11 Ekim 2013 Cuma

Hamilelikte çarpıntının nedenleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte çarpıntının nedenleri nelerdir?

Kalbin göğüs kafesinden çıkacakmış hissi uyandıran kal çarpıntıları zaman zaman her insanın yaşadığı bir durumdur. Aralıklarla yaşanan bu rahatsızlık hissi olağan, ancak sıklıkla tekrar etmesi durumunda mutlaka bir doktorun görüşüne başvurulmasını gerektiren bir rahatsızlıktır. Kan basıncının artmasıyla doğru orantılı olarak ortaya çıkan bir etki olan kalp çarpıntısı, yarattığı rahatsızlık hissi sebebiyle, nefes darlığı ve panik gibi yan etkilerin ortaya çıkmasına da neden olurlar.

Hamile bir bayanda, normal döneme göre yüzde elli seviyesinde artmış olan kan miktarı, aralıklarla kalp tarafından düzene sokulmak için kalbin daha fazla çalışmasına sebep olur. Bu durumun yarattığı kalp çarpıntısı hissi, gebe bir bayanın hamilelik dönemi boyunca sıklıkla karşılaşacağı bir durumdur ve bu nedenle bu etkiye olabildiğince alışmalı, rahatsızlığın daha kolay atlatılabilmesi için bunun normal olduğunun bilinerek panik yapılmaması gerekmektedir.



İlgili aramalar: hamilelikte çarpıntının nedenleri nelerdir? gebelikte çarpıntı neden olur? hamilelikte kalpte çarpıntı olmasının nedeni nedir?