22 Aralık 2013 Pazar

Doğumlar Arasındaki Zaman Farkı

Sponsorlu Bağlantılar:

Doğumlar Arasındaki Zaman Farkı

Bir bebeği doğduktan sonra ikinci bir bebeği düşünen çiftler elbette ki vardır. İlk bebeğinin heyecanını, mutluluğunu, sevincini elbette ki her çift ister. Fakat doğumlar arasındaki zaman farkı çok önemlidir. Bu zaman farkını gözeterek doğum planı yapmak çift için sağlıklı bir plan olacaktır. Çünkü doğumdan sonra belirli bir zaman koymadan ikinci bebeği beklemek hem ikinci doğacak bebeğiniz için hem de anne için bir hayli risk taşımaktadır. Yani ikinci gebelik döneminde düşük olması ve anne adayının sağlık durumunun kötüye gitmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden dolayı da iki doğum arasında belirli bir zamanın geçmesi faydalı olacaktır. Ayrıca ilk bebeğinize ayırabileceğiniz daha çok vakit kalacaktır. Onun heyecanını ve mutluluğunu daha rahat yaşayabileceksiniz.

Şimdi de bu zaman farkının ne kadar olması gerektiğini anlatmaya çalışacağız. Öncelikle doğumdan sonraki ilk 6-7 ay içerisinde kesinlikle ikinci bir bebeği düşünmemelisiniz. Çünkü doğumdan sonraki bu aylar içinde yapılan çocuğun düşük veya sağlıksız doğma riski bir hayli fazladır. Bu kadar sık doğum yapan annelerde ise kansızlık gibi sorunlar görülebiliyor. Anne vücudunun doğumdan sonra kendini toparlaması için ikinci bir gebeliğin daha sonraları olmasında yarar var. İlk doğumun hemen sonrasında olan ikinci bir gebelik ise ilk doğan bebeğinizin gelişimi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu sebepten dolayı da doktorlar doğumlar arasında kesinlikle 2 yıl kadar bir zaman olması konusunda hem fikirdir.

İlgili aramalar: ne kadar arayla hamile kalınmalıdır? kaç yıl arayla doğum yapılmalı? ikinci bebek için ne kadar beklemek gerekir? doğumlar arasında ne kadar zaman olmalıdır?