2 Ekim 2013 Çarşamba

Bebeği yıkarken ne tür şampuan kullanmak gerekir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebeği yıkarken ne tür şampuan kullanmak gerekir?

Bebekler için kullanılacak olan şampuanların, mutlaka bebeklere özel olarak üretilmiş şampuanlar seçilmesi gereklidir. Bebekler için özel olarak üretilmiş olan şampuanlarda, deterjan ve sabun oranları minimum derecede tutulmuştur, PH derecesi nötrdür, kokusuz, içerisinde alerjen etkilere sebep olabilecek boya ve katkı maddeleri bulunmayan ve göz yakmayan şampuanlardır.

Bu nedenlerle bebeklerimiz için seçeceğimiz şampuanların bu özelliklerine dikkat edilmelidir. Yeni doğan bebeklerde her yıkamada bebek şampuanı kullanılmasına da gerek yoktur, ancak büyükler için üretilmiş olan şampuanlardansa mutlaka bebekler için özel olarak üretilmiş şampuanların kullanılması gereklidir.

Bebek şampuanlarının en önemli özelliklerinden bir tanesi olan fazla köpürmemesi, ebeveynler tarafından az köpürmenin doğru temizlik yapılmadığını düşünmelerine neden olsa da bu yanlış bir çıkarımdır.

İlgili aramalar: bebeği yıkarken ne tür şampuan kullanmak gerekir? bebek hangi şampuanla yıkanır? bebeğim için nasıl bir şampuan seçmeliyim?