul ettirmek için ve ruhsal anlamda kendilerini daha iyi hissetmeleri için, özgüven kaybı yaşamamaları kadınsal organların ön planda olmasıdır. Bu organların başında psikolojik yönden kadınları en çok etkileyen memeler gelmektedir. Küçük göğüslü kadınlar kendilerini özgüvensiz hissetmekte ve özgüven eksikliğinin getirdiği duygu ile kendini yetersiz görmektedir.

Son yıllarda tıptaki teknolojilerinde giderek gelişmesi ile birlikte meme büyütme konusunda bir çok uygulama geliştirilmiştir ve estetik cerrahi bu konuların üstesinden gelecek konuma gelmiştir. Son yıllarda estetik cerrahinin gelişmesi ile birlikte insanların kendi üzerinde dış görünüş olarak takıntıları sona ermiştir. Uzmanlara göre artık ameliyatsız meme büyütme operasyonları , kalça büyütme operasyonları yapabilmek mümkündür.İsviçre de masaj yolu ile meme büyütmeye yarayan bir teknik bulunmuştur. Bu teknik iki yıldır denenmektedir ve özel bir dolgu malzemesiyle 45 dakikada memelere şekil vermek mümkündür. Bu uygulamaya göre masajın yanı sıra lokal anestezi ile işlem yapılacak yer uyuşturulmaktadır ve bu özel dolgu malzemesi uyuşturulan kısma bir iğne ile monte edilmektedir. Bu sebepten ötürü bıçak altına yatmaktan korkan kadınlar içinde iyi bir alternatif olmaktadır.

İlgili aramalar: ameliyatsız meme büyür mü? göğüsler ameliyatsız büyütülür mü?

17 Aralık 2013 Salı

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kadınların memeleri daha çok göğüsleri için uygun bir sutyen kullanmadıkları için, doğumdan sonra emzirdikleri için ve ilerleyen yaşla birlikte sarkma gösterebilir. Memenin sarkmaması için destekleyici sutyenler gibi önlemler alınabilir fakat meme sarktıktan sonra bu önlemleri almak pek bir işe yaramaz. Böyle durumlarda meme dikleştirme ya da göğüs dikleştirme dediğimiz estetik operasyon düşünülmektedir.

Meme dikleştirme ameliyatı hastane ortamında genel anestezi uygulanarak yapılan estetik bir operasyondur. Öncelikle memenin ne kadar sarkık olduğu tespit edilir ve buna uygun olarak ameliyat tasarlanır. 1. Evre sarkmalarda memenin başı olması gerektiği yerdedir fakat memenin içi hafif boşalmıştır. Bu sorunu olan hasta grubu için meme protezi koyarak sorun ortadan kaldırılır. Bu hastalarda ameliyat yarasının izi diğer ameliyatlardakine oranla çok daha az olur. Bu tür hastalar diğerlerine göre daha şanslıdır. Bu ameliyatın süresi yaklaşık olarak 1 saattir. Meme başı olması gereken yerden daha aşağıda ise ve meme derisindeki bolluklar fazlalaşmışsa bu fazla deri dokusu alınır, meme başı normal yerine getirilir ve böylece memenin yapısı yeniden şekillenir. Meme ameliyatlarında hangi teknik kullanılırsa kullanılsın yara izi kalmaktadır fakat bu izler zaman geçtikçe azalarak görünmeyecek kadar küçülürler.

Meme dikleştirme ameliyatında sarkmış olan fazla deri alındıktan sonra ortaya çıkan meme küçülecektir. Hacmen küçülen bir meme bazı kadınların istemediği bir durumdur. Bu yüzden memenin operasyondan sonra bir miktar küçüleceği hastaya açıklanmalıdır. Hastayla konuşarak gerekirse hastanın isteğine uygun bir meme protezi operasyon sırasında memeye yerleştirilebilir. Bu şekilde hem dik hem de dolgun bir memeye sahip olunabilir. Meme protezi için fazladan bir ameliyat kesisi yapılmasına gerek yoktur fakat ameliyat süresi 0,5-1 saat kadar daha uzayacaktır. Meme dikleştirme ameliyatından bir gün sonra hastalar özel bir sutyen takılarak taburcu edilmektedir.

İlgili aramalar: meme dikleştirme operasyonu nasıl yapılır? göğüs dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır? meme nasıl dikleştirilir? göğüs nasıl dikleşir?

Kulak Nasıl Delinir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulak Nasıl Delinir?

Günümüzde kadınların olduğu kadar erkeklerin de ilgilendiği küpeler manyetik, yapıştırma ya da kıstırmalı olarak piyasa da fazlasıyla bulunsalar bile beğenilen modellerin çoğu kulak deliğinden takılanlardan oluşmaktadır. Tabi ki bunları takabilmek için kulağın delil olması zorunludur. Peki ilk önce kulak delinirken nelere dikkat etmeliyiz bunu inceleyelim.

İlk olarak kulak deldireceğimiz mekan hijyenik bir mekan olmaalıdır. Bu konuda son zamanlarda sağlık ocakları ve eczaneler insanlara yardımcı olmaktadır. Bunların dışındaki kulak delen yerler kuyumcular, takı satan aksesuarcılar ve dövmeciler olmaktadır fakat buralarda kulak deldirmeden önce temiz ve steril olduğundan emin olunması gereklidir.

Kulak delmek için kulağın kıkırdaksız olan kısmı tercih edilir, bunun sebebine gelecek olursak kulağın kıkırdaklı kısımlarında enfeksiyon kapma riski, kıkırdaksız kısımlara göre çok daha yüksektir ve bu bölgeden kapılacak enfeksiyon çok geç iyileşmektedir. Kulakta ki delik açılacak kıkırdaksız bölge özel temizleyiciler ile temizlenip delme küpesi olarak tabir ettiğimiz tabanca ucundaki kısım sterilize edilerek tabancaya takılmalıdır. Bu adımlardan sonra ise kulak küpesi delici tabanca kulağa yaklaştırılarak tetiğe basılır ve böylece kulak delinmiş olur. Kıkırdaksız kısımlardan delinen kulakta ciddi bir ağrı söz konusu olmayacaktır.

İlgili aramalar: kulak nasıl delinir? kulak delme nasıl yapılır?

Tüp Bebek Tedavisinde Son Teknoloji

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebek Tedavisinde Son Teknoloji

Tüp bebek yönteminde tıptaki ve teknolojideki son gelişmelerle birlikte, başarı oranı, maliyetin düşmesi ve tedavi süresinin kısaldığı görülmektedir. Gelişen teknolojiyle doğru orantılı olarak geliştirilen tedavi ve ilaçlarla tüp bebek yöntemi, normal yollarla çocuk sahibi olamayanlar için büyük bir umut olmuştur. Uygulanan tedavi yöntemleri, son teknolojiye ayak uydurmakta ve başarı oranını hatırı sayılır derecede arttırmıştır. Tüp bebek tedavisine 1992 yılından sonra önemli bir değişiklik söz konusu olmuştur. ICSI yöntemi ile sperm üretme sorunu yaşayan erkekler için uygulanmaya başlanmış, hatta sperm bulunmayan erkeklerden de ICSI yöntemi ile erkeklere ait sperm bulunarak, sperm bulamama sorunu ortadan kaldırılmıştır. Ayrıca, geliştirilen ilaçsız tüp bebek tedavisi, bazı hastalar için en uygun seçenek haline gelmiştir. Bu yöntemde, hormon enjekte edilmediği için yan etki sorunu ortadan kalmış ve seçilen hastalar arasından rahatça bir seçim yapılasına olanak sağlamıştır. Fakat yine de tüp bebek yönteminin işe yaramayacağı durumlar var olmaktadır. Bunlar; Menopoza girmiş kişiler, doğuştan rahmi bulunmayan kimseler ve yumurtalıkları çalışmaz durumda olan kişilerde tüp bebek tedavisi uygulanmamaktadır.

İlgili aramalar: tüp bebek tedavisinde son teknoloji nasıldır? tüp bebekte son gelişmeler nelerdir?

Doğumdan Sonra Diyet Yapılır mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Doğumdan Sonra Diyet Yapılır Mı?

Her türlü diyet anne sütünün kalitesini bozabilir. Bu nedenle doğum sonrası dönemde annenin vücudunu forma sokmak istemesi amacıyla diyet yapması uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Halk arasında kırkı çıkmak olarak tabir edilen altı haftalık lohusalık döneminin ardından yapılacak olan egzersizler uzmanlar tarafından önerilmektedir. Emzirmek ile bir anne günde fazladan 200 kalori harcamaktadır bu durum ise yaklaşık olarak üç haftada bir kilo vermek anlamına gelebilmektedir. Kilo vermek amaçlı olarak uygulanan diyetler anne sütünün kalitesinin bozulmasına sebep olarak, bebeğin anne sütünden uzaklaşmasına ve gelişiminde buna bağlı olarak olumsuz etkilenmesine sebep olabilmektedir. Doğum sonrasında ki ilk bir yıl içerisinde herhangi bir diyet uygulanması uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir.

İlgili aramalar: doğumdan hemen sonra zayıflama diyeti yapılır mı?

Burun Estetiğinden Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Burun Estetiğinden Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Burunun en kısa sürede iyileşebilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Başı yüksek tutmak şişlikleri en aza indirecektir. Burnunuz tamamen iyileşene kadar 2-3 ay boyunca dışarıdan gelecek darbelere karşı korunmalıdır. Ağır kaldırma, aşırı efor gerektirecek ağır işlerden kaçınmak ve güneşten korunmak gerekir. Eğer gözlük kullanıyorsanız doktorunuzun tavsiyesine uyarak bir süre kullanmamanız gerekebilir. Burun köprüsüne baskı yapan gözlükler burunun alması gereken şekli bozabilir. Burun estetiğinden sonra doktor kontrollerine mutlaka gidilmelidir. Beklenmeyen kanama, ağrı, morluk ve şişliklerde durum mutlaka doktora bildirilmelidir. Doktorunuzun belirttiği şekilde soğuk kompress yapmaya özen gösterin. En kısa zamanda şişlik ve morluklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilecektir. Morluklar için bir krem verdiyse bunu da kullanmaya özen gösterin. Bunun dışında masaj, burun spreyi ve bazı diğer kortizonlu kremleri tavsiye edebilir. Bunları da sizden istediği zamanlarda ve istediği dozlarda kullanmalısınız. Tüm bunlara dikkat ederseniz 2-3 ay içerisinde güzel bir buruna sahip olabilirsiniz. Bu da kendinize olan güveninizi arttırır.

İlgili aramalar: burun ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? burun estetiğinden sonra nelere dikkat edilmelidir?

Sabun Göze Zarar Verir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Sabun Göze Zarar Verir Mi?

Sabun ve benzeri maddeler kimyasal maddelerden üretilmektedir. Göz ise yapısı nedeni ile narin ve hassastır. Göze bu sebepten dolayı her madde kullanılmamalı ve özellikle kimyasal maddelerden uzak durulmalıdır. Losyon, sabun, şampuan, deodorant ve bunlar gibi maddeler ise kimyasal içerdiklerinden dolayı göze zarar verecektir. Gözün saydam olan ve ışığın kırılarak göz bebeğine gelmesini sağlayan kornea tabakası kimyasal içeren maddelerden dolayı zarar görecek, kornea üzerinde bulunan hücreleri öldürecek ve böylelikle de görme bozuklukları oluşabilecektir. Bu maddelerin kullanımının ilerlemesi durumunda ise görme kaybına kadar gidebilecektir. Eğer gözünüze kimyasal bir madde girdiyse hemen bol su ile yıkamalı ve en yakınınızda bulunan bir sağlık kuruluşuna gitmelisiniz.

16 Aralık 2013 Pazartesi

Kepçe Kulak Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kepçe Kulak Neden Olur?

Kulağın kepçe olması tamamen kulağın kıkırdak yapısındaki bir bozukluktan kaynaklanır. Kulak kıkırdağının katlanmasından, kıkırdağın nispeten oranının küçük ya da aşırı büyüklüğünden kaynaklanabilir. Bunun dışında bazı yaralanmalardan sonra da kulağın kıkırdak yapısı hasar alıp görünümü bozulabilir. Kepçe kulak görünümü genelde her iki kulakta aynı şekilde olmakla birlikte bazen tek kulakta da bozukluk görülebilmektedir. Kepçe kulak görünümü kişinin dış görünümü etkilediği için kişiyi de mutsuz edebilir. Çocukların özellikle kulaklarından dolayı arkadaşları arasında alay konusu olması çocuğunuzun psikolojisini bozabilir. Bu sebeple çocuğunun ruh halini düşünerek çok erken yaşlarda kepçe kulak ameliyatı yaptıran ailelerin sayısı da oldukça fazladır. İster çocuk, ister genç, ister yetişkin olsun, genellikle bu ameliyatın sonuçları oldukça olumludur.

İlgili aramalar: kulak niçin kepçe olur? kepçe kulak neden olur?

Kepçe Kulak Ameliyatsız Düzelir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kepçe Kulak Ameliyatsız Düzelir Mi?

Kepçe kulak hastalığı ameliyat sonucu estetik bir yapıya kavuşarak normal bir kulak halini alabilmektedir. Ancak ameliyat dışında doğal yollarla ya da herhangi bir şekilde bu sorun çözülememektedir. Bunun nedeni ise kıkırdak dokusunun zorlama ya da bandajlama gibi doğal yollarla herhangi bir şekilde normal haline dönememesidir. Ancak bunlar uygulandığında kısa süreli normal görünüm sağlanabilmektedir. Bu çok kısa bir süreliğine olduğu için mutlaka ameliyatının olunması gereklidir. Ameliyatının çok zorlu olmamasından dolayı doğal yolları denemek yerine ameliyat seçeneğini kullanmak sizler için daha doğru olacak ve kısa süreli değil sürekli olarak normal bir kulağa sahip olmuş olacaksınız. Doğal yöntemler kepçe kulağın normal haline dönmesi için yeterli olmayacaktır.

İlgili aramalar: kepçe kulak ameliyatsız düzelir mi? kepçe kulak estetiksiz düzelir mi?

Kepçe Kulak Ameliyatının Riskleri Var Mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kepçe Kulak Ameliyatının Riskleri Var Mıdır?

Kepçe kulak ameliyatından sonra tıbbi yan etkilere pek rastlanmaz. Görülen sorunlar basit ve nadiren görülür. Kulak ameliyatlarında görülen problemler ağrı, enfeksiyon ve kanama gibi tüm cerrahi ameliyatlarda görülebilecek türden komplikasyonlardır. Enfeksiyon görülürse antibiyotik tedavisi başlatılabilir. Ağrılar ve kanamalar için aspirin ya da diğer ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Kanamayı durdurmak için sargı yapılabilir.

Cerrahi riskler dışında bir de sonucun hastanın hoşuna gitmemesi gibi bir risk vardır. Bazen ilk ameliyattan istenilen sonuç elde edilemez. Bu da sonuç açısından bir risktir. Böyle durumlarda ikinci bir revizyon ameliyatı yapılabilir. Kepçe kulak ameliyatının risklerini en aza indirmek için mutlaka doktorunuzun tavsiyelerini dikkatlice dinleyip uygulamalısınız. Doktorunuzdan eğer vermezse bile dikkat etmeniz gerekenlerin bir listesini hazırlayıp size vermesini rica edebilirsiniz.

Kepçe Kulak Ameliyatı Nasıl Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kepçe Kulak Ameliyatı Nasıl Olur?

Kepçe kulak ameliyatının yapılışı iki şekildir. Yani sizin kepçe kulağınızın durumuna göre ameliyat da çeşitlilik göstermektedir. Bu ameliyat kepçe kulağının az deforme olanlarda kolayca yapılmaktadır. Bu operasyon sırasında kulağın arka kısmında açılan delikler yardımı ile kepçe kulak ameliyatı sonuçlanmaktadır. Bu ameliyat genellikle lokal anestezi ile yapılmaktadır. Ayrıca kişinin yaşına bağlı olarak genel anestezi uygulaması yapılarak da gerçekleştirilebilmektedir.
kepçe kulak estetiği

Kepçe kulağı fazla deforme olanlarda ise ameliyat daha zorlu olmaktadır. Bunun nedeni olarak kulaktaki kıkırdak yapısı değiştirilerek normal kulak görüntüsü yapabilmektir. Estetik görüntüyü ayarlayabilmek için yapılan kıkırdak dokusu değişikliğinde lokal anestezi uygulaması yapılmaktadır. Bu kıkırdak değişiminden dolayı ameliyat sonrası belirli bir süre bandaj gerekmektedir. Yaşları daha genç olanlar da ise ameliyatlar genellikle genel anestezi uygulaması ile yapılmaktadır. Bu estetik uygulaması genellikle ileri boyutta olan kişiler için daha zorlu olmakta ve iyileşme süreleri uzamaktadır. Lokal anestezi uygulamalarından dolayı bilinç açık olur ancak herhangi bir ağrı hissetme ihtimaliniz yoktur. Ameliyat genellikle olumlu sonuçlanmakta ve birçok hasta memnun kalmaktadır.

İlgili aramalar: kepçe kulak ameliyatı nasıl olur? kulaktaki kepçelik nasıl düzeltilir? kepçe kulak estetiği nasıl yapılır?

Kulağa Pamuklu Çubuk Sokulur Mu?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulağa Pamuklu Çubuk Sokulur Mu?

Birçok insan kulak temizleme deyince aklına ilk gelen şey kulak içine pamuklu çubuk yolu ile temizleme olmaktadır. Bu yöntem kulak temizlemek için yapılabilecek en kötü yöntemdir. Bu şekilde yapılan kulak temizlemesi kulakları temizlemezken aynı zamanda kulak yoluna da zarar verebilmekte ve kirleri daha içe doğru itmektedir. Bu kirlerin daha içlere doğru ilerlemesi kulak zarı için çok büyük sorun oluşturmakta ve daha ileri seviyede kulak zarını yırtarak duyu kayıplarına neden olmaktadır. Bu kulak temizleme işleminin mutlaka doktor yardımı ile yapmanızı ve kesinlikle sizlere kulağınıza kendiniz bir şey kullanmamanızı tavsiye ederim. Pamuklu çubuklar genellikle insanların kulaklarını temizlemek yerine iyice kirleri içeri iterek temizlenmesini zorlaştırmaktadır. Kulak kiri dediğimiz maddenin kulağın kendini korumak için ürettiği bir salgı maddesi olduğunu unutmayalım. Kulağın iç kısımlarındaki bu maddeyi temizlemek kulak sağlığı için son derece zararlıdır. Kulaktan gelen bu salgı sürekli yenilenir ve eskiyen salgı kulaktan dışarı doğru atılır. Sadece kulak dışına itilen kulak kirini temizlemek yeterlidir.

İlgili aramalar: kulağa pamuklu çubuk sokulur mu? kulak pamuklu çubukla temizlenir mi? pamuklu çubuk kulağa zarar verir mi?

Tüp Bebek Caiz Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebek Caiz Mi?

Son günlerde tüp bebek tedavisini yaptırmak isteyen çiftler artmaya başladı. Tüp bebek tedavisi bildiğimiz gibi normal doğumun dışında tıbbi bir müdahale uygulanarak yapılan bir suni gebelik diyebiliriz. Fakat anne ve baba aynı olduğu için tüm çocuk sahibi olamayan çiftlerin umudu oluyor. Fakat dinibütün bazı çiftlerin, tüp bebeğin caiz mi olup olmadığı konusunda tereddütleri olmaktadır.

Bu konuda bir çok din alimi ve profesör açıklamalarını ve fetvalarını bizlere bildirmişler. Din alimlerine göre Allah çocuk sahibi olmayanları sınıyor olabilir ve sabır göstermeleri lazım olduğunu söylüyor. Fakat bir yılı aşkın bir süre sonunda tüm tedaviler denendiği halde çocuk sahibi olamıyorlarsa bu yönteme başvurmalarında bir sakınca olmadığı söyleniyor.

Bu bir yıl gibi bir sürenin konulmasında ki amaç ise tüm tedavileri uygulamanın yanında sabır göstermeleri çocuk sahibi olamamanın ne kadar üzücü ne kadar kötü bir durum olduğunu görmek açısındandır. Yani Allah bizlere çocuk vermiyorsa bunun bir hayrı var deyip geçmeyi öğrenmektir. Tabi bu sabrı gösterdikten sonra tüp bebek tedavisini denemekte normal hale gelecektir.

İlgili aramalar: tüp bebek caizmidir? tüp bebek yaptırmak günah mı? tüb bebek tedavisi cayiz mi?

15 Aralık 2013 Pazar

Bacaklarda batık neden olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bacaklarda batık neden olur?

Bacaklarda batıkların neden oluştuğuna dair bir çok söylenti dolaşmakta. Kadınlar da çok görülen bu olayın sebebi epilasyon şeklini değiştirmek olabilir, mesela ağda yaparken jiletten epilasyon cihazına geçerseniz olur derler fakat uzmanlara göre gerçek sebep bu olmamaktadır. Uzmanlar batık olan kişilerin hangi yönteme geçerlerse geçsinler biraz azalması ya da çoğalmasının yanı sıra bu sorunu düzeltmez.

Özellikle epilasyon cihazından jilete geçen kişilerde ve jilet ile ağda yapan kişilerde bu sorun biraz daha azalabilir, ağda ile kadınların vücudunda ölü deri de azaldığı için bu uygulama iyi gelebilir.

Özellikle epilatörden yada jiletten ağdaya geçen kişilerde biraz hafifleyebilir çünkü ağda ile bir miktar ölü deri de uzaklaştırıldığından şikayette azalma gözlenebilir. Ancak işin aslı batık oluşumu, ağda sonrası bazı kişilerde sivilce çıkması gibi tamamen cilt özelliği ile ilgilidir. Kendini hızlı yenileyen ancak üstteki ölü derinin aynı hızla atılamadığı ciltlerde çok daha fazla batık olur.

Aslında batık oluşumunun ağda sonrasında bazı kadınların cildinde sivilce çıkması gibi sorunların tümü cilt ile ilgili problemler olmaktadır. Her cildin özelliği kişiden kişiye değişmektedir.

İlgili aramalar: bacakta batık neden olur? bacaklarda batık oluşumunun nedeni nedir?

Rinoplasti Ameliyatı Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Rinoplasti Ameliyatı Nedir?

Rinoplasti burunu yeniden şekillendirmek için yapılan cerrahi operasyondur. Rinoplasti ile burunun tamamı ya da ucu büyültülebilir, küçültülebilir, burundaki şekil ve açı bozuklukları düzeltilebilir. Rinoplasti ameliyatı için cerrah burun kemiğine ve kıkırdağa erişmek için küçük bir kesi yapar. Ameliyat sonrası görünmeyecek bu kesiden operasyon gerçekleştirilir. Rinoplasti sırasında gerekirse fazla görülen kemik, kıkırdak ya da doku parçaları alınabilir. Yine gerek duyulursa bazı tıbbi dolgu malzemeleri kullanılarak eksik görülen kısımlar doldurulabilir. Ameliyattan sonra burunu korumak ve yapısını korumak için atel ve çeşitli bandajlar kullanılır.

Rinoplasti ameliyatı lokal ve genel anestezi ile yapılabilir. Lokal anestezi kullanıldığında genellikle hasta bir kaç saat gözlem altında tutulup taburcu edilebilir. Genel anestezi ile yapılan rinoplasti operasyonunda hastalar genellikle hastanede bir gün gözlem altında kaldıktan sonra taburcu edilir.

Rinoplasti ameliyatını cerrahlık eğitimi olan plastik cerrahlar ve KBB doktorları yapabilir.

İlgili aramalar: rinoplasti ameliyatı nedir? rinoplasti ne demek?

Rinoplasti Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Sponsorlu Bağlantılar:

Rinoplasti Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Rinoplasti ameliyatı açık ve kapalı teknik olmak üzere iki farklı şekilde yapılan bir ameliyattır. Kapalı teknik kullanıldığında ameliyat süresi daha kısa sürmektedir. Kapalı teknik kullanıldığında ameliyat yaklaşık 1 saat kadar sürer. Eğer açık rinoplasti uygulanıyorsa doğal olarak süre biraz daha uzayacaktır. Açık rinoplasti de 1,5 saat kadar sürmektedir. Bazı durumlarda rinoplastide ortaya çıkan burun arzu edilen şekilde olmadığından ya da ameliyatla ilgili bir komplikasyon geliştiğinden sekonder rinoplasti dediğimiz 2. bir ameliyat gerekebilir. Sekonder rinoplasti de ameliyat süreleri ilk ameliyatlara göre yarım saat kadar daha uzayabilmektedir.

İlgili aramalar: rinoplasti ne kadar sürer? rinoplasti ameliyatı kaç saat sürer?

Kulak neyle delinir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulak neyle delinir?

Kulak kulak memesi delecek tabanca ile delinmektedir. Kulak delecek kişinin ellerini kulak delmeden önce iyice yıkaması gereklidir. Uzmanlar tarafından önerilen bu kişilerin eldiven takmasıdır. Uzmanlara göre çok küçük ve alerji yapan delme küpeleri enfeksiyona neden olabilir bu yüzden bunlardan olabildiğince uzak durulmalıdır. Kulak delinme işlemi bittikten sonra, kulakta herhangi bir enfeksiyona rastlanmadıysa, kulak delindikten sonra takılan küpe kulakta 6 haftaya yakın bir süreçte kulakta bulunması gerekir. Her gün küpeye kulakta bir tam tur attırılmalıdır. Kulak iyileştikten sonra ve 6 hafta geçtikten sonra küpeleri kulağa takmadan önce küpelerin sterilize edilmesi gerekir ve kolonya ya da alkol ile temizlenmesi gerekir. Kulak memesindeki deliğin hava alması için gece yatmadan önce küpe çıkarılmalıdır.

İlgili aramalar: kulak ne ile delinir? kulak nasıl delinir? kulakta delik nasıl açılıyor?

Estetikten Sonra Burun Ne Zaman İyileşir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Estetikten Sonra Burun Ne Zaman İyileşir?

Tecrübeli ve işini büyük titizlikle yapan estetik cerrahların yapmış olduğu burun estetikleri oldukça kısa sürelerde iyileşme göstermektedir. Bir kaç gün içerisinde burundaki tampon alınır. 1 hafta sonrasında ise atel çıkarılır. 1 haftadan sonra gözde ve göz çevresinde ufak tefek morluklar devam edebiliyor. Atelden sonra burun derisindeki bollukları oturtmak amacıyla flaster ile 3-5 gün kadar da burunun şeklinin toparlanması sağlanır. Toplamda 12-13 gün sonra hastanın burnunda herhangi bir şey olmaksızın ve ameliyat olduğu anlaşılmadan hasta dışarıda gezebilmektedir. Tabi bu sürenin uzayıp kısalmasını; doktorun tecrübesi, kullandığı ameliyat tekniği ve hastanın doktorun dikkat etmesini istediği kurallara uyup uymaması doğrudan etkilemektedir. Burundaki şişlikler özellikle burun ucundaki şişliğin tam anlamıyla inmesi bir kaç ay sürebilmektedir. Bu dışarıdan bakınca fark edilen bir şişlik değildir. Bunu ancak hasta ve doktor nadiren hasta yakınları fark edebilmektedir. Hasta, daha çabuk iyileşmek için bir takım küçük fakat önemli kurallara riayet etmelidir.

İlgili aramalar: estetikten sonra burun ne zaman iyileşir? burun estetiğinden sonra burun ne kadar sürede iyileşir? estetik burun ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Hamilelikte Eğilmek Bebeğe Zarar Verir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Eğilmek Bebeğe Zarar Verir Mi?

gebelikte eğilmek

Hamilelik anne için hassas bir süreçtir ve bu süreçte bebeğini koruma içgüdüsü oldukça fazladır. Bu sebeple dışarıdan duyduğu çok eğilme, çok uzanma, ağır eşya kaldırma gibi bir takım tavsiyeleri oldukça önemser ve bazen hiç eğilip uzanmayacak kadar aşırıya kaçabilir. Hamileyken eğilip uzanmak doğru bir şekilde yapılırsa bunların yapılmasında hiç bir sakınca yoktur. Eğilirken belden değil kalçadan itibaren eğilmek gerekir. Eğilirken kalça eklemlerinden faydalanmak bebeğin bulunduğu bölge üzerine gelecek baskıyı önleyecektir. Bu sadece hamilelerin değil, hamile olmayan bayanların da dikkat etmesi gereken bir kuraldır.

İlgili aramalar: hamilelikte eğilmek bebeğe zarar verir mi? gebelikte çok eğilmek çocuğa zararlı mıdır? hamilelikte nasıl eğilmeli?

Kepçe Kulak Nasıl Düzeltilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kepçe Kulak Nasıl Düzeltilir?

Kepçe kulak düzeltilebilecek olan bir sorundur. Ancak bu sorun farklı yollarla çözülebilmektedir. Bunun en basit olanı kepçe kulağın deformesinin az olması durumunda küçük bir cilt kesiği yardımı ile bu operasyon yapılmaktadır. Daha ciddi bir kepçe kulak deformasyonu var ise bu daha kapsamlı bir operasyonla yapılabilmektedir. Kepçe kulağın büyük olması ya da küçük olması da ameliyatın çeşidini değiştirmekte ve operasyonu daha zorlu bir hale getirmektedir. Ciddi olan kepçe kulak deformasyonunda ilk olarak lokal anestezi (sınırlı uyuşturma) altında kıkırdak değişimine gidilmektedir. Ancak bunun küçük olması daha iyidir. Bunun nedeni ise daha kolay bir cerrahi operasyonla yapılmasından kaynaklanmaktadır.

Kepçe kulağın tedavisinde erken teşhis ve erken operasyonun yaptırılması çok önemlidir. Genellikle küçük yaşlarda genel anestezi ile yetişkinlerde ise genellikle lokal anestezi sonucu yapılabilmektedir. Ne kadar erken yaptırılır ise o kadar kolay olur ve iyileşme süreçleri o kadar kısalmış olur. Kepçe kulağın erken dönemde tedavi edilmesi hem tedavinin çabuk sağlanması açısından hem de kepçe kulaklı olan kişinin psikolojik durumu açısından daha önemlidir.

İlgili aramalar: kepçe kulak nasıl düzeltilir? kepçe kulak ameliyatı nasıl olur? kulaktaki kepçelik nasıl düzelir?

14 Aralık 2013 Cumartesi

Bebek Nasıl Aldırılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebek Nasıl Aldırılır?

Kürtaj yani bebek aldırma işlemi iki türlü şekilde uygulanmaktadır. Bunlardan birisi lokal anestezi yöntemi ile kürtaj, diğeri ise genel anestezi yöntemi ile olan kürtajdır. Genel anestezi ile yapılan kürtajların maliyeti yüksek olmaktadır. Fakat birçok kişi genel anestezi yöntemi ile kürtaj yaptırmayı tercih etmektedirler. Bunun en büyük sebebi, kürtaj sırasında hiçbir şey hissedilmemesi ve annenin psikolojik olarak daha rahat olmasından dolayıdır. Hasta uyutulduktan sonra, kürtaj için gerekli pozisyon verilerek ilk olarak rahim genişliği büyüklüğü ile ilgili birkaç test yapılmaktadır. Bu yapılan testlerden sonra en uygun vajinal spekulum rahme yerleştirilir. Bundan sonra gerekli işlemler uygulanarak rahim genişliğine göre yöntemler uygulanmaktadır. Bazı durumlarda uzman hekimlerin onayı ile 10. Haftadan sonra kürtaj yaptırılması söz konusu olduğunda ona göre kürtaj uygulamaları ve tedavi ilaçları uygulanmaktadır. Fakat günümüzde kürtaj yasaklanmış olup, merdiven altı denilen yerlerde kürtaj işlemi yapan yerlerin olduğu bilinmektedir. Bilinçli ve vicdan sahibi bireyler, aksi bir durum olmadıkça kürtaj işlemine girmeyeceklerdir. Ayrıca merdiven altı diye tabir edilen yerlerin de kapatılması söz konusu olmaktadır.

İlgili aramalar: bebek nasıl aldırılır? bebek nasıl alınır? kürtaj nasıl yaptırılır? çocuk aldırma nasıl gerçekleşir?

Detoks Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Detoks Nedir?

Vücudumuza yiyeceklerle, bulunduğumuz ortamla ve çeşitli yollarla atık madde olarak giren toksinlerin atılmasını sağlamaktadır. Detoks uygularken yediğimiz içtiğimiz şeylere ve bulunduğumuz ortama dikkat etmemiz gerekmektedir. İnsanlar her türlü atık maddeyi soluyabilmekte ve bu maddelerle temas halinde olmaktadırlar. Bundan dolayı vücudumuzu sabah, akşam düzenli olarak temizlemeli ve bu toksinleri daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde atmak için detoks uygulamamız gerekmektedir. Peki detoksa ihtiyaç duyduğumuzu nasıl anlayacağız. Bunun insan vücudunda onlarca belirtisi görülmektedir. Bunlardan en belirgin olanı sık sık baş ağrısı ve bel ağrılarıdır. Bunun yanında, mide bulantısı, baş dönmesi, aşırı sinir, halsizlik, gün ortasında uykusuz kalma, öksürük, göğüs hırıltısı ve ağrısı, ağız kokusu ve daha birçok belirtiler ile karşımıza çıkmaktadır. Detoks uygulanırken, soluduğumuz hava çok önemlidir. Soluyacağımız hava bir olmamakla beraber her zaman temiz olmalıdır. Bunun için diyaframımızı kullanmayı öğrenmemiz gerekmektedir. Bir diğer durum ise, kanımızdaki oksijen miktarının az olmamasıdır. Kanımızda oksijen miktarı az ise, detoks yapmamız mümkün değildir. Çünkü oksijen, doğal bir toksin atan antioksidandır olmaktadır.

Tüp Bebek Tedavisinde Gebelik Testi

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebek Tedavisinde Gebelik Testi

Tüp bebek tedavisi günümüzde insanların normal yollarla sahip olamadıkları gebeliğin yardımla olması demektir. Fakat normal gebeliğe göre birçok farkı vardır. Aralarından en önemlilerinden birisi de tüp bebek tedavisinde gebelik testidir. Bu test normal gebeliğe nazaran daha detaylı yapılmakta ve kesinlikle emin olunmak zorunda olan konular bulunmaktadır. Yani normal gebelikte hastaneye gidilip bir kan tahlilinden sonra gebeliğin başlayıp başlamadığına emin olunabilmektedir. Ancak bu durum tüp bebek tedavisinde daha farklı prosedürlerle uygulanmaktadır. Bu prosedürler normal gebelikte olduğu gibi kan yolu ile test yapılır eğer sonuç olumlu ise ikinci aşamaya geçilir. İkinci aşamada ise anne rahminde olduğu tahmin edilen embriyonun kontrolü yolu ile gerçekleştirilmektedir. Bu kontrollerde sadece gebelik olup olmadığı değil gebelikle ilgili ters giden bir durum olup olmadığı da araştırılmaktadır. Bu aşamada tamamlandıktan sonra üçüncü aşamada embriyonun belirli bir süre gelişmesi beklenir ve bu süre sonunda herhangi bir sorun olmadan gelişen bir embriyo var ise gebeliğin kesin olarak başladığı konusunda emin olunur.

İlgili aramalar: tüp bebek tedavisinde hamilelik testi nasıl yapılır? tüp bebekte gebelik testi nasıl olur?

13 Aralık 2013 Cuma

İktidarsız Kime Denir?

Sponsorlu Bağlantılar:

İktidarsız Kime Denir?

İktidarsızlık öncelikle bir seçim değil bir rahatsızlık olduğunu belirtelim. İktidarsız kime denir başlığı aslında tamamen kimlerde bu problem var onu anlatmak onu tespit etmek amaçlı açılmıştır. İktidarsızlık problemi insanların bazı hastalıklar veya sağlıksız yaşamdan kaynaklı cinsel hayatında ki kötü sonuçlarıdır. Erkeklerin cinsel organın istenilen derecede çalışmaması durumuna kısaca iktidarsızlık diyebiliriz. Cinsel organ bazı sebeplerden dolayı görevini yapmakta ya zorlanır ya da hiç yapamaz hale gelir.

İktidarsız diyebilmek için bizim burada yazdıklarımızın dışında kişilerde şüphelendikleri durumda doktoralarına başvurması en iyi sonucu verecektir. Fakat iktidarsızlık damgası yemeden önce bence bunun önlemini almak en iyi sonucu verecektir. Sigara bırakılmalı veya sigara içiyorsanız sporu kesin yapmalısınız. Hareketli bir yaşamı seçmeyenler bu problemle daha erken karşılaşacaktır. Fakat bu problemle karşılaştığınızda bu çiftler öncelikle kendi aralarında psikolojik olarak çözmeliler. Aksi takdirde fiziki tedavisi yanında birde aile içi geçimsizlik baş gösterecektir. Hayatımızın ne kadar dışında da olsa aslında cinsellik tüm hayatımızı doğrudan etkileyen bir faktördür.

12 Aralık 2013 Perşembe

Malforme Bebek Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Malforme Bebek

Malforme bebekler anne karnında vücut organları oluşumu sırasında oluşan bazı aksamalar veya yanlışlıklardan dolayı vücutta bazı yapısal bozukluklar meydana gelir. Bu bozukluk ile doğan bebeklere malforme bebekler denilir. Bu bebeklerde ki bozukluklardan ortaya çıkan sonuçlarına göre ikiye ayrılır. Minor malforme ve major malforme olarak iki gruba ayırabiliriz. Minör malformasyon estetik sonuçlar doğurur. Major malformasyon ise tıbbı açıdan sonuçlar çıkartır ve bazı organlar görevini göremez.

Bu organlardan ve hangi sonuçları görüldüğünü biraz yazmak istiyorum. Hemen hemen vücudun her bölgesinde ki ile ilgili tüm organlarda sorun ve bozukluk görülebilir. Baş bölgesinde kist ve sıvı oluşumu nedeniyle çocuk doğduktan sonra kafanın sıvı ile beraber büyümesi görülebilir. Göz bölgesinde bozulmalarda aşırı küçük göz yada gözlerin olmaması yada retina gibi hassas tabaklarda bozulmalar. Kulak bölgesinde gelişmemiş küçük kulak. Ağız bölgesinde de çatlaklar orantısız organlar görülebilir. Bu şekilde her organda estetik veya tıbbı bir çok sorun görülebilir. Estetik olanlar vücut işleyişini bozmaz fakat diğer tıbbı dediğimiz major bozukluklar vücut işleyişinde ağır sonuçlar doğurabilir. Bunun tedavisi var mıdır yok mudur kesin bir şey söylenemez. Çünkü vücut yapısından ve sonucuna göre değişebilir. Bu konu hakkında herhangi bir bozuklukta hemen bir doktorla bunun analizi yapılmalıdır.

İlgili aramalar: malforme nedir? malforme bebek ne demek? malforme bebek nasıl olur?