21 Mart 2016 Pazartesi

Goji Berry Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Goji berry başka ülkelerde wolf berry diye de bilinir. Bizim memleketimizde çok bilinmeyen Goji Berry'e Kurt Üzümü denir. Goji Berry çok önemli bir meyvedir ve sıradan meyvelerden kendini ayıran üstün özellikleri vardır.

Goji Berry, dünyadaki besin oranı en yüksek olan meyvelerden biridir. Çok güçlü bir koruyucu madde içeren bu meyve Çin’de tıp alanında 2000 yıldır kullanılmaktadır.

goji berry nedir


Goji, minik ve sert olmayan meyveleri ile çalı tipinde bir bitkidir. Çinliler yüzlerce sene gojiden yapılan ilacı, böbrek ve karaciğer hastalıkları için kullanmışlardır. Goji, Çin hekimliğinde kolesterolü ve kan basıncını düşürmek için uygulanmış ve kanı temizlediği görülmüştür.

Goji, şaşırtıcı biçimde sulu ve tatlıdır, lezzeti yabanmersini ve kirazı andırır. Goji bitkisinin sağlığımıza çok yararı olduğu için, hiç bir parçası atılmaz ve yararlanılır. Işıldayan kırmızı meyveleri lezzetlidir. Yapraklarından, çok iyi çay yapılır. Bunun yanında yapraklar ve saplarından yağ elde edilir. Kurutulan Goji, bir kuru meyve olarak ta aynı değerde tabiat üstü bir meyvedir. Goji Berrinin içerisinde Vitaminler ve minerallerden vardır. Yüzde 68 Karbonhidrat, yüzde 12 protein, yüzde 10 lipit ve yüzde 10 lif bulunmaktadır. 100 gram kurutulmuş goji berry 370 kaloridir.

İlgili aramalar: goji berry nedir, wolf berry nedir, goji nedir, goji üzümü nasıl olur, goji resmi