16 Nisan 2014 Çarşamba

Hangi Pişik Kremi

Sponsorlu Bağlantılar:

Pişik Kremi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebekleri olan anne ve babaların en büyük sorunlarından biri de hiç şüphe götürmez bir gerçek ki pişik sorunudur. Bebeklerin sık sık pişik olması anne ve babaları özel önlem almaya zorlamaktadır. Bebeklerinin pişik olmasını engellemek için de farklı yollar denemektedirler. Bu yollardan biri de pişik kremleri kullanmaktır. Pişik kremleri genel olarak nemlendirici ve temizleyici özelliklerdedir. Fakat pişik kremi seçerken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bu durumları biraz anlatmaya ve size yardımcı olmaya çalışalım.

Öncelikle pişik sorununu çözmek için alkol içeren sıvılar kullanılmamalıdır. Mesela kolonya gibi sıvılarla pişik sorununu çözmeye kesinlikle çalışmayın. Pişikli bölgeyi temizlemek için de kesinlikle sabun ve benzeri maddeler kullanmayın. Pişik oluşan bölgeyi kuru, serin ve mümkünse açıkta tutmaya çalışın.

Pişik kremi seçerken çok dikkatli olunması yönünde, doktorlar tarafından yapılan açıklamalar var. Yani bazı pişik kremlerinde sağlık sorunu oluşturabilecek maddeler bulunmaktadır. Özellikle de kortizon hormonu içeren pişik kremlerini kesinlikle tercih etmemelisiniz. Çünkü kortizon hormonu bebeğinizin böbrekleri için oldukça tehlikeli bir maddedir. Ayrıca pişik kremi içerisinde alkol olmamasına dikkat etmelisiniz. Bunun dışında, bebeğinizin altını değiştirirken alkollü ıslak mendil yerine ılık suyla ıslatılan bir bez kullanmanız pişik riskini en aza indirecektir. Pişik kremi alırken de renksiz ve parfüm içermeyen kremleri tercih etmelisiniz. Pişik kremlerinde çinko oksit içeren kremler bebeğiniz için daha yararlı olacaktır. Eğer kullandığınız pişik kremi ve aldığınız önlemler yeterli değilse doktorunuza başvurmanız en iyi yol olacaktır. Çünkü doktorunuz bebeğinizin cilt hassasiyetini ve sağlık durumunu daha iyi bilecektir. Pişik olmaması için sadece krem kullanmak yeterli değildir. Alkolsüz bilinen bir marka ıslak mendil ya da suyla nemlendirilmiş biz bez kullanılması, bebeğin altını belirli aralıklarla değiştirmek(dışkı ve idrarın uzun süre cilde teması pişik yapar), her alt değişiminde 10-15 dakika poposunun oda sıcaklığında açık bırakılıp hava alması önemlidir. Pişik kremini bazı anneler sadece pişik olduğunda kullanılıyor sanıyor fakat pişik kremi her alt değişiminde sürülmelidir.

Gelelim şimdi hangi pişik kremi markasını seçeceğimize. Biraz bedava reklama girecek ama araştırmalarım sonucu annelerin en memnun kaldığı pişik kremlerini sıralayacağım.

Bübchen
Sudocrem (Çinko oksitli)
Chicco
Sebamed
Nivea (Yağlı olduğundan idrar ve dışkının cilde temasını önler)
Bepanthen (Zor pişiklerde bile oldukça etkili)
Travazol (Zor pişiklerde bile oldukça etkili)

İlgili aramalar: hangi pişik kremi kullanılmalı? hangi marka pişik kremi kullanıyorsunuz? bebeğim için hangi pişik kremini seçmeliyim?