12 Haziran 2013 Çarşamba

Bebekler Ne Zaman Memeden Kesilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebekler Ne Zaman Memeden Kesilir?

Bebekler her zaman üzerine basarak söylediğimiz gibi ilk 6 ay yalnızca anne sütü ile beslenmelidir. Bebeğiniz 9 ay ve 12 ay arasında bir yerdeyken bebeğinizi memeden kesebilirsiniz. Fakat bebeğinizi yaz mevsiminde memeden kesmemeniz tavsiye edilir.

Bebek memeden kesilirken birden bire değil de kademeli olarak kesilmeye başlar. İlk başlarda günde bir defa biberonla mama verilir. Sonraki günlerde başka bir emzirme saatinde daha bebek biberonda mama vermek suretiyle beslenir. Bu şekilde anne sütü yerini yavaş yavaş mamaya bırakmaya başlar. Eğer annenin sütü birdenbire kesilse bile bebek yavaşça biberona alıştırılır.

Eğer annenin sütü bolsa ve bebeği hala annesini emmek istiyorsa, takviye besinler de verilmek suretiyle anne bebeğini 1. yaşından sonra bile emzirebilir. Bu konuda herhangi bir sınırlama yoktur ve çoğu doktor bebek istediği sürece emzirilmesi gerektiğini savunur.

Bazı annelerin bir hastalıktan, üzüntüden, fiziksel ya da psikolojik bir sebepten dolayı sütü gelmeyebilir. Bu tür durumlarda anne memelerini elastik bandajla yardımıyla sararak aldığı sulu besinleri azaltması gerekir.