10 Nisan 2016 Pazar

Kakaonun Yararları

Sponsorlu Bağlantılar:

Kakao nedir? Kakaonun Yararları nelerdir?

Kakao ağacı 4 ila 8 metre uzunluğundadır, seyrek de olsa 15 metre uzayanları da görülmüştür. Kakao ağacının üst kısımları genelde sık ve sivridir. Çiçekleri 2 ve 10 adet olarak bir yetişebilen ve özellikle beyaz veya açık sarı taçyapraklıdır. Yaprakları 15-25 cm uzunluğunda 5-15 cm büyüklüğün de oval veya geniş bir ok biçiminde koyu yeşil tondadır. Meyveleri minik, yumurta biçimli, sarı esmer veya beyazı andıra tondadır. Meyvelerinde 50 adet tohum bulunur. Anayurdu orta Amerika olarak bilinse de zamanla önce güney Amerika sonra batı Afrika vet son yıllarda neredeyse tüm tropikal bölgelerde yetiştirmektedir. Ülkemizde sadece seralarda yetiştirilebilir. İçerisinde kakao yağı , karbonhidratlar , çok seviyede bitkisel protein, potasyum ve magnezyum; az da olsa kalsiyum ve tuz; demir ; A vitamini, B1 vitamini, B2 , D, ve E; ve kafein vardır. Bunların bir çoğu çikolatayı sağlık bakımından yararlı gösteren besleyici maddelerdir. Bu maddeler enerji kaynağıdır. Tohumlarının yağı alınır ve Kakao tozu çıkartılır. Bu kakao tozunda çikolata üretilir.

kakaonun yararları


Kakaonun Yararları

- İştah açar.
- Enerji verir.
- İdrar yapımını arttırır.
- Kakao yaşlanma karşıtı antioksidanlar yönünden zengindir.
- Vücuttaki zehirlerin dışarı atılmasını yardımcıdır.
- Böbrek iltihaplanmalarına iyi gelir.
- Kafeinden dolayı kahvede olduğu gibi yatıştırıcı ve uyarıcı etkisi vardır.

Not : Çok fazla tüketilmesi zararlıdır.Kakao içilmesi, baş ağrısı, terleme, titreme, depresyon, bağımlılık gibi sorunlara yol açabilir.

İlgili aramalar: kakaonun faydaları, kakaonun yararları, kakao nelere iyi gelir