23 Mayıs 2012 Çarşamba

Zayıflamak İçin Yemekleri Eşleştirmek

Sponsorlu Bağlantılar:

YEMEKLERİ EŞLEŞTİRİN

Zayıflamanın bir başka püf noktası da yemekleri eşleştirmektir. Zayıflama rejimine girince, insanın yememesi gereken, ama çok sevdiği bazı yemekler gözünde tütmeye başlar; bu da insanı psikolojik açıdan gerginliğe yöneltir. Bu gerginlikten kurtulmak için, sevdiğiniz bazı yemekleri arada bir yiyebilirsiniz. Ama bu arada dikkat edeceğiniz önemli nokta, sevdiğiniz yemeklerden yüksek kalorili ikisini bir araya getirmemektir, yani yemekleri eşleştirmektir.

Nelerin yanında neleri yiyebileceğinizi ya da hangi yemekle birlikte hangisini yememeniz gerektiği konusunda size birkaç örnek sunuyoruz.

• Et ve balığın yanında sebze, yeşil salata, patates ve sebze yenebilir. Ama kesinlikle bu tip gıdalarla birlikte makarna, pilav ve hamur işi yemeyin.

• Yumurtalı gıdalarla birlikte sebze, salata, domates gibi her çeşit nebati gıda alınabilir. Hamur işi, sucuk, salam ve et yemekten kaçının.

• Ekmekle birlikte reçel, tereyağı, çiğ gıdalar, süt ve meyve yenir. Ama hiçbir zaman tereyağında pişmiş yumurta yemeyin, böyle bir zevkin tuzağına düşmeyin.

• Hamur işlerine ve unlu gıdalara giden yiyecekler meyve ve salatadır. Balık ve mantar yenmesi doğru değildir.

• Süt içerken ekmek ve unlu gıdalar yiyebilirsiniz.

• Bezelye, fasulye gibi sebzelerle birlikte bitkisel gıdalar alınabilir. Kesinlikle et ve sucuk, salam gibi yiyecekler yemeyin.