26 Mayıs 2011 Perşembe

Hamilelikte Cilt Bakımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Bazı kadınlar gebelik sırasın­da ciltleri parladığı için kendileri­ni şanslı sayarlar. Bu annelik duygusunun basit bir sonucu değildir hormonal değişiklikler sonrasın­da yağ salgısı­nın artmasına bağlıdır­. Bazı kadınlar (özellikle âdetlerinden  önce ciltlerinde farklılık olmayanlar) o kadar şanslı olmaya­bilir­. Bu yağlılığın tamamen  ortadan kaldırılma­sı olanaksız olsa da azaltılma­sı için yine de aşağıdaki tavsiyelere uyulma­sı gerekmektedir;

Dengeli Beslenme Diyeti'ne mümkün mertebe uymaya çalışın. Bu bebeğiniz için olduğu kadar cildiniz içinde en  iyisidir­.

Musluğun önünden  her geçişinizde bir bardak su için. Su en  etkili gözenek açıcılar­dan biridir­.

Uygun bir temizleyici ile günde 2-3 kez yüzünüzü temizleyin. Cildinizi tıkayacak krem ve makyajdan uzak durun.

Eğer hekiminiz önerirse B6 vitami­ni desteği alın (günde 25-50 mg'ı aşmasın). Bu vitamin hormonlara bağlı bir şekilde meydana gelen cilt sorunların­da kullanılmaktadır, fakat etki mekanizma­sı henüz bilinmiyor.

Eğer cilt sorunlarınız iç hastalıkları uzmanınız ya da onun önereceği bir deri hastalıkları uzmanıyla görüşmeyi gerektirecek kadar şiddetliyse, hekimin gebe olduğunuzu bildiğinden  emin olun. Özellikle 'Accutane 've 'Retin-A' gibi sivilce için kullanılan ilaçlar gebelikte bebeğe zarar vere­bilme olasılığı nedeniyle kullanılmaz.

Bazı gebe kadınların kuru, kaşıntılı cilt sorunları vardır­. Bu durumda nemlendiriciler yardımcı ola­bilir ( en  iyi emilimin sağlanma­sı için banyo ya da duş sonrası uygulanmalıdır). Odayı nemli tutmak ve çok sıvı almak da yararlı ola­bilir­. Sabun kullanılarak yapılan sık banyo cildi kurutur. Banyo sayısını azaltın ve sabunsuz bir temizleyici kullanın.

Konuyla ilgili aramalar: gebelikte cilt bakımı , hamilelikte cilt sorunları , hamilelikte ciltte kaşıntı