Kekik Çayının Faydaları Nelerdir?
Kekik mutfaklarda en çok kullandığımız baharatlardan biridir. Çorbalarda, balık ve et çeşitlerinde, sebze yemeklerinde kullanılmaktadır. 350 ayrı çeşidi bulunan kekik tatlı bir kokusu olan ve leylak rengi ya da pembe çiçek açan bir bitkidir. Kekik birçok hastalıkların tedavisinde alternatif olarak kullanılmaktadır. Kekik çayı antioksidan özelliğe sahip, öksürüğe iyi gelir, vücudun ihtiyacı olan mineralleri sağlar, boğaz ağrısına, ağız içi yaralarına, diş eti hastalıklarına, soğuk algınlığına, gargara olarak da kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra stresi azaltır, şişkinliğe iyi gelir, baş ağrısı, romatizma ağrılarında kullanılır. Kekik yağı, kekik suyu, kekik çayı olarak piyasada satılmaktadır. 1 yemek kaşığı kekik içince A vitamini, C vitamini, K vitamini, demir, kalsiyum, manganezin, E, B6 vitamini, potasyum, fosfor, çinko ve bakır bulunmaktadır. Kekik çayını hazırlamak için bir bardak suyu kaynatın ve içine 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik koyarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Her seferinde taze olarak hazırlayın. Kekik çayının faydaları bu kadar fazladır ve bunun yanısıra hiçbir yan etkisi görülmemiştir. Ancak kekik yağı ve kekik çayı gebelik ve emzirme dönemlerinde doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Kekik çayı toksin atıcı özelliği ile metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bu nedenle zayıflama çayları arasında en çok kullanılan bitkilerden biridir. Vücuda canlılık ve enerji vermesi ile hareketlilik sağlar. Yağ yakıcı özelliği ile spor yaparak zayıflamanıza yardımcı olmaktadır. Sindirim sisteminin iyi çalışmasını sağlar.İlgili aramalar: kekik çayının faydaları nelerdir? kekik çayı nelere yararlıdır?