5 Haziran 2013 Çarşamba

Biber Gazına Karşı Ne Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

BİBER GAZINA KARŞI NE YAPILABİLİR?

Biber gazına maruz kalan bir kişinin gözlerinde, solunum yollarında ve ciltlerinde ağır bir yanma hissi oluşur. Bu yanma hissinin şiddeti maruz kalınan yoğunluğu ile de orantılıdır.

Biber gazının etkisi gözü su ile yıkamakla geçmez. Nasıl yağlı bir tavayı su ile temizleyemezsek biber gazının da etken maddesi yağ bazlı olduğundan sadece su ile yıkamak etki etmeyecektir. Gözünüze biber gazı etki ettiyse öncelikle gözünüzü elinizle ovuşturmayın. Aksi halde biber gazının etkisi göz içerisinde daha fazla alana yayılacaktır. Limon, sirke ya da süt kullanarak gözünüzü temizleyin. Limonun yağ çözücü özelliği olduğundan biber gazını gözden uzaklaştırır. Mide asidini baskılayıcı şurup ve tabletleri su da karıştırarak cildinizde yanan bölgelerinize kullanabilirsiniz. Bu elde ettiğiniz solüsyonla yıkamanız o bölgeler de yanma hissini azaltacaktır. Biber gazının etkisinin tamamen geçmesi 5-6 saati bulabilir. Bu 5-6 saatlik süreçten sonra gözünüzü ve çevresini göz yakmayan bir bebe şampuanı ile ve tüm vücudunuzu normal bir banyo sabunu ya da duş jeli ile yıkayabilirsiniz.

Biber gazının solunum yollarına verdiği tahriş ve yanma hissini en aza indirmek için ise limon veya sirkeyle ıslatılmış bir bezi ya da 2-3 kat yapılmış bir tülbenti ağzımıza koyarak nefes almaktır. Bezin üzerindeki limon ya da sirke, biber gazındaki zarar verici maddeleri filtre eder.

Tüm bu koruma ve uzaklaştırma yöntemlerine rağmen yine de biber gazına uzun süreli maruz kalmayın.

İlgili aramalar: biber gazına karşı ne yapılır? biber gazı nasıl geçer? biber gazı için neden limon sıkılır? biber gazına karşı önlem nasıl alınır? biber gazından nasıl korunulur?

DİREN GEZİ PARKI!