Gojinin yararları
Goji meyvesinin (goji üzümü, kurt üzümü) lezzeti kiraz ve yaban mersinini andırmaktadır. En çok Çin'de kullanılmaktadır. Çinliler yemeklerinde ve çaylarında kullanırlar. Ayrıca kurutulduktan sonra ticaretini yaparlar. Artık günümüzde Goji suyu Avrupa ve Amerika’da benimsenmiş ve içilmeye başlanmıştır. Goji suyu genelde 1 litrelik şişelerde satılır ve goji suyunun da sağlık üzerindeki rolünün goji meyvesiyle aynı olduğu bilinmektedir.
Ülkemizde taze meyvesini ve suyunu bulmak biraz zordur. Kurutulmuş goji berry meyvelerini günde en fazla bir avuç taze olarak yenebilir. Çok yararlıdır.
Goji berry yararları
- İçeriğinde en çok antioksidan bulunan meyvedir.
- Hastalıklardan korunmak için güç olarak kullanılır.
- On dokuz çeşit amino asit taşımaktadır.
- Yirmi bir çeşit iz mineral içermektedir.
- İçerisinde Germanyum vardır. Kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Çok seyrek yiyeceklerde bulunur.
- %13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha fazladır.
- İçerisinde portakaldan içerdiği c vitaminden kat kat üstün C vitamini vardır.
- B vitamini deposudur.
- E vitamini içerir.
- Kolesterolü dengeler.
- Cinsel yetersizliğe iyi gelir.
- Hormonlara yararlıdır.
- Kalp ve kan basıncına iyi gelir.
- Lösemi hastalarına yararlıdır.
- Tümörlere karşı anti kanser ilacıdır.
- Karaciğer hastalıklarına yararlıdır.
- DNA yı korumaktadır.
- Karoten içermektedir.
- Göz sağlığına yararlıdır.
İlgili aramalar: gojinin faydaları, gojinin yararları nelerdir