KABAĞIN FAYDALARI
Çok fazla çeşidi bulunan kabak, her çeşidiyle farklı etkilerde bulunabilen bir sebzedir. En çok tüketilen türü olan kış kabağında bulunan yüksek miktardaki beta karoten ve potasyuminsan sağlığı açısından son derece olumlu etkileri bulunan maddelerdir. Beta karoten A vitaminin öncül maddesidir ve karaciğer tarafından depolanarak, ihtiyaç olduğu zamanlarda kullanılmaktadır. Aynı zamanda sebzelere renk veren ana maddelerden olan beta karoten, kabak sebzesinin renginin koyulaşmasına göre içerisinde daha fazla bulunmaktadır.Kabak sebzesinde aynı zamanda yüksek oranda B vitamini bulunmaktadır. Bu birleşim özellikle kansere karşı yüksek oranda koruyucu etkisi bulunmasını sağlar. Aynı zamanda diyabet rahatsızlıklarına karşıda koruyucu olduğu bilinmektedir. Kabağın içerisinde bulunan bu flavonoidler sebebiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesinde yüksek katkı sağlamaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi sonucu üretik ve bakteriyal birçok enfeksiyona karşı son derece etkili bir koruma aracı olarak kabağın tüketilmesi tavsiye edilir.
Yaz kabağı kış kabağında bulunan tüm içeriğe sahip olmasının yanı sıra, yüksek oranda suya da sahiptir. Bu sebeple pişirmeden tüketilebilen yaz kabağı da vücut sağlığı açısından önemli tüketim maddelerinden biridir. Doğru olarak pişirilmesi sonucu, kabağın içerisinde bulunan yararlı maddelerden maksimum düzeyde faydalanılması sağlanabilir.
Yaz kabağının pişirilmeden çiğ olarak tüketilmesi son derece sağlıklı etkiler ortaya çıkarır. Rendelenerek yoğurt ve çeşitli sebzelerle birlikte salata şeklinde tüketilmesi tavsiye edilen yaz kabağı, bu sayede maksimum oranda faydalanılan bir sebze haline gelir. Kış kabağının tüketiminin ise yine çok fazla pişirilmeyecek şekilde tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir, en etkili yöntem olarak kabak çorbası olarak tüketilmesidir.
İlgili aramalar: kabağın faydaları nelerdir? kabağın ne tür yararları vardır?