26 Ekim 2013 Cumartesi

Bebeğin burnu neden akar?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebeğin burnu neden akar?

Çocuklar burun akıntısının nedeni yetişkinlerden farklı olarak bir nedeni enfeksiyondur. Yani bu burun içi enfeksiyonları olabilir, burun geresi enfeksiyonları olabilir, çocuklarda çok da fazla rastlanmamak ile birlikte sinüzit burun akıntılarına neden olabilmektedir.

Yetişkinlerden farklı çocuklarda yapısal burun eğriliği, yani kıkırdak ve kemiğe ait olarak akıntıların ulaştığı akıntılar çok çok daha azdır. Çocuklardaki burun akıntısı için alerjik hastalıklar, yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarda da oldukça etkili olmaktadır.

Çocuklar yetişkinlerden daha da farklı olarak kış dönemlerinde okul ya da kreş gibi mekanlarda birbirlerine çok yakın yaşamaları nedeni ile nezle ve grip gibi viral enfeksiyonları taşıyabilmektedirler. Yaz dönemlerinde okulların kapanması, kapalı ortamların nispeten açılması ve özellikle denize girilmesi ve güneş etkilerinin artması sayesinde bu tür enfeksiyonları seviyesi oldukça azalmaktadır.

Yetişkinlerde olduğu gibi aynı zamanda da mevsimsel değişikliği olan ilkbahar aylarında burun akıntısı artış göstermektedir.

İlgili aramalar: bebeğin burnu neden akar? bebeklerde burun akıntısı neden olur? bebeğimin burnu neden akıyor olabilir?