2 Aralık 2015 Çarşamba

Bebek Ağlarsa Ne Yapmalıyız?

Sponsorlu Bağlantılar:

YENİDOĞAN BEBEKLER AĞLARSA NE YAPMALIYIZ? Yeni doğmuş bebeklerimiz neden ağlar? ağladığında neler yapmalıyız genel olarak size aşağıda yazılanlarda anlatacağız.

Bebeğiniz kendi kendini sakinleştirme ve ağlamayı yatıştırma kabiliyetini daha henüz edinememiştir. Tabiî ki bu bazen onun ağlamaya bırakılmayacağı anlamına gelmez fakat ilk olarak kontrol etmemiz gereken onun ihtiyaçlarını giderip bebeğinizin rahat uyuyabileceği bir yer hazırlamaktır. Annelik içgüdüsüyle onu sürekli yanımızda veya aynı yatakta uyutmamalıyız.

Bebek Ağladığında Ne Yapmalıyız?

Bebeğiniz ağlamaya başladığı zaman yanına gitmek tabi ki ilk adımdır.

Bebekler neden ağlarlar?

Aklımıza bebekler neden ağlarlar sorusu gelir, bunun için farklı ağlama şekillerini öğrenmeye çalışabiliriz. Herhangi bir şeye ihtiyacı olup olmadığını anlayabilmek için altına bakabilir' eğer altı kirli ise yavaş ve nazik hareketlerle bezini değiştirebilirsiniz. Uzun süreli olarak altı açılmazsa pişik olabilir ve ağlaması artar. Fakat bunları yaparken abartmayın, sürekli ağlamasın diye de aynı işlemleri yapmayın. Altının ıslak olmadığından, aç olmadığından ya da ağrısı olmadığından emin olduğunuzda, sakinleştirici yöntemler deneyebilir veya bebeği kendi haline bırakabilirsiniz. Gaz sancısı çekiyorsa bebeğinizin sırtına hafifçe masaj yapabilir, doktorunuzun tavsiye edeceği gaz damlalarını kullanabilirsiniz. Belki de çok heyecanlı ve hareketli uzun bir dönemin ardından gözlerini açtığı yeni ortama alışmaya ve sadece deşarj olmak istiyordur. Yaptığınız herşeye rağmen çok uzun süre ağlamaya devam ediyorsa bir çocuk doktoruna götürmekte fayda vardır.