1 Nisan 2012 Pazar

Onanizm

Sponsorlu Bağlantılar:

Onanizm

Bebeklik ve erken çocukluk döneminde, zaman zaman cinsel organlarıyla oynamak, çocuğun gelişmesi sırasında görülen normal bir yan belirtidir. Bu hareketin sık sık tekrarlanması ruhsal gelişmedeki bir bozukluğu gösterir. Erken çocukluk döneminde onanizme seyrek rastlanır ve çoğu kez yanlış bir tutumla cinsel eğitime karşı ters bir tepki olarak kabul edilir. br />
onanizm nedir çocuğun cinsel organlarına dokunması çocuğum pipisini elliyor

Cinsel organlar bölgesindeki cilt tahrişleri, çok dar elbise giydirilmesi, penis ucundaki deri sıkışması ya da bağırsak kurtları da onanizmin nedenleri olabilir. Psikolojik nedenler, oyun güçlüklerinde ve ilişki bozukluklarında aranmalıdır (isteksizlik, can sıkıntısı, endişeli bir gerginlik, yalnızlık, oyun olanaklarının olmaması, çok ender rastlanır. Buna karşılık, gelişim ya da çevrenin etkisiyle ortaya çıkan nörotik reaksiyonlar vardır ki, biz bunları bilimsel ayrıma uyarak, çocuktaki davranış bozuklukları olarak adlandırıyoruz.

Ruh ile vücut arasında çok sıkı bir bağlantı vardır. Örneğin, ruhsal sıkıntılar, belirli bir organın fonksiyon bozuklukları şeklinde ortaya çıkabilir. Bunun anlamı, organın sağlıklı, ama normal çalışmadığıdır. Özellikle, erken çocukluk döneminde, organ fonksiyonlarının olgunlaşarak düzgün bir uyuma kavuşmaları zorunluyken, böyle bir bozukluk tehlikesi daha da büyüktür.

Bazı çocukların davranış bozukluklarını, örneğin, altını ıslatmak gibi, daha önce incelemiştik. Diğer ruhsal bozukluklar üzerinde de bloğumuzda sıkça duracağız.