4 Aralık 2013 Çarşamba

Tüp bebekte gebelik belirtileri

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp bebekte gebelik belirtileri

Tüp bebeğe karar vermiş ve tüp bebek yaptırmış çiftlerin tek dileği bunun başarılı olmasıdır. Yani tüp bebek yaptırdıktan gebeliğin pozitif sonuçlanması olacaktır. Bunu öğrenmek kesinlikle normal gebelik dışında farklı bir yöntem yoktur. Şimdi sizlere sırasıyla gebelik belirtilerini anlatacağım.

Tüp bebek tedavisi oldunuz ve artık gebeliğin sonucunu bekliyorsunuz. Bunun için öncelik olarak yapmanız gereken kan testi yaptırmanız ve burada gebeliğin pozitif olarak sonuçlandığını öğrenmenizdir. Embriyo transferi gerçekleştikten 12 gün sonra yapılacak olan kan testi sonuçlarına göre gebeliğin olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Kan testi olumlu çıkabilir fakat gebelik gerçekleşmemiş olabilir. Bunu da 1 2 gün sonra değerlerdeki düşüşlerden anlarsınız. Bu olaya ise biyokimyasal gebelik denir.

Vajinada akıntı artışı da gebeliğin kesin olmamakla birlikte pozitif olduğuna işarettir. Bununla birlikte bayanda baş ağrısı ve sabahları mide bulantısı yaşanabilir. Rahim bölgesinde de tıpkı adet dönemine benzer sancılarda buna işarettir. Kasıklarda oluşan ağrılar ve bu ağrıların sonucunda yürümede zorlanmalarda pozitif sonuca işaret eder. Aynı şekilde cilt kuruluğu, kabızlık, kaşıntı gibi bir çok fiziksel metabolizma değişikliği hamileliğe işarettir diyebiliriz.

İlgili aramalar: tüp bebekte hamilelik belirtileri nelerdir? biyokimyasal gebelik nedir?