4 Aralık 2013 Çarşamba

Narın Başlıca Faydaları Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Narın faydaları

Nara kırmızı rengini de vermekte olan içerdiği pigmentler, narın insan sağlığı açısından yüksek faydalara sahip bir meyve olmasını da sağlamaktadır. C vitamini açısından da çok zengin bir meyve olan narın en önemli yaraları içeriğinde bulunan antosiyenin olarak adlandırılan maddeler sayesinde ortaya çıkmaktadır.

Antioksidan özellikleri yüksek olan bu maddeler, pek çok kanser türüne karşı koruyucu ve onarıcı özellikler göstermektedir. Aynı zamanda içerdiği polifenoller sayesinde kalp ve damar sağlığı açısından da yüksek öneme sahiptir. Polifenoller sayesinde hızlanan kan akışı, çeşitli damar bu tür kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde, onarılmasında ve engellenmesinde çok önemli bir rol oynarlar.

Enfeksiyonlara karşı mücadele açısından bağışıklık sistemimize son derece önemli katkılar sağlayan nar tüketimi, özellikle boğazda ortaya çıkabilen enfeksiyonların iyileşmesi ve önlenmesinde de oldukça etkilidir. Potasyum yönünden de oldukça yüksek değerlere sahip olan nar, özellikle yüksek tansiyon hastalarında tansiyon düşürücü etkilerde göstermektedir.

Halk arasında genel olarak yeme zorluğundan kaynaklanan sebeplerle, suyunun sıkılarak tüketilmesi belli ölçülerde yararlar sağlasa da, aslında tanelerinin direk ayrılması yoluyla ve çekirdekli olarak tüketilmesi asıl faydalarından yararlanmamızı sağlar. İçerisinde bulunan antioksidan maddeler, yoğun olarak narın çekirdeklerinde bulunmaktadır, bu nedenle narın çekirdekleri ile birlikte tüketilmesi çok daha önemlidir. Narın çekirdekleriyle birlikte tüketilmesi içerdiği pek çok özelliğinden tam olarak faydalanılmasına sebep olmaktadır. Suyunun sıkılması ise narın özelliklerinin birçoğundan faydalanmamak anlamına gelmektedir.

İlgili aramalar: narın faydaları nelerdir? narın yararı nedir? nar nelere faydalıdır?