23 Aralık 2013 Pazartesi

Kulağı Az İşitenler Ne Yapabilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulağı Az İşitenler Ne Yapabilir?

Kulak, insan vücudunda bulunan en önemli organlardan biridir. Hem duyma işlevini yerine getiren hem de vücudun dengesini sağlayan organ kulaktır. Fakat bazı durumlarda kulak bu işlevlerden birini yani duyma işlevini yitirebilir veya hafif oranda kaybedebilir. Bu gibi işitme sorunlarının anlaşılabilmesi ise bazen çok kolay olabilirken bazen de çok fazla test sonucunda ortaya çıkmaktadır. Kişiler ise kulağı az duyduğu zaman bazı yöntemler ile bunu giderebilirler. Fakat her işitme sorunu kişinin tek başına giderebileceği türden bir sorun olmamaktadır.

Kulağı az duyan kişiler bu duruma neden olan şeyi bulmalıdır. Eğer kulağa bir cisim veya sıvı girmiş ise kendi çabaları ile çıkarabilirler. Tabi ki kulağa ve kulak zarına zarar vermemek önemlidir. Kulağa sivri şeyler sokularak ya da kulağa pamuklu çubuklar sokularak bir işlem yapılmamalıdır. Eğer yakınınızda birileri varsa kulağa giren cismi ve yerini onlar aracılığı ile tespit etmeli ve cisim çok fazla ilerlememişse çıkarılmalıdır. Fakat cisim ilerlemiş ise hemen bir doktora gidilmelidir. Su veya başka bir sıvı girmiş ise yapılacak bazı hareketler ile bu sıvılar çıkarılabilir. Yaptığınız denemeler ile başarılı olamadıysanız yine bir doktora başvurmalısınız. Kulağın az işitmesine neden olan sorun yüksek sesten kaynaklanıyorsa ortamdan çıkmalı ve kulağınız düzelene kadar yüksek sesli ortamlarda bulunmamalısınız. Kulak kirden kaynaklı bir sorun varsa doktora başvurarak kulağınızı temizletebilirsiniz.

İlgili aramalar: kulağı az işitenler ne yapabilir? kulağı iyi işitmeyenler ne yapmalı? kulağım iyi duymuyor ne yapabilirim?