7 Haziran 2013 Cuma

Dondurulmuş Anne Sütü Nasıl Çözülür ve Isıtılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Dondurulmuş Anne Sütü Nasıl Çözülür?

Dondurulmuş anne sütünü derin dondurucudan çıkardıktan sonra birkaç saat buzdolabının rafında bekleterek çözülmesini sağlayabilir ya da donmuş sütü benmari usulü dediğimiz; ılık bir suyun içerisine kabın kapağı suyun dışında kalacak şekilde batırabilir ve daha çabuk çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Dondurulmuş Anne Sütü Nasıl Isıtılır?

Ilık sudan bir miktar daha sıcak suyu bir kaba koyun ve içerisine süt kabını koyarak sütü ılıdıktan sonra bebeğinize verebilirsiniz. Süt kabının kapağı suyun dışında olmalıdır. Suyun içerisinde kabı biraz hareket ettirerek daha hızlı ve daha iyi bir çözülme elde edebilirsiniz. Bebeğinize vereceğiniz süt ılık olmalıdır. Çözülen sütten bir kaç damla elinizin üst kısmına damlatarak sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Yeterince ılımamışsa kap içerisindeki suya dışarıdan bir miktar daha sıcak su ekleyiniz. Bu işlemler sırasında ellerinizin temiz olması çok önemlidir. İşlemden önce ellerinizi mutlaka sabunla yıkayınız.

Anne sütünü mikrodalgada ya da ocakta çözmeye çalışmayınız. Bu sütteki proteini öldürür ve bebeğinizin beslenememesine sebep olur. Ayrıca ısı ayarı yapmanız zorlaşacağı için bebeğinizin ağzını yakabilirsiniz. Bebeğinizi besledikten sonra kalan sütü buzdolabına koymadan 1-2 saat içerisinde tekrar bebeğinize verebilirsiniz. Bebeğinizi bir kaç saat içinde beslemeyecekseniz kalan sütü buzdolabının rafında 24 saat saklayabilirsiniz. Dondurulmuş sütler kullanılırken rastgele çıkarıp bir tanesini kullanmayın, üzerindeki tarihlere bakarak en eski olanlardan kullanmaya başlayınız.

İlgili aramalar: dondurulmuş anne sütü nasıl çözülür? anne sütü nasıl ısıtılır? dondurulan anne sütleri nasıl kullanılır? dondurulmuş anne sütü nasıl eritilir?