1 Temmuz 2011 Cuma

Doğumun Yaklaştığını Gösteren Belirtiler

Sponsorlu Bağlantılar:

DOĞUMUN YAKLAŞTIĞINI GÖSTEREN BELİRTİLER

doğum

Gebeliğin son ayların­da rahim göğüs kafesine kadar yükselir, yaptığı basınç nedeniyle nefes almak zorlaşır, mide ve bağırsak şikâyetleri olur.

İlk gebeliklerde doğumdan bir-iki hafta önce, sonraki gebeliklerde doğumdan yaklaşık birkaç gün önce bebeğin başı­nın doğum kanalına yerleşme­si üzerine rahmin yüksekliği 2-3 cm azalır­. Bu durum gebe kadın­da rahatlama yaratır­. Daha rahat nefes alıp verir­. Mide ve bağırsak şikayetleri azalır­. Bunun yanı sıra idrar torbasına basınç arttığı için sık idrara çıkılır­. Gebeliğin 28. haftasın­dan itibaren  rahimde bazı zamanlar kasılmalar, sertleşmeler meydana gelir­. Bunlar normaldir ve genel­de ağrısızdır­. Bazen  ağrılı olduğun­da bunlara yalancı doğum ağrısı denir­. Rahmin doğuma hazırlık yaptığı bu kasılma egzersizleri son haftalar­da oldukça sıklaşır­.

Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki farklılık nedeniyle vücuttan su atılma­sı ve iştah azalma­sı meydana gelir­. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı görüle­bilir­. Doğumun gerçekleşeceği gün vücu t­ta doğumda kullanılmak üzere kullanılan enerji­nin bir kısmı açığa çıkarılır­. Birçok gebe kadın bu enerjiyi doğumda kullanmak yerine kendileri­ni zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alışveriş, gezme gibi işlerde kullanır­. Bu enerji­nin amacı dışın­da kullanılması, gebe kadı­nın doğumda kolay yorulmasına, doğumun zor ve uzun olmasına neden  ola­bilir­. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren  kendileri­ni her zamankinden  daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını belirten  bir belirti olduğunu düşünüp, enerjiyi başka amaçla kullanmaları, aksine dinlenme etmeleri ya da hafif işlerle oyalanmaları gerekir­. Bazı gebelerde doğumdan bir-iki gün önce vücudun bağırsakları temizleme işleminden  dolayı ishal meydana gele­bilir­.

Doğumun yaklaştığını gösteren  bu belirtiler her gebe kadınca yaşanmaya­bilir ya da fark edilmeyebilir­. Bu da normaldir­.

Konuyla ilgili aramalar: ne zaman doğururum , doğuma ne kadar süre kaldı nasıl anlarım