Kuru fasulyenin faydaları
Tüm baklagillerde olduğu gibi kuru fasulyede lifli bir besindir. Yüksek protein özellikleriyle bir bitki olmasına rağmen ete rakip olan kuru fasulye, B vitaminleri açısından da çok zengin bir besin türüdür.Kalp damar rahatsızlıklarının önlenmesinde oldukça büyük faydaları olan kuru fasulye, aynı zamanda kan şekerinin dengelenmesinde de önemli bir rol oynar. Bu nedenle şeker hastalarının kan şekerlerinin kontrol altında tutabilmesi amacıyla tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.
Yüksek kalsiyum oranına sahip olan kuru fasulye, bu özelliği ile kemik sağlığı açısından oldukça önemli bir besin türüdür. Sahip olduğu yüksek protein oranıyla sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bir gıda türü olan kuru fasulye, protein kısıtlaması gerektiren hastalıklar açısından zararlar gösterebildiği için, uzmanların önerileri dikkate alınarak tüketilmelidir.
İlgili aramalar: kuru fasulyenin faydaları nelerdir?