26 Nisan 2016 Salı

Kılıç Otunun Yararları

Sponsorlu Bağlantılar:

Kılıç otu nedir?

Kılıç otunun bilinen başka isimleri; mayasıl otu, binbirdelikotu, sarı kantaron, koyunkıran, kuzukıran, yaraotu, biraçiçeğidir. Kılıçotugiller ailesindendir. Kılıçotu 30-100 cm uzunluğunda, uzun senelik bir bitkidir. Yaprakları karşılıklı, eğri oval biçimindedir. Çiçekleri altın sarısı tonda, kenarları tırtıklı üzeri açık veya koyu noktalıdır. Meyveleri oval biçimli, kabuğunun içi üç bölümlü tohumlardan oluşur. Ülkemizin iklimi Kılıç otu için en uyumlu olan iklimdir. Ülkemizde 70 tür Kılıç otunun yetiştiği bilinmektedir. Ayrıca kendiliğinden yetiştiği yerlerde vardır. Kılıç otu yazdan bahara kadar toplanması gerekir. Bütün toprak üstü bölümleri toplanarak kurutulur ve saklanılır.

kılıç otunun yararları, sarı kantaronun faydaları


Kılıç otunun yararları
- Güç verir.
- İştah açar.
- Balgam söktürür.
- Sakinleştiricidir.
- Ani kasılmaları geçirir.
- Menopoza iyi gelir.
- Antiseptik özelliği vardır.
- Varikosel ağrılarına iyi gelir.

Çayının hazırlanışı: 1veya 2 tatlı kaşığı kurumuş bitki karışımı üzerine 1 bardak kaynar su katılır 10-15 dakika demlendirilerek hazırlanan çaydan günde üç kere birer bardak içilir.

Not: Kılıç otu çayı, tentürü, drajesi veya damlasını kullanırken güneş altında fazla kalınmamalı zira deride kaşıntı ve kabarcıklar meydana gelir.

İlgili aramaları: kılıç otunun yararları, kılıçotunun faydaları, sarı kantorun çiçeği resmi, kılıç otu resmi