29 Ekim 2013 Salı

Öksürük şurubunun sakıncası var mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Öksürük şurubunun sakıncası var mı?

Son birkaç yıldır tüm dünya genelinde uzmanlar tarafından yapılmakta olan araştırmalar neticesinde ortaya çıkan sonuçlara göre öksürük şurubunun yararları irdelenmeye başlamıştır. Öksürük şuruplarının yararlı mı yoksa zararlı mı olduğu konusunda da bu neden dolayısı ile de çeşitli araştırmalar gerçekleştirilmektedir.

Bu noktada özellikle iki yaş altı çocuklar için öksürük şuruplarının yarardan çok zarar vermesi nedeni ile kullanımına izin verilmemektedir. Bu noktada da yapılan araştırmalar neticesinde insanların öksürük şurubu kullanmamasının daha iyi olduğu sonucuna ulaşılmaktadır. Alınmakta olan sonuçlar nedeni ile de uzmanlar sadece iki yaş altı bebekler için değil aynı zamanda da yetişkinlerde dahil olmak üzere kimsenin öksürük şurubu kullanması tavsiye edilmemektedir.

Zaten öksürüğün tamamen kesilmesi de çok doğru bir durum değildir. Çünkü öksürük solunum yollarının bir refleksidir. Yani vücutta yer almakta olan yabancı maddeleri ve salgıları atmak amacı ile bir reflekstir. Bu noktada da özellikle kişinin öksürüğün altında yatan bir astım ya da KOAH gibi bir hastalığı bulunuyor ise öksürüğün kesilmesi o kişi için daha zararlı olacaktır. Çünkü vücuttaki salgılar atılamaz ve bunlar bronşları tıkar ve çok daha tehlikeli durumlara yol açabilmektedir.

İlgili aramalar: öksürük şurubu zararlı mıdır? öksürük şurupları sağlığa zararlı mıdır? öksürük şurubu içmenin sakıncası var mı?