25 Ocak 2016 Pazartesi

Açlık Duygusu Nasıl Bastırılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Açlık Duygusu Nasıl Bastırılır?

Forma girmek ve kilo vermek yalnız­ca yaz yaklaştığı zaman yapılmakta olan hazırlıklar gibi düşünülüyor olsa bile, esasın­da kilo vermek için en  ba­sit ve keyifli zaman kış ayları­. Hem acele etmeden  ve yeteri ka­dar zamana sahipken  kilo verebilir, hem de sporla, bedeninizi rahatça şekle sokabilirsiniz­.

Çevremizde sürekli hızlı ve şok diyetler yardımıy­la verilen  kiloların kolaylık­la geri alındığını dinliyoruz­. Hızlı ve şok diyetler, genel olarak yalnız­ca 1 ila 2 gün sürer, ve ba­riz bir kiloyu verdikten  sonra, bedenin kilo vermesi­nin durma­sı neticesin­de bedeni birazcık şaşırtmak amacıyla yapılmakta olan ara geçiş dönemleri için hazırlanmıştır­­. Fakat 20 kilo kaybetmek isteyen  de 10 kilo kaybetmek isteyen  de 1 ila 2 günlük şok diyetlerden  medet umunca, metabolizma­sı bozulmuş insanlarla karşılaşmaya başladık­. Hızlı kilo vermek si­zin için sorunu ortadan kaldırmış gibi görünse de esasın­da önemli olan devamlılığı­nı sağlamak­. Yani verdiğiniz kiloları, kalıcı hale getirip, yemek istediklerinizden  vazgeçmeden, yalnız­ca yiyecek denetimi ve bir kaç değişiklikle hayat tarzınızı yeniden  şekillendirmek­. Kilo vermek her kadı­nın aklın­da olan, belki de günlük olarak başla­mak amacıyla adım attığımız ama devamını getiremediğimiz bir şey­. Kilo vermek, önce gerçekten  karar vermekle olmakta­dır­­.  Yaşam kalitenizi yükseltmeyi hedeflemeli ve sağlıklı olmanız gerekir­­. Hiçbir zaman kendinizi bir başkası­nın bedeni ve zayıflığıyla kıyaslamayın­. Herkesin vücut yapısı değişiktir­­.Eğer basenleriniz geniş ise, zayıfladığınızda basenleriniz birazcık incelecek ama şekli­ni aynen  koruyacaktır­­.

Gelelim, kilo vermenin ilk adımların­dan bir tanesi ­ olan iştahı kontrol etmemizin 3 yoluna­. İştahı kontrol etmek oldukça zor bir iştir aslında­. İlk olarak iştahlı olduğunuzu ve neleri yanlış yaptığınızı bulmanız gerekiyor ve bu konu ile ilgi­li kendinize de dürüst olmanız gerekir­­. Bir dilim kekten  bir şey olmaz yakarım diye düşünüyorsanız bu konuda yanılıyorsunuz­. Hem şeker, hem yağ, hem de unu yakabilmeniz için epey uzun bir süre spor yapmanız gerekir­­. Hem de yalnız­ca 1 dilim kek için­. Eğer aşağıdaki maddeleri uygularsanız, emin olun iştahınız bir nebze de olsa kesilecektir­­. İlk olarak kilo vermeyi gerçekten isteyeceksiniz ve aşağıdaki maddeleri kendinize devamlı hatırlatacaksınız­.

Sabah Kahvaltınızı Atlamayın!

Sabahları 7:00 ila 9:00 saatleri arasın­da mutlak suretle kahvaltı yapın­. Kahvaltıda, poğaçalar, aşırı yağlı şeyler yerine, klasik türk kahvaltılarını tercih edin­. Ve mutlak suretle bu saatlere uymanız gerekir­­.

Acıkma ile susuzluğu ayırt edin! Aç değilsiniz, su için!

Evet yanlış okumadınız­. Canınız bir şeyler istediğinde, mesela bisküvi, atıştırmalık şeyler, farklı yemekler… Çoğu zaman, yakın saatler­de yemek yediğinizde de canınız bir şeyler atıştırmak isteyebilmektedir­­. Böyle zamanlar­da esasın­da acıkmıyorsunuz da bedeniniz susuz kaldığı için beyninize giden  sinyaller karışıyor­. Sabah, öğle, akşam devamlı su içmeniz gerekir­­. Büyük bardaklar­da içemiyorsanız suları, küçük bardaklar­da içmeye çalışın­. Canınız atıştırmalık bir şeyler istediği her an su için ve en  az yarım saat bekleyin­. Eğer hala canınız bir şeyler istiyorsa, belki birazcık kuruyemişle geçiştirebilirsiniz­.

Hareketlenin, Yürüyün, Hantal olmayın, Üşenmeyin!

Hareket etmek, iştahınızı kapatacaktır! Bedeniniz hareketsiz kaldığı zaman daha da ağırlaşır ve o his katiy­yen  peşinizi bırakmaz­. Kendinizi daha halsiz, daha yorgun hissedersiniz. Her gün hareket edip, yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirin­. Her gün spor temposun­da olmasa bile mutlak suretle yarım saat yürüyüş yapın­. İştahını­zın azaldığını hissedeceksiniz!

İlgili aramalar: açlık duygusu nasıl bastırılır, açlık nasıl bastırılır, iştah nasıl kapatılır, iştahı nasıl kapatırız, karnımızın acıkmasını nasıl engelleriz, açlık hissini önleme