19 Ekim 2013 Cumartesi

Düşük hapı nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Düşük hapı nasıl kullanılır?

Düşük hapı dünyanın birçok ülkesinde satışta olmayan, pek çok tartışmayı da geliştirilmesiyle beraberinde getiren bir ilaçtır. Doğrudan düşük yapmayı gerçekleştirmeyen, ancak bir süreç sonunda ve iki ilacın birlikte kullanılması sonucu, istenmeyen gebeliklerin kürtajsız ve sadece ilaçla sonlandırılmasını sağlayan düşük hapı, tüm dünya da kürtaj karşıtı düşünce tarafından ciddi bir blokaj durumuyla karşı karşıya kalmıştır.

Fransa’da geliştirilmiş olan Ru-486 isimli ilaç gebeliğin erken döneminde kullanılarak, embriyonun rahim içerisine yerleşmesi kısmına engel oluşturuyor. Bununla birlikte embriyonun yerleşmesinin ve gebeliğin ilerlemesinin ardından bir başka ilaç olan mizoprostol isimli tabletin kullanılması sonucu, düşük gerçekleşiyor ve gebelik kürtaj yaptırmadan sonlandırılmış oluyor.

Herhangi bir aşırı yan etkiye ve insan sağlığına zararı bulunmadığı tespit edilmiş olan bu ilaç, dünya genelinde kürtaj karşıtları tarafından yoğun bir baskı altında tutulmaktadır. Bunun en büyük nedeni denetlenmesi gereken bir ilaç olması ve denetiminin zor olmasıdır. Aksi halde bilinçsizce ya da bilerek ilerlemiş gebeliklerde kullanılabilir bunun sonucunda bedensel ve zihinsel gelişiminin büyük bölümünü tamamlamış bebeğin ve ayrıca annenin hayatı riske girebilir.

Düşük hapı Ru-486 Amerika’da FDA tarafından onaylanmış nadir Avrupa ilaçlarından biri olsa da, büyük bir baskı sebebiyle henüz ülkede satışa çıkarılabilmiş durumda değildir. Ülkemizde de düşük hapının satışı yoktur.

İlgili aramalar: düşük hapı nasıl alınır? düşük hapı nasıl kullanılır?