24 Mart 2016 Perşembe

Cennet Hurmasının Yararları

Sponsorlu Bağlantılar:

Cennet Hurmasının Yararları

Cennet Hurma­sı, Trabzon hurması olarak da bili­nir­­. Asıl ana vatanı Çin’dir ve kışa doğru kasım ayların­da çıkmakta­dır­­.  Ortalama elma büyüklüğünde olur ve turuncu renklidir­­. Genellik­le ekşimsi ya da tatlıdır­­.  Yetiştiği ağaç 6 ila 7 metre uzunluğa kadar uzayabilmektedir­­. Zengin askorbik asit (C Vitamini) ihtiva eder ve B1, B3 vitaminlerinin de deposudur­.

Cennet Hurması kalp damar hastalıkların­dan koruduğu gibi genel manada bağışıklık sitemi­ni güç verir ve bilhassa kış ayların­da üşütmeden  kaynaklı olan hastalıklar­dan korur­. Kansızlık sorunları­na karşı önerilmektedir­­. Protein, karbonhidrat, potasyum yönün­den  zengindir­­. Bununla birlik­te A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri­ni içerme­si kansızlık problemleri­ni gidermede mü­him rol oynayan element ve vitaminlerdir­­.

Çok zengin lif içermiş olduğu için, sindirim sistemlerine faydalıdır­­.  Mide ve bağırsak hastalıklarını iyileştirici özelliği bulunur­.

cennet hurması, trabzon hurması


Kolesterol ve tansiyonun dengelenmesinde mü­him rolü bulunur­. Bununla birlik­te iştahsızlığı giderir­­. Cennet Hurmasının sıkılarak el­de edilen  suyu yüksek tansiyon tedavilerinde kullanılır­­. Hücrelerin uğradığı tahribatları giderir ve dokuları tedavi eder ve korur­. Bun­dan başka yeni hücrelerine oluşmasına katkıda bulunmaktadır­­.

Yaprakları da mü­him bir antioksidan özelliği görür, yaprakları­nın kaynatılıp cil­de uygulanma­sı cilt sağlığına katkı sağlar­.

Gastrit ve ülser hastalığına iyi geldiği söylenmektedir­­. Bilhassa kış ayların­da soğuk algınlığın­dan kaynaklı olan öksürük, nezle , grip gibi hastalıklara faydalı olmakta­dır­­.  Tedavi edilmelerine destek olmakta­dır­­.

İlgili aramalar: cennet hurmasının yararları, trabzon hurmasının yararları, hurmanın faydaları