26 Ağustos 2012 Pazar

Laboratuvarda Yapılan Gebelik Testi

Sponsorlu Bağlantılar:

Laboratuvarların Uyguladığı Hamilelik Testleri:
Günümüzde laboratuvarlar yalnızca basit araştırmalar değil, kandaki HCG'nin ölçümlerini de yapıyor. HCG testi hamilelik döneminde salgılanır ve bu hormona "gebelik hormonu" da denilmektedir. Laboratuvarda sizden alınacak çok az miktar kan ile kanınızdaki HCG ölçümü yapılarak gebeliğin söz konusu olup olmadığı kolayca anlaşılabilir.

Bu inceleme, kanama ve sancı gibi terslik durumlarının hamilelik mi yoksa jinekolojik bir hastalık mı olduğunu çabucak anlamayı zorunlu olduğu durumlarda gerekli ek bilgileri sağlıyor. Bu inceleme ayrıca zor bir hamileliğin başlangıcını gözetmekte kullanılıyor. Bu kan ölçümleri hamilelik tanısına, idrar tahlillerinden daha erken varılmasını mümkün kılıyor. Ayrıca regl dönemlerinin düzensiz olduğu (özellikle doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra) durumlar için gerekli olan hamileliğin bulunduğu evrenin kesinleştirilmesini de sağlıyorlar.

Bir hamileliği başlangıcında tanımanın daha çabuk ve daha kolay bir yolu daha vardır. Bu yol ancak ateş yöntemim tanıyan ve bunu sürekli uygulayan kadınların elinin altındadır. Hamilelikte ateş düşecek yerde hep yüksek kalır. Böylece adet kesilmesinde yüksek ateşin sürüp gitmesi hamileliğin erken bir belirtisidir. İlk gecikme günlerinden itibaren tanımaya izin verir: Yüksek ateşin 16. gününden itibaren hamilelik ihtimali söz konusudur ve 20. günde, yani bir hafta gecikmeden sonra bu ihtimal gerçekliğe dönüşür.

İlk üç ay boyunca hiçbir incelemeye gitmemeniz gibi şüpheli bir olasılıkta, fizyolojik başka olaylar hamilelik sanısını güçlendirecektir: Üçüncü aya doğru, sıkıldığında memeden salgılanan beyazımsı bir sıvının (kolostrum) belirmesi, dördüncü aya doğru rahmin hacminin gözle görülebilir oranda artması, dört buçuk aya doğru çocuğun hareketlerinin fark edilmesi ki bu ikinci hamilelikten sonra daha erken meydana gelecektir. Ancak bu kadar uzun süre beklemeniz tavsiye edilmez. Bebeğin sağlığı ve emniyeti, sosyal güvenlikten ve bazı diğer sosyal haklardan yararlanmak için üçüncü aydan önce ilk incelemenin zorunlu olduğu günümüzde, muayeneye gitmek için çocuğunun hareket etmesini bekleyen anne oldukça azdır.