Arpacığın tedavisindeki en önemli etken öncelikle oluşmasını engellemek yani direnci yüksek tutmaktır. Fakat arpacık bir şekilde oluştuysa muhakkak göz doktoruna gitmekte fayda vardır. Çünkü hızlı ve doğru yapılacak bir tedavi arpacığın bir daha oluşma olasılığını oldukça düşürür.
Arpacık tedavisinde başlangıç seviyesinde damla ile olacaktır. Eğer enfeksiyon göz çevresine yayılmaya başladıysa tedavisi için buna çeşitli antibiyotik ve antienflamatuvar ilaçlar da eklenecektir. Bu ilaçlar mutlaka doktor kontrolünde alınması gereken ilaçlardır. Hastanın kendi başına gidip eczaneden alması doğru değildir.
Belli aşamalardan sonra hepimizin bildiği gibi arpacık yavaş yavaş kendi içerisinde toplanmaya ve küçülmeye başlar. Burada arpacık bir kapsül kazanıyordur ve kronik hale gelmiştir. Bu durum belli bir süre devam ettikten sonra artık bunu ilaçlar veya diğer tedavilerle küçültmek mümkün olmayabilir. O zaman da cerrahi müdahale yani ameliyat gereklidir. Cerrahi müdahale ile arpacık apsesi boşaltılır. Fakat ameliyat olduktan sonra da bir daha arpacık çıkmayacağının garantisi yoktur. Çünkü gözün çeşitli yerlerinde arpacık oluşumuna neden olabilecek göz kapağının içerisinde çeşitli bezler vardır. Bu yüzden arpacık ameliyatı olduğunuzda direncinizi düşük tutucak ve arpacık oluşumuna neden olabilecek yaklaşımlardan kaçınmalı gözümüzü temiz tutarak göz sağlığımıza önem vermeliyiz.
Aramalar: arpacığın tedavisi nasıldır, arpacık nasıl tedavi edilir, it dirseği nasıl iyileşir, arpacık nasıl iyileşir