1 Aralık 2015 Salı

Bebeğin Çamaşırları Nasıl Yıkanmalıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

BEBEK GİYSİLERİNİ YIKARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Bebeklerin kıyafetlerini gelişigüzel çamaşır makinesine atamazsınız. Dikkatli olmanız gereken bazı önemli noktalar vardır. Hamilelik devam ederken bebeğinizin kıyafetlerini neyle ve nasıl yıkayacağınızı ögrenmeye çalışmış ve bununla ilgili büyüklerinizden bilgiler almaya çalışmış olabilirsiniz. Bebeğinizin çamaşırlarını özellikle iç çamaşırlarını zıbın ve vs. kıyafetlerini yıkarken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlara gelin birlikte değinelim.

1. Giydirmeden önce yıkanması

Bebeğinizin tenine temas edecek her şeyi önceden yıkamanızda fayda vardır. Temizlemenin yanı sıra kir, toz ve gözle görünmeyen mikroplardan arındırmış, çamaşırlarda oluşabilecek bakterileri engellemiş olursunuz. Mağazalardan yeni alınan kıyafetler uzun süre beklemiş bakteri oluşmuş olabilir. Bebeğinize yeni gelen hediye kıyafetlerini de mutlaka yıkayın. Yeni kıyafetlerde tüyler ipler bebek terlediğinde cildine yapışır ve kaşındırır. Bunlara da dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca giyecekleri korumak için üzerinde bulunan kimyasallar bebeğinizin hassas tenine zarar vermesini engellemiş olursunuz. Sadece bebekler için değil kendimiz için de yeni aldığımız kıyafetleri mutlaka ilk olarak yıkayıp sonra giymeliyiz.

Bebeğinizin cildine temas eden nesneler

Çamaşırlar (tişörtler, fanilalar, külotlar, çoraplar ve uyku tulumu)
Mama önlüğü
Çarşaflar, battaniyeler, diğer kumaşlar...
Bebek battaniyeleri
Annenin kıyafetleri

2. Hangi deterjanı kullanmalıyız?

Marketlere deterjan almaya gittiğiniz zaman raflarda bir çok seçenek göreceksiniz. Bunların arasından kullanacağınız deterjanın formülünde ne kadar az boya ve parfüm olursa o kadar iyidir. Bebekler için yapılmış deterjanlarda varsa onları da kullanmanız gerekir. Bebeğinizin gelişim sürecinde kimyasallara alerjisi olmadığını öğrenince kullanmanız daha iyi olur.

İlgili aramalar: bebeğin çamaşırları nasıl yıkanmalı, bebeğin kıyafetleri nasıl yıkanmalıdır, bebeğimin çamaşırları için hangi deterjanı kullanmalıyım