3 Temmuz 2010 Cumartesi

Karekod Uygulamasında Sorun Yok

Sponsorlu Bağlantılar:

SGK Başkanı Emin Zararsız, Kare Kod Uygulamasıyla İlgili "Sistemde Herhangi Bir Sorun Yaşanmıyor" dedi.


Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Başkanı Emin Zararsız, karekod uygulamasıyla ilgili olarak, ''Çok kesin ve kati biçimde 1 Temmuz'dan itibaren bu işin mutlak uygulanacağını ifade ettik ve 1 Temmuz'dan bu yana uygulama devam ediyor. Şu ana kadar çok önemli, çok ciddi bir aksama olduğuna dair hiçbir haber gelmedi. Sistem, tıkır tıkır işliyor'' dedi.
Zararsız, SGK'ya alınacak sözleşmeli personel atama töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Karekod uygulamasının geleceğine ilişkin sorular üzerine Zararsız, karekod uygulamasının önceki yıllarda gündeme gelmiş olmasına rağmen ertelemeler nedeniyle konunun bugünlere taşındığını söyledi. İdarenin kararlılığı tam olarak ortaya konulamadığı zaman bu gibi konularda muhatap kitlenin sürekli beklenti içine girdiğini dile getiren Zararsız, bu beklentiler sonucunda ertelemenin kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.
Karekod sisteminin uygulanmasına dair hiçbir eksiklik bulunmadığı iddiasında bulunduklarını vurgulayan Zararsız, buna rağmen yaşanan aksaklıkları da düzelterek, son olarak 30 Haziran'a kadar sektöre süre verdiklerini anımsattı. Bu tarihe kadar üretici, ithalatçı ve depocularda karekodsuz hiçbir ilaç kalmadığını ifade eden Zararsız, şöyle konuştu:
''Piyasadaki karekodlu ilaçlar eczacıların daha önce aldığı ve raflarındaki satılmayan ilaçlardan oluşuyor. İlk zamanlarda bunların oranı birazyüksekti. 30 Haziran itibariyle satılan ilaçların yüzde 84'ü karekodlu ilaçlardır. Rafta kalan ilaçların artık çok acil, çok aman aman ilaçlar olmadığını, sirkülasyonu daha yavaş olan ilaçlar olduğunu düşünüyorum. Bize 1 Haziran itibariyle özellikle eczacılar tarafından yine erteleme müracaatları oldu. 'Hayır' dedik. Çok kesin ve kati biçimde 1 Temmuz'dan itibaren bu işin mutlak uygulanacağını ifade ettik ve 1 Temmuz'dan bu yana uygulama devam ediyor. Şu ana kadar çok önemli çok ciddi bir aksama olduğuna dair hiçbir haber gelmedi.Sistem, tıkır tıkır işliyor. Buna göre de devam edecek.'' (Anadolu Ajansı)