Sivilce tedavisinde doktor tarafından ağız yoluyla veya cilde sürülmek yoluyla verilen ilaçlar sivilce izlerini biraz geçirir. Bu ilaçlar hem sivilceyi iyileştirir hem de izlere karşı tedavi sağlar. Sivilce tedavisinden sonra kalan izler için yapılacak tedavi türleri farklı olmaktadır. Bu tedaviler uygulanırken sivilce izinin türüne göre uygun tedavi seçilir. İzler çok yüzeyel ise; kimyasal, bitkisel peeling'ler, cilde haricen (dışarıdan) sürülen ilaçlar kullanılabilir ve izlerden basit bir şekilde kurtulunabilir fakat izler derin ise ve çukur biçimindeyse o zaman lazer tedavisi veya derin soyma yöntemleri uygulanmaktadır.
Lazer tedavisi çukur şeklinde olan izler için 2 farklı şekilde uygulanmaktadır. Birincisi soyarak tedavi eden lazerlerdir. Bu yöntemi kullanacak kişinin 3 hafta kadar günlük hayatından uzak kalması gerekecektir. Yani 3 hafta boyunca işe de gidememesi gerekebilir. Bu sebeple, bu tedavi yöntemini isteyen kişilerin bunu hesaba almaları gerekmektedir. Soyarak yapılan sivilce tedavisinde önemli bir kural da tedavinin mutlaka kış aylarında yapılmasının gerekmesidir.
Diğer lazer tedavisi de soymayarak, ışık atışı yapılarak yapılarak kollajenin (ciltteki temel protein) zenginleşmesini sağlayan ve çukurlarda düzleşme sağlayan tedavi türdür. Bu tedavi türü yeni bir yöntemdir.
Dikkat edilmesi gereken; sivilce tedavisi yöntemlerinin hiçbirinde %100 başarı sağlanamaz fakat lazerle yapılan tedavi yöntemlerinde başarı oranları çok daha yüksektir. Ayrıca sivilce izlerini tedavi etmekten daha masrafsız ve daha kolay olan tedavi sivilce izlerinin oluşmasına engel olmaktır. Bu sebeple sivilceleri sıkmaktan ve patlatmaktan kaçınmalıyız. Sivilce oluştuğu andan itibaren bir cilt doktoru tarafından düzenli kontrol altında olmakta fayda vardır.