13 Haziran 2013 Perşembe

Balın Cilde ve Saça Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

BALIN CİLDE VE SAÇA FAYDALARI

Cilt bakım ürünlerinde kullanıldığında, gözenekleri tıkamadan ve deriyi yağlandırmadan, görünmez bir koruyucu tabaka oluşturan bal, bu alanda oldukça çok kullanılan bir madde. Baldaki şeker sentezi cildin doğal karışıyla hemen hemen aynı olduğundan, cildin pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlıyor, Doğal nemlendirme faktörü (DNF) olarak da adlandırılan bu karışım, aslında tüm vücut losyonu ve nemlendiricilerin içinde bulunuyor.

VÜCUT VE SAÇ TEMİZLİĞİ İÇİN BAL KULLANIMI

Vücut ve saç temizliğinizde bal kullanmak için illa ki piyasada satılan ürünlerden birini almanız gerekmiyor. Banyonuzda bulunduracağınız bir kase balı, evde halihazırda bulunan şampuan ve temizleyicilerinize karıştırarak da aynı sonucu elde edebilirsiniz. Son derece doğal bir ürün olan bal, polen alerjisi olan kişiler dışında, çocuklar ve hassas ciltliler de dahil olmak üzere herkes tarafından kullanılabilir. Krem sabununuza, duş jelinize veya banyo köpüğünüze bir damla bal ekleyerek, yoğun bir günden çıkan yorgun cildinizi dinlendirebilir, canlandırabilirsiniz. Ya da bir çay kaşığı balı, banyo musluğundan akan suyun altına tutarak musluk suyunun kurutucu etkisini ortadan kaldırabilirsiniz. Balın nemlendirici ve temizleyici etkisi saç derisi ve saçlar için de oldukça yararlı. Saç tipiniz ne olursa olsun, saçınızı yıkadığınız suya bir miktar bal eklerseniz hem şampuanların zararlı deterjan etkisini önlemiş, hem de tahriş olmuş saç derisini tedavi etmiş olursunuz. Her banyodan sonra kepek sorunu yaşayanların bir süre bunu denemesi gerekir. Bal eklediğiniz şampuanla saç derisine yapacağınız birkaç dakikalık masaj ile saçlarınız parlaklık kazanacaktır.

Cildinizi balla canlandırın

Cildinizin yoğun bir nemlendirici kürüne ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız bal bunun için en uygun maddelerin başında gelir. Küveti sıcak suyla doldurun ve iki çay kaşığı balı dairesel hareketlerle temiz cilde yedirin. Bu işlemi birkaç kez tekrar ettikten sonra yüzünüzü temiz ve ılık suyla durulayın ve kurulayın. Bu kürü her hafta düzenli olarak uyguladığınız takdirde cildiniz her zaman pürüzsüz ve temiz kalacaktır. Dilerseniz şöyle bir karışım da hazırlayabilirsiniz: 60 ml badem yağı, 60 ml avokado yağı, 130 ml (yaklaşık 60 gr) kakao yağını ve birkaç parça petek balı bir kaba koyun. Bu kabı yarım tencere suya oturtun ve kakao yağıyla bal eriyinceye dek hafif ateşte ısıtın. Daha sonra bu karışıma, iki çay kaşığı bal daha karıştırın. Son olarak 10 damla papatya yağı ekleyin ve bir kavanoza doldurarak karanlık bir mekanda soğumaya bırakın.

İlgili aramalar: balın cilde faydaları nelerdir? saç bakımında bal kullanımı, balın saça yararları