12 Ağustos 2012 Pazar

Pekmezin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Pekmezin faydaları:
İçeriğindeki yüksek şeker nedeniyle pekmez, iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağı olan besin maddesidir. Bilhassa vücudun günlük ihtiyacı olan kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyumun büyük kısmını karşılamaktadır.

Pekmezin faydalarını şöyle sıralayabiliriz:
Kalori yönünden bakıldığında 200 gram pekmez, 1150 gram süte, 300 gram ekmeğe veya 350 gram ete tekabül eder.

Bilhassa üzüm pekmezi içerisinde doğal şekilde bulunan glikoz ve früktoz, vücut tarafından çabucak emilerek kana karışır ve metabolizmada enerjiye dönüşür.

Kan yapıcı ve iştah açıcı olması, vücuda enerji vermesi pekmezin en bilinen özellikleridir. Anne adayları ve gebelik sırasında bebeğin gelişimi için çok faydalıdır. Bunun yanında mide, böbrekler ve bağırsaklar üzerinde faydalı etkileri bulunur. Kan dolaşımını kolaylaştırır ve damar sertliğini gidermekte faydalıdır.

Güne başlarken içeceğiniz sadece iki yemek kaşığı pekmez ile, vücudumuzun çok önemli ihtiyaçlarından olan demirin 2 mg'ı , kalsiyumun 80 mg'ı ve 58 kcsal enerji ihtiyacı karşılanır.

Havanın ani soğumasıyla beraber ortaya çıkan soğuk algınlığına bağlı enfeksiyonların sayısı artar. Böyle havalarda vücuttaki sıcaklığın dengesini korumak için pekmez tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.