5 Haziran 2013 Çarşamba

Biber Gazı Tehlikeli Midir?

Sponsorlu Bağlantılar:

BİBER GAZI TEHLİKELİ Mİ?

Biber gazıyla ilgili yeterli ve etkili bir bilimsel çalışma yapılmamıştır fakat yapılan bazı araştırma sonuçlarna göre biber gazının sağlığa tehlikeli olduğu ve kullanılmaması gerektiği bildirilmiştir. Ülkemizde toplumsal olaylara karşı çok sık kullanılan ve bazı bilimsel çalışmalara dayandırılarak zararsız olduğu gerekçesiyle kullanılan biber gazı, icadından bu yana ölümüne sebep olduğu yüzlerce kişiden de anlaşılacağı üzere masum bir kitle kontrol aracı değildir. Maruz kalan kişi hele bir de sağlıksız, hasta bir birey ise ölümcül sonuçlar doğurmaktadır. Ülkemizde de biber gazından etkilenerek ölmüş insanlar vardır. Bunun dışında biber gazının sağlığa karşı olumsuz ve kalıcı etkilerini üzerinde taşıyan bir çok insan vardır.

Biber gazının etkileri; gazın yoğunluğuna, gazın içerisinde bulunabilecek ve zararı daha üst seviyeye çıkarabilecek kimyasal maddelerin türüne, gaza maruz kalma süresine göre ve kullanılan biberin türü gibi değişkenlere göre şiddetli olabilir ya da hafif atlatılabilir. Uzun süre biber gazına maruz kaldıysanız ciddi sağlık problemlerine yakalanma oranı artacaktır.

Biber gazı en çok gözler üzerinde etkili oluyor. Zaten kullanımındaki asıl amaç kişilere geçici körlük vererek kolayca kontrol altına alınabilmelerini sağlamaktır. Gözlerde kızarıklık, yaşarma, ağrı ve batma hissi meydana getirir.

Solunum hastalığı olanlar ve kalp hastalığı olanlar bu gazdan uzak durmalıdır. Kişinin oksijensiz kalarak ya da kalp krizi geçirerek ölmesine neden olabilecek kadar tehlikeli olabilir.

DİREN GEZİ PARKI!