19 Mayıs 2013 Pazar

Antidepresan İlaç Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

ANTİDEPRESAN NEDİR? ANTİDEPRESAN İLAÇLAR NE İŞE YARAR? Depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlara antidepresan ilaçlar denir. Bunlar trisiklik ilaçlar, bunların türevleri ve; monoamin oksidaz (MAO) inhibitörleri olarak başlıca iki gruptur. Yan etkileri daha ağır olduğundan ikinci grup ilaçlar genellikle trisiklik ilaçlara cevap veremeyecek derecede ağır depresyon hastalarına uygulanır.

Antidepresan ilaçların yan etkileri; dalgınlık, ağız kuruması, kabızlık, flu(bulanık) görme, idrar yapmada zorlanma, titreme, terleme, bayılma, çarpıntı, baş ağrısı ve deri döküntüsü gibi olumsuz etkilerdir.

MAO inhibitörleri dediğimiz 2. grup antidepresan ilaçlar birçok gıda maddesi ve diğer ilaçlarla birlikte vücuda alındığında olumsuz reaksiyona girebilirler. Bu durumda kan basıncı tehlikeli düzeylere gelecek şekilde artabilir. Bu tür ağır antidepresan ilaçlar kullananların, kullandıklarını çevresindeki diğer kişilerin bilmesini sağlayacak uyarıcı bir kart taşımaları gerekir. Antidepresan ilaç kullananlar alkol kullanmamalı ya da alkol tüketimlerine bir sınır getirmelidir. Ayrıca bu ilaçlar alan kişilerin araç ya da tehlikeli olabilecek bir cihaz kullanıp kullanamayacakları konusunda doktorlarının tavsiyelerini dikkate almaları gerekir. Depresan ilaç kullanan ve trafiğe çıkan kişilerin bayılarak kazalara kurban gidebileceği unutulmamalıdır.

İlgili aramalar: antidepresan ne demektir? antidepresan ilaç nedir? antidepresan ilaçlar ne için kullanılır?