25 Şubat 2014 Salı

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar Var Mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar Var Mı?

Tüp bebek tedavisi 1980'lerden bu yana yapılmakta olan bir çocuk sahibi olma yöntemidir. Her konuda olduğu gibi tüp bebek tedavilerin dede sürekli olarak gelişmeler yaşanmaya ve çok daha iyi sonuçların elde edilmesini sağlamak için yeni yaklaşımların kullanılmasına devam edilmektedir. Bunlar arasında son yıllarda yeni bir uygulama olarak kullanılan Hasta dostu tedavisi olarak adlandırılan, eşlere özel uygulanan tedavi çeşididir. Tüp bebek tedavileri genel olarak aynı yöntemlerin izlenmesi sebebiyle tekdüze olarak algılanan bir tedavi yöntemi olarak görünmektedir.
ivf pregnancy
Başlangıçta yapılan iğneler, yumurtaların büyütülür ve toplanır ve ardından transfer yapılır. Ancak iğnelerin verilmesi ve yumurtaların toplanması aşamalar, aslında her çifte göre tek tek düşünülerek yapılan uygulamalardır. Hasta dostu tedavisi olarak tanımlanmakta olan yaklaşımda ise en az seviyede ilaç kullanarak bu ilaçların yan etkilerinden olabildiğince uzaklaşma sağlanmakta ve buna bağlı olarak en yüksek başarı oranı sağlanılmaya çalışılmaktadır. Bu tür tüp bebek tedavileri ileri yaş grubundaki, yumurta sayısı azalmış, ilaç yüklense dahi çok fazla yumurta alınması şansı olmayan kişilerin bir takım risklerden korunması ve en yüksek şansının düşürülmemesi amacıyla sergilenen bir yaklaşımdır.

Bunun yanı sıra bu duruma ters olarak, yumurta sayısı çok fazla olan ve ilaçlarla uyarıldığında oluşabilecek bir takım risklerin ortadan kaldırılması için yumurtaların henüz olgunlaşmadan toplanarak, dışarıda olgunlaştırılması yöntemi vardır. Bu yöntem oldukça seçici olarak uygulanmaktadır. Bazı hastaların sağlıkları açısından yüksek derecede önemli ve uygulanması gereken bir yöntemdir.