8 Ekim 2013 Salı

Hamilelikte hangi bitki çayları içilebilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte hangi bitki çayları içilebilir?

Hamileliğin özel konumu ve gebeliğin yarattığı etkilerin ortadan kaldırılması için bazı bitki çayları çok eski yıllardan beri kullanılmaktadır. Buna rağmen normal koşullarda pek çok rahatsızlığa iyi gelebilen bitki çaylarının büyük çoğunluğu, hamilelik sırasında olumsuz etkiler yaratabilmektedir. Bu anlamda hamilelik sırasında içeceğiniz bitki çaylarını seçerken çok dikkatli olunması gerekmektedir.

Hamileliğin ihtiyaç duyduğu ve sürece en iyi gelecek olan içecek kesinlikle sudur ve günde en az 2.5 litre suyun tüketilmesi gerekir, ancak hamileliğin ortaya çıkardığı bulantılar, bazı ağrılar, vücutta oluşan ödemi atmak için bazı bitki çaylarının yardımına başvurmak, doktorunuzun onayını alarak yapılabilecek en doğru uygulamadır.

Aşırıya kaçmamak ve mutlaka doktorunuzun önerisine başvurmak kaydıyla, adaçayı, ısırgan otu, kuşburnu, melisa yaprağı, papatya, nane, ıhlamur, rezene ve elma çayı ferahlık, ağrıların azalması, takviye besin ve vitamin, ödem söktürme ve bulantıyı önleme özellikleri sebebiyle tavsiye edilen bitki çaylarıdır. Normal zamandan daha fazla vitamin gereksinimi duyulan bir dönem olan hamilelik döneminde, taze sıkılmış meyve suları da önerilen içecekler arasındadır.

İlgili aramalar: hamilelikte bitki çayları içilebilir mi? gebelikte bitki çaylarının zararı olur mu? hamilelikte hangi bitki çayları içilebilir?