28 Nisan 2014 Pazartesi

Gebelikte Diyet Yapılır Mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelikte Diyet Yapılır Mı?

Gebelik döneminde her ay anne adayı belirli ölçülerde kilo alır. Diyetin hamilelik döneminde yapılması doğru değildir fakat gebe kalmaya karar vermeden önce ideal kiloya ya da yakın bir ağırlığa ulaşıp sonrasında gebe kalmak yerinde bir hareket olacaktır. Aşırı kilonuz varken gebe kalmanız hem sizin için hem de bebeğin sağlığı açısından sıkıntılar oluşmasına neden olabilir. Fiziksel anlamda da aşırı kilolarla karnınızdaki bebekle zorlanırsınız. Fazla kilolarınız var ve gebe kaldıysanız doktorunuzun ile birlikte bir diyetistenden yardım alarak günlük ihtiyacınız olan besinleri eksiksiz alarak daha fazla kilo almadan gebeliğinizi geçirebilirsiniz. Hatta birazda ileri giderek hafif sporlar ve hafif egzersizler yardımıyla zayıflayabilirsiniz. Unutmayın ki ağır bir gebelik diyeti uygulamak hem sizin sağlığınızı hem de bebeğin sağlığını tehlikeye atabilir. Bu riski göze almak fırtınalı havada bebeğinizle uçurumun kenarında durmayı göze almaktan farklı değildir.
hamilelikte diyet yapılır mı, gebelikte diyet zararlı mı
Vücudunuzun karbonhidratlara, yağlara, vitaminlere, minerallere ve proteine belirli oranlarda ihtiyacı vardır. Bunların her birinin eksikliği siz de ve bebekte çeşitli sorunlara neden olabilir. Bu sorunlar bebeğiniz doğduktan sonra telafisi olamayacak sağlık sorunları da olabileceğinden doktorunuzun bilgisi dışında kesinlikle hamilelikte diyet yapmaya çalışmayın.

İlgili aramalar: hamilelikte diyet yapılır mı? gebelikte diyet yapmak zararlı mıdır? hamilelikte zayıflamaya çalışmak bebeğe zarar verir mi?