2 Aralık 2015 Çarşamba

Kış Aylarında Bebek Cilt Bakımı

Sponsorlu Bağlantılar:

KIŞ AYLARINDA BEBEKLERİN CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Bebeklerin ciltleri hassas, ince ve naziktir. Bu nedenle dış etkenlerden, kuru ve soğuk havadan daha çabuk etkilenebilirler.

Bebekleri kış aylarında havanın bu kötü etkilerinden bazı önlemler alarak korumak mümkün. Kış aylarında bebeklerimizin sıvı tüketimine dikkat etmeliyiz. Terlemenin azalması sözkonusu olduğu için, soğuk ve ayaz havalarda cilt tahriş olur ve kurur. Özellikle her banyodan sonra bebe yağıyla ciltlerini nemlendirmemiz gerekir. Çünkü bebeğin derisi kuruduğunda ciltte çatlaklar ve deri dökülmesi meydana gelebilir. Ayrıca bebeklere banyo yaptırırken bebe şampuanlarının kullanılması, cildi tahriş etmeyen sabunların kullanılması önerilir. Bebeğinizi liflerken onun cildini tahriş etmeyecek yumuşak ipli lifler kullanılmalıdır. Normal bebeklerde de görülen cilt kuruluğu, atopik bünyeli bebeklerde daha çok abartılı olabilir.

Bebeklerde seborenin gelişmemiş olması sebebiyle, bebeklerin saçlı derileri biz yetişkinler gibi sık yağlanıp kirlenmez. Haftada bir veya iki yıkama yeterli olmaktadır. Bebeğinizin el ve yüz temizliğinin alkolsüz mendillerle veya ıslak bezle yapılması gerekir. Cildin nemini kaybetmemesine dikkat edilmelidir. Havanın ve rüzgarın kötü etkilerine karşı, kış mevsiminde bebeğimizi dışarı çıkardığımızda vücutlarını sıkıca örtecek giysiler giydirmeliyiz. Küçük çocuklara da kış mevsiminde külotlu çoraplar giydirmek, bacaklardan ve ayaklardan gelecek havanın direncini kırarak hem soğuktan hem de soğuğun cilde vereceği zararlardan çocuğumuzu korur.