20 Ekim 2013 Pazar

Bebeğe öksürük şurubu verilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebeğe öksürük şurubu verilir mi?

Öksürük öncelikle bir belirti tipidir. Bu neden dolayısı ile de aslında öksürüğün geçirilmesi ilk amaç değildir. Öncelikle öksürüğün ne olduğunun anlaşılması gerekmektedir ve altında yatan asıl hastalığın geçirilmesi gerekmektedir. Bu durumda aslında öksürüğün nasıl bir öksürük olduğu ve yanında hangi belirtilerin ve bulguların olduğu ile oldukça yakından ilişkilidir.

Eğer bu bir üst solunum yolu enfeksiyonu ise bebek on ila on beş gün kadar öksürecektir. Bu öksürük oldukça normaldir. Bu durumda da yapılacak şey daha çok sıcak sıvılar ve ılık sıvılar vermek olacaktır. Bunun dışında bulunduğu odada aynı zamanda da nem bulunması ve buhar bulunması gerekmektedir.

Ayrıca bal, zencefil ve limon gibi karışımları tüketmesinde oldukça fayda bulunmaktadır. Öksürük şurupları ile genel olarak semptom gidericidir. Yani öksürük şurubu aslında tedavi edici ya da tedaviye katkıda bulunucu bir tarafı bulunmamaktadır. Yapılan araştırmalara göre iki yaşın altındaki çocuklar için öksürük şurupları faydadan çok zarar vermektedirler. Bu neden dolayısı ile bu öksürük şuruplarının iki yaşın altında ki çocuklar için kullanıma izin verilmemektedir.

İlgili aramalar: bebeğe öksürük şurubu verilir mi? öksüren bebeğe ne verilir? bebeğin öksürüğü nasıl geçer?