11 Ekim 2013 Cuma

Hamilelikte nefes darlığı nasıl geçer?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte nefes darlığı nasıl geçer?

Hamileliğin son aşamalarında oldukça sık görülen nefes darlığı, gebeliğin yarattığı olağan etkilerden biri olarak tanımlanmaktadır. Akciğerlerin hemen altında bulunan düz kas yapısının, gebeliğin ilerlediği aşamalarda rahimin büyümesi sebebiyle ciğerleri yukarıya doğru itmesi ve buna bağlı olarak alanı kısıtlanan ciğerlerin işlevini daha zor şekilde yapabilmesine bağlı olarak ortaya çıkar.

Nefes darlığı sorunları olan hamilelerin, bu durumdan bebeğin de etkileneceğini düşünmesi son derece yanlış bir bilgidir. Genişlemiş solunum ve dolaşım sistemleri sebebiyle bebekler bu durumdan etkilenmezler. Hamileliğin olağan aşamalarından bir etkileşim olan nefes darlığının engellenmesi mümkün değildir, ancak alınacak bazı önlemlerle bu etkileri en az duruma indirebilirsiniz. Bazı vücut hareketlerine dikkat etmek hem hamilelik sırasında hem de sonrasında doğru nefes alabilmenizi sağlar. Oturup kalktığınız sırada veya yürüdüğünüz zaman ayaktayken, sırtınızın düz olmasına dikkat etmeniz, daha rahat nefes alabilmenize büyük oranda yardımcı olacaktır.

Gebelikte uygulayacağınız bazı egzersiz hareketleri daha rahat nefes almanız için en büyük yardımcıdır. Sigara kullanımını bırakmak ve giydiğiniz elbiselerin dar olmaması ve sıkmaması gibi önlemler dışında ilaç veya bitkisel bazlı tedavi yöntemlerini kullanmak hamilelik açısında olumsuz sonuçlar yaratabilirler. Hamileliğin yirminci haftasından önce karşılaşılan nefes darlığı, gebeliğin normal etkilerinden değildir, bu tür bir durumda mutlaka bir uzmanın görüşüne başvurmanız tavsiye edilmektedir.

İlgili aramalar: hamilelikte nefes darlığına ne iyi gelir? gebelikte nefes darlığı için ne yapılır? hamilelikte nefes darlığı nasıl geçer?