Patates her derde deva olduğu halde suyunda da bolca şifa bulunmakta. Sindirim sistemimizi desteklediği gibi koruyucu etkiyi bulunur. Ülser gibi rahatsızlıkları önleyerek sindirim işinizi kolaylaştırmaktadır. Sevilerek tüketilen patateste tedavi eden mineraller, enzimler ve organik asitler bulunmaktadır.
Patates suyu başta sindirim sistemimiz olmak üzere, ince ve kalın bağırsakların sağlıklı çalışmasına imkan vermektedir. Ülser rahatsızlığı bulunanlar, kırmızı patates suyunu tercih edebilirler. Ülsere karşı koruyucu etkiyi olması sağlığınızı koruyacaktır. Patates suyu için kullanacak olduğunuz patatesler olgunlaşmamış ya da siyah noktaları bulunanlardan olmamalıdır. Patateslerde ufak tefek noktalarda zehir içerdiğinden dolayı etkilenebilirsiniz.
Romatizma, eklem ve bel ağrıları olan kişiler içinde faydalıdır. Patates kabuklarını kullanarak çaymış gibi tüketmek migren ağrılarını da alır. Patates suyunda mevcut olan ağrı eksici özelliği ile sizi hastalıklardan koruyabilir. Karaciğer hastalığı olan birisi patates suyundan yararlanarak korunabilirler.
Bilimsel incelemeler patates suyunun cilt lekeleri, egzama, kuru ve kaşıntılı deri problemlerini önlemiştir. Çiğ olarak içildiğinde tadı güzel bulunmadığı için taze limon ya da balla karıştırılabilir. Doğal tatlandırıcı olduğu halde ağrılardan koruyacaktır. İki hafta boyunca yemek öncesi 150 gram kadar patates suyu tüketmeniz gerekir. Patates suyunu bekletmemeli ve tazeyken içmek gerekir.