26 Nisan 2011 Salı

Klitoris Nedir? Kilitoris Nerededir?

Sponsorlu Bağlantılar:

klitoris nedir

Döl yolunun, vulvanın dudaklarının birleştiği açılış kısmının üst kısmında bulunan yumru biçiminde küçük bir yapıdır. Klitorisin cinsel ilişkide zevk almakta önemli bir rolü olduğu için evlilik hayatında da önemli rolü vardır. Klitorisin yapısı erkek tenasül(üreme) organına çok benzer.

Klitoris, kadınlarda vajinanın üstünde bulunan erektil cinsel organ. Erkek penisinin homoloğudur. Ancak penis gibi içinden geçen bir idrar kanalı yoktur ve başlıca işlevi cinsel haz alınmasıdır. Üzerinde ortalama 80.000 sinir sonlanması vardır. Bu rakam penisteki sinir sonlanmalarının iki katıdır ve tüm organlardaki sinir hücresi sonlanmasından bile fazladır.

Klitoris de penis gibi sertleşmektedir. Kadınların en çok haz ettikleri bölgeleri olup eğer embriyonik çağda testesterona maruz kalma olursa büyür ve penisi oluşturur.

Konuyla ilgili diğer kaynak (tantraogretisi.blogcu.com):
Vajinanın kabarık dış dudakları arasında, Küçük vajina iç dudaklarının, üst birleşim noktasında, yarığın orta yerinde, dudakların arasında, yukarıdan aşağıya doğru, azcık kabarık ince yapışık, bir burun gibi duran, dokunun alt ucunda, küçük bir deri tabakasıyle örtülmüş bulunan (uyarı öncesi bulmak daha zor olacaktır) o tatlı şeyin adına klitoris, bızır, finkil, dil ve yakut tepesi adı verilir. ortadaki kabarıklık, dudaklar aralandığında Aşağı doğru hafifçe sarkık bir vaziyette duran yükseltinin alt ucundadır. çok sık bir sinir şebekesiyle örülü bulunması ve sinir uçlarının derinin hemen altına kadar gelmesi yüzünden, klitoris, kadın vücudunun en hassas bir noktasını teşkil eder. Bu hassasiyet bilhassa küçük dudaklarla birleşen yerdedir. dokunulabilmesi kolay bir yere yerleştirilmiştir. ben ona altıncı duyu organı diyorum. Bu noktaya yapılacak en ufak bir temas kadını tahrik etmeye ve onun cinsi arzularını uyandırmaya yeter. Klitoris, zevkin sinir merkezi, kadının cinsel uzvudur, uyarı sinirleriyle ve kılcal kan damarlarıyle kaplıdır. cinsel arzu, cinsel sohbet ve direkt temasla, bu damarlara kan hücumu ile genişler, kabarır, sertlerşir ve büyür. Yani erkek uzvu gibidir. ama gürülmeyecek kadar küçüktür. cinsel istek arzusu ve uyarılma esnasında kabaracak ve kadın tatmin olduktan sonra eski haline dönecektir.

Uyarılma en yüksek zevk noktasına geldiğinde, kadın söyliyemesede, içinden geçen, 'yeter artık içime gir!' Çeşitli anlamlar çıkarılmalıdır. Bu anlamları çıkarmadan önce objektif olarak gerçek bir durum değerlendirmesi yapılmalıdır.

Çıkarılabilecek anlamlar ise şunlardır;
1) Beklenen uyarı fazlası ile gerçekleşmiştir ve fazlası rahatsızlık yaratmaktadır.
2) Uyarı gerçekleşmekte ancak sonuca ulaşmamaktadır yada erkek kişi sabırsızdır. Her iki şekilde de devam edilebilir ama vajina ile kurulan doğru bir samimiyet kimi zaman dişi kişiye bir penisten çok daha fazlasını verebilir. sohbete devam edin birleşme olmasada aynı tadı alabilirsin.
3) Durum ve hazırlık tamamdır erkek kişi sizi kırmayacak kadar kibardır...ama siz çok uzaklardasınız

Konuyla ilgili aramalar: klitoris nedir , kilitoris nedir , klitoris nerededir , görevi nedir , vajinanın neresindedir , kılıtorıs ne demek