28 Nisan 2011 Perşembe

Karında Distansiyon (Aşırı Şişkinlik)

Sponsorlu Bağlantılar:

Karında Distansiyon (aşırı şişkinlik)

Çoğu insan karında şişkinlik hissinin çok fazla gaz oluşmasına bağlı olduğunu düşünmektedir. Aslında çoğunlukla gaz miktarı normaldir ancak bazı rahatsızlıklara bağlı kişi çok gaz olduğunu düşünür çünkü o kişinin gaza karşı hassasiyeti artmıştır.

Aşırı karın şişkinliği genellikle barsak çalışma bozukluklarına bağlıdır. En sık olarak irritabl barsak sendromu veya spastik kolon dediğimiz durumlarda oluşmaktadır. Bu kişilerde barsak çalışması bozulmuş ve barsak kaslarında kasılmalar oluşmuştur. Kalın barsağın splenik fleksura denilen dalak bölgesindeki kısmında gaz sıkışması oluşabilir. Bu duruma splenik fleksura sendromu denir ve karın üst kısımlarında, özellikle sol üst kısımda rahatsızlık, adele spazmı, şişkinlik, ağrı ile kendini göstermektedir.

Barsaklarda iltahaba, bunun sonucu olarak da daralma ve tıkanıklıklara sebebiyet veren divertikülit, kron hastalığı gibi durumlarda ve barsak kanserlerinde de karında şişkinlik oluşur. Daha önce karın ameliyatı geçirmiş kişilerde oluşabilecek barsak yapışıklıkları da karında şişkinlik meydana getirebilir.

Ayrıca çok yağlı yiyecekler yendiğinde de mide boşalması gecikir ve kişiler fazla gaz oluşması olmadan da şişkinlik ve rahatsızlık hissi duyabilirler.

Kaynak: mynet

Konuyla ilgili aramalar: karında şişkinlik , midede şişme , karnım patlayacak gibi şişiyor , midem çok şişiyor ve ağrıyor