Karbonhidratlar Nelerdir? Karbonhidratlı Yiyecekler
Karbon, hidrojen ve oksijen içeren kimyasal maddelerdir. Nişastalı ve şekerli tüm maddelerde karbonhidrat vardır. Tahıl, şeker, ekmek, bisküvi, makarna, patateste bol miktarda bulunur. Karbonhidratlar enerji kaynağıdır. Ayrıca dengeli beslenmede başka elementler içerdikleri için de gereklidirler. Örneğin, beyaz unlu ekmekler ve patateste selüloz, hububatta protein vardır. Ekmek, demir kaynağıdır. Şeker diyetlerde pek makbul sayılmasa da çok çabuk enerji ürettirir. Şişmanlığın başlıca nedenlerindendir. Ayrıca dişler için de kötü etkileri vardır. Şekersiz bir beslenmede vücut depolanmış yağı kullanmak zorunda kalacak böylece incelmesi kolaylaşacaktır.