13 Ekim 2010 Çarşamba

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:



Kefir Nedir? Kefir Hakkında Bilgi?

Kefir de yoğurt gibi fermente bir süt ürünüdür. Kefir bekletildikçe tadı ekşir ve içindeki çok az olan alkol oranı artar.
Kefir aynı yoğurt gibi fermente edilerek elde edi&­len bir süt ürünüdür. Kefir bekletildikçe tadı ekşir ve başlangıçta çok az olan alkol o­ranı artmaya başlar.


Çok ender olarak bazı kişiler başlangıç­ta fazla kefir içmeye dayanamazlar. Böyle durumlarda içtikleri kefir miktarını yavaş yavaş artır­maları daha doğrudur.
Bazı insanlar toksinlerden arınırken toksin­lerin geçtiği dokularda bazı rahatsızlıklar meydana gelebilir. Bir müddet sonra , toksinler vü­cut dışına çıkmaya başlayacak ve kişi kendisini çok daha iyi hissetmeye başlayacaktır.

Kefirin kıvamının ve tadının ayarlanması için ne yapılmalı?
Eğer kefiriniz tatlıysa ve siz ekşi olmasını istiyorsanız kefirin mayalanma süresini 48 saate kadar uzatın. Kefir ekşidikçe faydası artar. Ayrı­ca alkol miktarı da artar. Kefiri tatlı seviyorsanız mayalanma süresinin 24 saati geç­memesine dikkat edin ve kefirinizi buzdolabında muhafaza edin. Kefirin daha ka­tı olmasını arzu ederseniz ayırdığınız kefir ayranını birkaç saat buzdolabında bekletin.

Kefir ne kadar tüketilmeli?
Yiyebildiğiniz yoğurt miktarı kadar. Başlan­gıçta bir çay bardağı kefir için daha sonra miktarı azar azar arttırın. Kefir gün­lük olarak genellikle 250-1000 mL kadar içilmektedir. Müzmin rahatsızlığı olan kişilerin en az bir litre ka­dar tüketmeleri tavsiye edilmekte.

Yoğurt ile Kefir arasındaki farklar nelerdir?
Her ikisi de süt fermante edilerek elde edilir. Görünüşte birbirlerine çok benzemektedirler Yoğurt prebiyotik bir besindir probiyotiklerin üre­mesini artırır. Kefir de probiyotiktir ancak kendisi yararlı mikro organizmadır.
Yoğurdun içinde mikroorganizma ola­rak sadece bifidobakterler ve laktobasiller yer alır. Kefirde ise bunlara ilave olarak Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, asetobacter ve streptokok gibi bakterilerle Saccharomyces kefir and Torula kefir gibi mantar­lar bulunmaktadır.

Sonuçta evde üretilen yoğurt sağlığınız i­çin çok iyidir kefir ise daha iyidir. Kefir vücutta tümör oluşumlarını engeller veya var olan tümörün ilerlemesini önlemektedir. Kefirdeki mikro organizmalar bol miktarda vitamin (K vit, B1 vitamini, pantotenik asit, niasin, folik asit B12, ve biyotin) sentezi yapmak­tadırlar.
Kefirdeki mikro organizmaların ürettikleri biyotin öteki B kompleks vitaminlerinin emilimini de çoğaltır. Kefirde bulunan özel bir madde sebe­biyle kronik hepatit ve mültipl skleroz hastalıklarda tedavi edici özelliğe sahip doğal ve ucuz bir seçenektir.

Kefirin içindeki bakterilerin oluşturduğu laktaz süt şekeri­ni sindirir. Kefirin laktozu düşürme özelliği yoğurttan daha çoktur. Çünkü yoğurtta sadece iki probiyotik (L. bulgaricus and S. thermophilus) varken kefirin içinde kırk­tan fazla probiyotik bulunur. Eğer Kefir iki kez mayalanırsa mevcut olan laktoz düze­yi sıfıra yaklaşmaktadır.
Kefir aynı zamanda hafif bir sakinleştirici ve depresyon azaltıcıdır. Tatlı bir gevşeme ve uyku hali verir. Kefirin depresyon azal­tan etkisi magnezyum, triptofan ve kalsiyum içeriğinin yüksek olmasına bağlanmaktadır. Buna benzer özellik­ler yoğurtta da bulunmaktadır.

Konuyla ilgili aramalar: kefir nedir , kefirin faydaları , kefirin yararları , kefirin zararları, kefirin zararı varmıdır , nasıl yapılır , yemenin zararı var mı

--> SAĞLIKLI BESİNLER (GIDALAR) ANA SAYFASINA DÖN <--