Mide yanmasını artıran gıdalar genellikle yemek borusuyla midenin birleştiği bölgedeki kasın gevşekliğine yol açan yiyeceklerdir. Bu yiyecekler insandan insana farklılık gösterir fakat bazı klasik bilinenler domates, sarımsak, soğan, baharatlı gıdalar, kızartma türü yağlı yiyecekler bazen nane ve çikolata da bu tarz şikayetlerin artmasına neden olabilir. Mide yanmaları genelde uzmanların karşısına hastalarında sorun olarak çok sık çıkar. Günlük hayatın kalitesini ve sosyal yaşamımızı etkiler. Bu ya yanmanın şiddetinin fazla olmasından ya da yanmanın getirdiği yan etkiler olarak; yemek borusunda yara oluşması, bu bölgede oluşan yara dokusunun darlığa yol açması, mide mukozasının (midenin iç yüzeyini kaplayan doku) değişerek kansere doğru gitmesi durumunda doktorların karşına daha ciddi şekillerde çıkmaktadır.
Aramalar: midede yanma neden olur, midenin yanmasının sebebi nedir, midem yanıyor, karında yanma