Genç yaşlı demeden birçok kişinin ortak derdi olan unutkanlıkla mücadelede birtakım besinler öne çıkar. Antioksidan muhteviyatlı meyve ve sebzeleri öneren uzmanlar, bilinç güçlendiren gıdaları ise şöyle sıralıyor...
CEVİZ: Her gün ceviz yenilmesi, belleği canlı tutmaktadır. Görüntü olarak da beyni anımsatan bir özellik taşıması, dikkat çekicidir. Konsantrasyon güçlüğü için tesirlidir.
KARANFİL: Çay gibi demlendikten sonra tatlandırılarak içildiğinde belleği kuvvetlendiriyor, zihniaçıcı ve unutkanlığı geçirici etki gösterir. Bu çay, kalp çarpıntısına iyi geliyor.
KIRMIZI BİBER: Bilhassa acı biber belleği kuvvetlendirdiği gibi soğuk algınlığında meydana gelen ağrıların giderilmesini de sağlar.
NAR SUYU: Hücre yapısını bozan serbest radikallere karşı tesirli koruma sağlar. Nur suyu antioksidan etkisiyle de beyin hücrelerini korur.
ÜZÜM: Bilhassa kurutulmuş üzüm belleği güçlendirir. Unutkanlık amaçlı günlük olarak yenilmelidir.
YEŞİL ÇAY: Konsantrasyonu arttıran yeşil çay, antioksidan özelliğiyle beyni ve diğerorganları korur. Yeşil çay taze demlemeli ve sıcak veya soğuk olarak içilmelidir.
SOĞAN: Beyinsel aktiviteleri fazlalaştırır. Zihin yorgunluğuna faydalı olmaktadır. Vücut direncini güç verirken, damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığına karşı vücudu korur.
BİBERİYE: Dolaşım sistemini düzenleyici ve zihin açıcı etkiyi bulunmaktadır.
DOMATES: Likopen, domateste bulunmakta olan güçlü bir antioksidandır ve bilhassa serbest radikallerin neden olduğu hücre tahribatına karşı koruma sağlar.
KEREVİZ: Unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizmada da faydalı olmaktadır.
İlgili aramalar: unutkanlığa ne iyi gelir, unutkanlığa iyi gelen yiyecekler